Χιλιάδες υπογραφές ζητούν πειθαρχικές κυρώσεις για την Ε. Γιαμαρέλλου

Χιλιάδες υπογραφές συγκεντρώνει το κείμενο διαμαρτυρίας που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα Avaaz, σχετικά με την παρέμβαση της Λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου στο ραδιόφωνο του Real και τις αντιεπιστημονικές αντιλήψεις που διέδωσε σχετικά με την μετάδοση του κορωνοϊού και τη Θεία Κοινωνία.

Χιλιάδες υπογραφές συγκεντρώνει το κείμενο διαμαρτυρίας που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα Avaaz, σχετικά με την παρέμβαση της Λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου στο ραδιόφωνο

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το κείμενο διαμαρτυρίας αναφέρει εγκαλεί τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών να λάβει γνώση των λεγομένων της και να ενημερώσει το κοινό για την επιστημονική ορθότητα των λεγομένων της κ. Γιαμαρέλλου. Μάλιστα, ζητά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες κατά του μέλους του, σε περίπτωση που η άποψη αξιολογηθεί ως αντιεπιστημονική και επομένως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Αναλυτικά το κείμενο στο Avaaz ενάντια της Ελένης Γιαμαρέλλου:

Υπόψιν Ιατρικού συλλόγου Αθηνών.

Ως Έλληνες πολίτες με βαθιά εκτίμηση στην επιστήμη της Ιατρικής με έκπληξη ακούσαμε τις απαράδεκτες, για ιατρικό λειτουργό, δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM σχετικά με την προστασία και την θωράκιση της υγείας που προσφέρει η πίστη στο μυστήριο της Θείας Λειτουργίας!

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με το αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης από την μετάληψη στην εκκλησία, η κ. Ελένη Γιαμαρέλλου απάντησε, μεταξύ άλλων, πως «τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».

«Η Θεία Κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις.

Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κ.λπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο.

Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».

Παρακαλούμε όπως λάβετε γνώση των λεγομένων της και ενημερώσετε το κοινό για την επιστημονική ορθότητα των λεγομένων της καθώς και τις διαδικασίες που κίνησε ο σύλλογός σας κατά του μέλους σε περίπτωση που η άποψη αξιολογηθεί ως αντιεπιστημονική και επομένως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Με τιμή και σεβασμό στο ιατρικό λειτούργημα

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι

Τι είναι το Avaaz και οι υπογραφές διαμαρτυρίας

Avaaz σημαίνει «φωνή» σε πολλές γλώσσες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Ιδρύθηκε το 2007 με μια βασική -όπως επισημαίνει- δημοκρατική αποστολή: να κινητοποιήσει πολίτες απ’όλη την υφήλιο για να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο που ζούμε και στον κόσμο που οι περισσότεροι άνθρωποι θα θέλαμε.

Το κίνημα του Avaaz οργανώνει πολιτικές εκστρατείες σε 18 γλώσσες και λειτουργεί με μια κεντρική ομάδα προσωπικού. Είναι διασκορπισμένη στις 6 ηπείρους αλλά και με χιλιάδες εθελοντές. Συλλέγει υπογραφές, χρηματοδοτεί ενημερωτικές καμπάνιες στα ΜΜΕ, στέλνει emails. Οργανώνει διαδηλώσεις, δράσεις και αποστολές, συλλέγει χρήματα για ποικίλους σκοπούς. Ασκεί πολιτική πίεση σε κυβερνήσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ