Αποχή Εργοθεραπευτών από τη διαδικασία πιστοποίησης του ΕΟΠΥΥ

Τη μη συμμετοχή των μελών στη διαδικασία πιστοποίησης θεραπευτών και θεραπευτικών χώρων ειδικής αγωγής που απαιτεί ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών (ΠΣΕ), απέχοντας -όπως τονίζουν- από την προσχηματική διαδικασία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΣΕ: 

Οι εργοθεραπευτές δεν θα συμμετάσχουν στην προσχηματική διαδικασία πιστοποίησης θεραπευτών και θεραπευτικών χώρων ειδικής αγωγής που απαιτεί ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών – ΠΣΕ ΝΠΔΔ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5/5/2019.

Βάσει της από 18/4/2019 ανακοίνωσης του ΕΟΠΥΥ, από τις 10/5/2019 η εκτέλεση και αποζημίωση των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδικής αγωγής προϋποθέτει την πιστοποίηση όλων των θεραπευτών. Όπως και των θεραπευτικών χώρων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΠΣΕ θεωρεί ότι η διαδικασία που απαιτεί ο ΕΟΠΥΥ είναι περιττή διότι:

1. Ο ΠΣΕ πιστοποιεί ήδη τα μέλη του ως προς το θέμα της παροχής υπηρεσιών εργοθεραπείας. Ως προς την επιστημονική τους επάρκεια και την παροχή εργοθεραπευτικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες επαγγελματικής σχέσης.

2. Ο ΠΣΕ ΝΠΔΔ δεν δέχεται να συμμετάσχει σε μια «πιστοποίηση» που αφορά τη διαδικασία και το δικαίωμα της αποζημίωσης των ασφαλισμένων από τον ασφαλιστικό τους οργανισμό.

3. Τα όποια στοιχεία ζητούνται έχουν δοθεί από τους συναδέλφους στον ΕΟΠΥΥ και απλά «σέρνονται» σε κοινή θέα χωρίς ποτέ να έχουν πιστοποιηθεί.

Οι εργοθεραπευτές θα συνεχίσουν να παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους προς το ευρύ κοινό. Με τη διασφαλισμένη ποιότητα που εγγυάται ο ΠΣΕ ΝΠΔΔ.

Ο ΠΣΕ έχει διαμορφωμένες τις προτάσεις του, επί του θέματος της πιστοποίησης. Οι προτάσεις διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών εργοθεραπείας προς τους ασφαλισμένους του οργανισμού. Όπως και την μη αντιποίηση του επαγγέλματος του εργοθεραπευτή. Και θα δημοσιοποιηθούν για ακόμη μια φορά.

Ο ΠΣΕ – ΝΠΔΔ καλεί το υπουργείο Υγείας σε έναν ανοικτό και καλόπιστο διάλογο. Στόχος είναι η επίλυση των σοβαρών θεμάτων της ειδικής αγωγής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ