Κορωνοϊός: Ποιοι νομοί δεν έχουν «χτυπηθεί» – Οι ηλικίες των κρουσμάτων

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς την Κυριακή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 4 ακόμα θανάτους, ενώ δύο ακόμη έγινα γνωστοί σήμερα το πρωί.

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς την Κυριακή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 4 ακόμα θανάτους, ενώ δύο ακόμη έγινα γνωστοί σήμερα το πρωί.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό με τους τελευταίους θανάτους ανέρχεται σε 136.

Παράλλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.517, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.181 (46,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σαράντα έξι συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 13 (28,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

64 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα.

κορωνοϊός χάρτης ΕΟΔΥ

Η ηλικιακή και γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα
Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας με βάση στοιχεία από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα έως και τις 26 Απριλίου, παρουσιάζει στην τελευταία έκθεσή την ηλικιακή κατανομή και τη γεωγραφική κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19.

Μέση ηλικία κρουσμάτων

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Ο χάρτης που ακολουθεί αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας. Τα στοιχεία παρουσιάζονται με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Όπως προκύπτει από τον χάρτη γεωγραφικής κατανομής του ΕΟΔΥ, οι νομοί στους οποίους δεν έχει καταγραφεί κρούσμα είναι οι Γρεβενών, Ευρυτανίας και Φωκίδας, ενώ αντίθετα οι περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων (50 ανά 100.000 πληθυσμού) είναι οι νομοί Καστοριάς, Χερσόνησος του Άθω και Αργολίδας.

Αυξημένα τα κρούσματα κορωνοϊού

Όπως καταγράφεται και στο σχετικό διάγραμμα που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, ο ρυθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση στις 20 Απριλίου μετά τη διάγνωση 150 κρουσμάτων σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι.

κορωνοϊός χάρτης ΕΟΔΥ

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 64608 κλινικά δείγματα. Από αυτά, τα 3523 (5.5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό. Συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε.

κορωνοϊός χάρτης ΕΟΔΥ

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ