NewsΚορωνοιός: Κατέληξε μετά από δύο λάθος δόσεις εμβολίου σε μία ημέρα

Κορωνοιός: Κατέληξε μετά από δύο λάθος δόσεις εμβολίου σε μία ημέρα

- Advertisement -

Δύο δόσεις του εμβολίου την ίδια ημέρα χορηγήθηκαν σε έναν 91χρονο άντρα από το Οχάιο των ΗΠΑ με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Δύο δόσεις του εμβολίου την ίδια ημέρα χορηγήθηκαν σε έναν 91χρονο άντρα από το Οχάιο των ΗΠΑ με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κάτοικος της κομητείας Μπάτλερ, Βίκτορ Σμιθ, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna στις 22 Ιανουαρίου. Άρχισε να αισθάνεται κόπωση – μια γνωστή προσωρινή παρενέργεια – και έπεσε. Ο Σμιθ, άτομο με ειδικές ανάγκες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Fort Hamilton προτού οδηγηθεί λίγες ημέρες μετά σε κέντρο αποκατάστασης, όπως μεταδίδει το Newsweek.

Η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού είχε προγραμματιστεί να του χορηγηθεί στις 25 Φεβρουαρίου και την ημέρα εκείνη μεταφέρθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο. Και κάπου εκεί έγινε το μπέρδεμα και ο Σμιθ κατέληξε να κάνει δύο δόσεις του εμβολίου με διαφορά τεσσάρων ωρών. Σε κανονικές συνθήκες οι δύο δόσεις θα πρέπει να γίνονται με διαφορά 21 ημερών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κόρη του Ντον Θίοντορ στο WLWT πιθανόν να μπέρδεψαν τον πατέρα της στο εμβολιαστικό κέντρο με κάποιον άλλο Βίκτορ. Αφότου έλαβε την επιπλέον δόση, ο Σμιθ υπέστη σοκ.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστική δυσχέρεια και με πολύ χαμηλή πίεση και πλέον αναρρώνει.

«Λίγο πολύ μου είπαν ότι δεν θα τα καταφέρει», είπε η Θίοντορ και συνέχισε: «Δεν θέλω να δω να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο σε κανέναν άλλον».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ