Η τραγωδία της νοσοκόμας που πήδηξε στο κενό στο Κρατικό Νίκαιας

Ως αποκλειστική νοσοκόμα εργαζόταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές, η 50χρονη γυναίκα που βρήκε χθες τραγικό θάνατο πηδώντας από τον πρώτο όροφο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα και τελικά να χάσει τη ζωή της.

Ως αποκλειστική νοσοκόμα εργαζόταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές, η 50χρονη γυναίκα που βρήκε χθες τραγικό θάνατο πηδώντας από τον πρώτο όροφο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα και τελικά να χάσει τη ζωή της

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η γυναίκα εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα και πήδηξε από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου για να αποφύγει έλεγχο.

Από την πτώση της υπέστη πολλαπλά κατάγματα, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου αλλά τελικά κατέληξε.

Ο πανικός και η αγωνία της, καθώς δεν διέθετε τα έγραφα για τη νομιμοποίηση της παρουσίας της στο νοσοκομείο, είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Όπως αναφέρει ο Ant1, η νοσοκόμα πήρε φόρα και πήδηξε από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ίδια πηγή, η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά καθώς έφερε πολλαπλά κατάγματα. Λίγο αργότερα η άτυχη γυναίκα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και εξέπνευσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα είχε καταγωγή από την Αρμενία.

Διακομίστηκε αμέσως στα Επείγοντα του νοσοκομείου Νίκαιας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα και οι κακώσεις που έφερε.

Χρόνια πληγή στα νοσοκομεία

Το θέμα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων αποτελεί μια χρόνια πληγή για τα νοσοκομεία. Λόγω των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα η επιλογή σε αποκλειστική νοσοκόμα από τους συνοδούς των ασθενών είναι μονόδρομος. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορούν να βρίσκονται οι ίδιοι στο πλευρό των οικείων τους που νοσηλεύονται.

Οι διοικήσεις συνιστούν η επιλογή των αποκλειστικών να γίνεται από ειδικό κατάλογο. Ο κατάλογος διατηρείται από τη νοσηλευτική υπηρεσία κάθε νοσοκομείου. Περιέχει επαγγελματίες νοσοκόμες και αν είναι αλλοδαπές με άδεια παραμονής στη χώρα μας. Ωστόσο, συχνά η επιλογή (για αποκλειστική νοσοκόμα) γίνεται εκτός του καταλόγου. Κυρίως λόγους κυρίως κόστους. Οι παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες αμείβονται με πολύ λιγότερα χρήματα από ό,τι οι νόμιμες. Αυτή η παράμετρος επηρεάζει σημαντικά τους ασθενείς και τους οικείους τους. Ιδίως αν πρόκειται για πολυήμερη νοσηλεία.

Στην προσπάθεια τους να απομακρύνουν τις παράνομες αποκλειστικές οι διοικήσεις δίνουν εντολές για ελέγχους στους θαλάμους. Στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου η 50χρονη γυναίκα που εργάζονταν ως αποκλειστική νοσοκόμα φέρεται να είναι από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, προσπάθησε να διαφύγει από τους άνδρες της υπηρεσίας φύλαξης, με το δραματικό για εκείνη αποτέλεσμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ