NewsΑκρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που δέχθηκε τη φωτοβολίδα

Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που δέχθηκε τη φωτοβολίδα

- Advertisement -

Ακρωτηριάστηκε το πόδι του 31χρονου αστυνομικού που δέχθηκε επίθεση από τη ναυτική φωτοβολίδα που έριξαν χούλιγκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Ακρωτηριάστηκε το πόδι του 31χρονου αστυνομικού που δέχθηκε επίθεση από τη ναυτική φωτοβολίδα που έριξαν χούλιγκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο άτυχος αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε ευθεία βολή από όπλο με ναυτική φωτοβολίδα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας αμέσως μετά τον τραυματισμό του την περασμένη Πέμπτη, όπου παραμένει διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον ακρωτηριασμό του αστυνομικού.

Για 10 λεπτά έχανε συνεχώς αίμα ο αστυνομικός

Ο 31χρονος αστυνομικός δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή και παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Οι γιατροί τον κρατούν σε καταστολή, ενώ λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Όταν υπάρξει δυνατότητα να τον ξυπνήσουν θα είναι σε θέση να δουν αν έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες ή όχι και κατά πόσο είναι αναστρέψιμες.

Αυτό, γιατί ο 31χρονος έμεινε 10 λεπτά χάνοντας συνεχώς αίμα, και υπέστη υποξαιμία. Υποξαιμία στον εγκέφαλο σημαίνει πως καταστρέφονται κάποια κύτταρα του εγκεφάλου, καταστρέφονται ζωτικά όργανα και θα πρέπει να δουν όταν τον ξυπνήσουν, πώς έχει η κατάσταση και κατά πόσο είναι αναστρέψιμη η κατάσταση ή όχι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η φωτοβολίδα έσκασε μέσα στο πόδι του και καιγόταν συνεχώς επί 5 λεπτά γιατί περιέχει φώσφορο. Ο φωσφόρος έχει την ιδιότητα να μην σβήνει ούτε με νερό ούτε με αφρό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Photo: Pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ