Υδροξυχλωροκίνη -Πολλαπλή σκλήρυνση: Καθυστερεί την επιδείνωση της

Η υδροξυχλωροκίνη έχει υποσχόμενα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιηθεί για την εξέλιξη της αναπηρίας στην πρωτοπαθή προοδευτική πολλαπλή σκλήρυνση όπως διαπιστώνει έρευνα του University of Calgary.

Η υδροξυχλωροκίνη έχει υποσχόμενα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιηθεί για την εξέλιξη της αναπηρίας στην πρωτοπαθή προοδευτική πολλαπλή σκλήρυνση όπως διαπιστώνει έρευνα του University of Calgary. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, ερευνητές του Cumming School of Medicine, με επικεφαλής τους Dr. Marcus Koch, και Dr. Wee Yong, ανακάλυψαν ότι η υδροξυχλωροκίνη βοήθησε να επιβραδυνθεί η επιδείνωση της αναπηρίας, σε έρευνα που διήρκεσε 18 μήνες και έγινε με συμμετέχοντες στην κλινική του Calgary.

Ο Koch,δήλωσε ότι η δοκιμή είναι προκαταρκτική επιτυχία που χρειάζεται νέες έρευνες.

Η πειραματική έρευνα φάσης ΙΙ, παρακολούθησε 35 ανθρώπους από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Ιούνιο 2021. Οι ερευνητές ανέμεναν να δουν τουλάχιστον το 40%, 14 συμμετέχοντες, να έχουν σημαντική επιδείνωση της ικανότητας βάδισης αλλά στο τέλος της δοκιμής μόνο 8 είχαν. Το φάρμακο γενικά ήταν καλά ανεκτό. Πρόκειται για φάρμακο κατά της ελονοσίας, που πιο συχνά χορηγείται για τον έλεγχο συμπτωμάτων ρευματοειδούς αρθρίτιδας και αυτοάνοσων νόσων όπως ο ερυθηματώδης λύκος.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Annals of Neurology, εξέτασε την ικανότητα της υδροξυχλωρικίνης να επιβραδύνει την αναπηρία που προκαλείται μέσα σε 18 μήνες.

«Η ομάδα του γιατρού Wee Yong, με την οποία συνεργαζόμαστε στενά, ελέγξε μια μεγάλη γκάμα γενόσημων φαρμάκων τα τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η υδροξυχλωροκίνη είναι πολλά υποσχόμενη. Η δοκιμή μας είναι μια προκαταρκτική επιτυχία η οποία χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Ελπίζουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα θα μας βοηθήσουν να εμπνεύσουμε νέα πράγματα για το μέλλον, ειδικά μελέτες ακόμα μεγαλύτερης κλίμακας στο μέλλον» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τι είναι υδροξυχλωρικίνη

Το φάρμακο αυτό δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση της ελονοσίας. Παρόλα αυτά αποτελεί θεραπεία και για τα συμπτώματα της ρευματοειδής αρθρίτιδας και άλλων αυτοάνοσων ασθενειών όπως ο λύκος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ