Merck: Θετική γνωμοδότηση CHMP του EMA για την ορμόνη LH και FSH

Θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη χρήση, για επικαιροποίηση της Περίληψης Χαρακτηριστικών Προϊόντος για την ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH) και ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH) της Merck, κατόπιν εξελίξεων στις επιστημονικές γνώσεις γύρω από την ανεπάρκεια των ορμονών γονιμότητας.

"<yoastmark

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Merck, κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, ανακοίνωσε ότι έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με την επικαιροποίηση της Περίληψης Χαρακτηριστικών Προϊόντος για την ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH) και ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH). Η ενημέρωση βασίζεται στα τελευταία επιστημονικά και κλινικά δεδομένα και στην καλύτερη κατανόηση της σοβαρής ανεπάρκειας των ορμονών LH και FSH. Αναμένεται να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας να αναγνωρίζουν με μεγαλύτερη σαφήνεια τις ασθενείς που είναι κατάλληλες για θεραπεία με ορμόνες LH και FSH βάσει της ένδειξης και της Περίληψης Χαρακτηριστικών Προϊόντος.

Ενθαρρυντικό βήμα

«Πρόκειται για ένα ενθαρρυντικό βήμα τόσο για τις γυναίκες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν, όσο και για τους κλινικούς ιατρούς, καθώς σηματοδοτεί την αναγνώριση της επιστημονικής προόδου που έχει συντελεστεί στην κατανόηση των υποκείμενων αιτιών της υπογονιμότητας», δήλωσε ο καθηγητής, δρ Thomas D’Hooghe, ιατρός, Αντιπρόεδρος και Head of Global Medical Affairs Fertility στη Merck.

«Όλα όσα γνωρίζαμε για τις ορμόνες LH και FSH, τον τρόπο που λειτουργούν στον οργανισμό και το πώς η λειτουργία τους διαφέρει από αυτή των άλλων ορμονών, όπως της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG), έχουν εξελιχθεί. Αυτή η εξέλιξη πρέπει να αντικατοπτρίζεται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την υπογονιμότητα και επιδοκιμάζω το γεγονός ότι η CHMP αναγνώρισε την επιστημονική πρόοδο, εκδίδοντας θετική γνωμοδότηση για την ενημέρωση της Περίληψης Χαρακτηριστικών Προϊόντος για την ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ωχρινοτρόπο ορμόνη και ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη».

Ανεπάρκεια ωχρινοτρόπου ορμόνης

Κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, ο ορισμός της σοβαρής ανεπάρκειας ωχρινοτρόπου ορμόνης και ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης έχει διευρυνθεί, ώστε να καλύπτει πλέον ένα ευρύτερο φάσμα συνθηκών. Για παράδειγμα, σήμερα είναι ευρέως αποδεκτό ότι τα χαμηλά επίπεδα ωχρινοτρόπου ορμόνης και ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης, καθώς και η μειωμένη δραστικότητα αυτών, μπορεί να είναι προσωρινό αποτέλεσμα άλλων θεραπειών, παθήσεων ή του τρόπου ζωής.

Η ενημέρωση αυτή αφορά επίσης τη χρήση της ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωχρινοτρόπου ορμόνης και ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης στο ευρύτερο πλαίσιο της θεραπείας της υπογονιμότητας για τις ασθενείς με σοβαρή ανεπάρκεια των ορμονών LH και FSH, διευκρινίζοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τη σύσταση του θεράποντος ιατρού όσον αφορά τις κατάλληλες επακόλουθες διαδικασίες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε γονιμοποίηση ωοκυττάρων. Οι μέθοδοι αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, σεξουαλική επαφή ή ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (Ι.Υ.Α.). Η επικείμενη. επικαιροποίηση θα προσφέρει στους ιατρούς μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τη. συνταγογράφηση της ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωχρινοτρόπου ορμόνης και. ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης, παρέχοντάς τη δυνατότητα να τις ενσωματώσουν στη. θεραπευτική τους προσέγγιση, στις περιπτώσεις που θα μπορούσε να ωφελήσει τις ασθενείς. με σοβαρή ορμονική ανεπάρκεια.

Ο κ. Σπύρος Δευτεραίος, Ιατρικός Διευθυντής της Merck για την Ελλάδα και την. Κύπρο, δήλωσε «Στην Merck δεσμευόμαστε να ακούμε προσεκτικά τις ανάγκες των ασθενών και. των επαγγελματιών υγείας, για να διασφαλίζουμε ότι έχουν πρόσβαση σε επικαιροποιημένες. πληροφορίες και καινοτόμες λύσεις. Η θεραπεία της υπογονιμότητας μπορεί να πυροδοτήσει. μεγάλες συναισθηματικές διακυμάνσεις και στην Merck στηρίζουμε με αφοσίωση τους. ασθενείς σε κάθε στάδιο της διαδρομής τους».

Σχετικά με τη Merck

Η Merck είναι μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας, των βιοεπιστημών και των ηλεκτρονικών ειδών. Περίπου 58.000 άνθρωποι εργάζονται για να επιδράσουν θετικά στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε μέρα, βρίσκοντας πιο χαρούμενους και βιώσιμους τρόπους να ζει κανείς. Από την αναβάθμιση τεχνολογιών επεξεργασίας γονιδίων και την ανακάλυψη μοναδικών τρόπων αντιμετώπισης των πιο απαιτητικών ασθενειών μέχρι τους τρόπους εφαρμογής «έξυπνων» συσκευών – η Merck βρίσκεται παντού. Το 2020, η Merck σημείωσε πωλήσεις ύψους 17,5 € δισ. σε 66 χώρες.

Η επιστημονική διερεύνηση και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα είναι καθοριστικής σημασίας για την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο της Merck. Με αυτόν τον τρόπο εξελίχθηκε από την ίδρυσή της το 1668. Η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας. Η Merck διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα για την επωνυμία και το εμπορικό σήμα της Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι. Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται ως EMD Serono. στον τομέα υγείας, ως MilliporeSigma στον τομέα βιοεπιστημών και ως EMD Electronics.

Η Merck στον τομέα της γονιμότητας

Η Merck διαθέτει μεγάλη κληρονομιά όσον αφορά την ειδίκευσή της στον τομέα της. γονιμότητας, η οποία ξεπερνά τα 60 έτη, ενώ παράλληλα κατέχει ηγετική θέση στην. παγκόσμια αγορά όσον αφορά τις θεραπείες γονιμότητας. Βασιζόμενη στην πρωτοποριακή. επιστήμη και τεχνολογία, η Merck αναπτύσσει και προσφέρει καινοτόμες. θεραπείες, ψηφιακές λύσεις υγείας, εργαστηριακές τεχνολογίες και υπηρεσίες με στόχο να βοηθήσει. στην πραγματοποίηση του ονείρου της τεκνοποίησης, σε κάθε στάδιο της διαδρομής. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 4 εκατομμύρια βρέφη έχουν γεννηθεί με τη βοήθεια της. θυλακιοτροπίνης άλφα.

*Η επικαιροποίηση του ΠΧΠ υπόκειται στη σχετική εγκριτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Βιβλιογραφία

Chua, SJ, et al. Reprod Biol Endocrinol. 2021;19(1):1-13

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ