Το μοναδικό ρόφημα που σε ενυδατώνει πιο πολύ κι από το νερό

Η καθημερινή ενυδάτωση είναι απαραίτητη και ζωτική για την υγεία και τον οργανισμό μας, με το νερό να αποτελεί την πιο συνηθισμένη πηγή, που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και του δέρματος.

Η καθημερινή ενυδάτωση είναι απαραίτητη και ζωτική για την υγεία και τον οργανισμό μας, με το νερό να αποτελεί την πιο συνηθισμένη πηγή, που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και του δέρματος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο, μια νέα έρευνα από το St. Andrews University ανατρέπει τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα. Σύμφωνα με την μελέτη, μπορείς να αντικαταστήσεις 1 ή 2 ποτήρια νερό. Ένα πιο πλούσιο ρόφημα μπορεί να σβήσει την δίψα σου καλύτερα, ειδικά αν ιδρώνεις σε καθημερινή βάση.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στο American Journal of Critical Nutrition. Αυτό που βρήκαν είναι ότι το φυσικό αλλά και το ανθρακούχο νερό μπορεί να σε ξεδιψάσει.

Ρόφημα με θρεπτικά συστατικά

Αν όμως ούτε αυτά σε βοηθούν, υπάρχει ένα ρόφημα με ένα τρίπτυχο θρεπτικών συστατικών που θα βοηθήσει το σώμα σου να ενυδατωθεί καλύτερα από ότι με το νερό.

Τα ποτά που περιέχουν μικρή ποσότητα ζάχαρης, λίπους ή πρωτεΐνης μπορούν να σε κρατήσουν ενυδατωμένο για περισσότερο. Το σώμα τα επεξεργάζεται διαφορετικά από το νερό.

Το νερό επεξεργάζεται τα υγρά και τα διαλύει στο αίμα, βοηθώντας σε να νιώσεις ενυδατωμένος. Τα ποτά όμως που περιέχουν πρωτεΐνη και λίπος θα επιβραδύνουν την διαδικασία, κρατώντας σε ενυδατωμένο για περισσότερο διάστημα.

Το μυστικό στους ηλεκτρολύτες

Οι ερευνητές βρήκαν ότι ο συνδυασμός που έχει το γάλα σε λακτόζη, πρωτεΐνη, λίπος και χαμηλά επίπεδα νατρίου είναι ιδανικός για να κρατά ένα σώμα ενυδατωμένο, καθώς παράγει λιγότερα ούρα σε σχέση με το νερό.

Οι ηλεκτρολύτες, όπως το νάτριο και το κάλιο, συνεισφέρουν στην καλύτερη ενυδάτωση. Οι θερμίδες του ροφήματος έχουν ως αποτέλεσμα την πιο αργή γαστρική κένωση και συνεπώς ούρων.

Αυτό δεν ισχύει για όλα τα ποτά με ζάχαρη. Όπως στους επεξεργασμένους χυμούς ή στη σόδα και στα αναψυκτικά.

Προφανώς και το νερό είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των νεφρών. Ωστόσο, εάν λιώνεις στο γυμναστήριο, προτίμησε ένα ποτήρι γάλα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ