Το Μέλι Θεών από την Αρκαδία που ταξιδεύει σε 8 χώρες του εξωτερικού

O Χρήστος Κριτσιδήμας μιλά στο healthpharma.gr για τη διείσδυση και την υπεροχή του «Melitheon» - Μέλι Θεών με την ελληνική ερμηνεία.Η παραγωγή και εξαγωγή μελιού αποτελεί παράλληλο κλάδο μιας οικογενειακής επιχείρησης στα Πουλίθρα Λεωνιδίου Αρκαδίας. Μετά τις «περγαμηνές» ως στέλεχος του ιδιωτικού τομέα ο Χρήστος Κριτσιδήμας μιλά στο healthpharma.gr για τη διείσδυση και την υπεροχή του «Melitheon» -Μέλι Θεών με την ελληνική ερμηνεία.

  • Συνέντευξη στον Κοσμά Ζακυνθινό
• Ένα ελληνικό προϊόν, καταφέρνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να διεισδύσει στις διεθνείς αγορές για την ξεχωριστή ποιότητα και γεύση του. Ποια τα σημεία υπεροχής του ελληνικού μελιού;

Η Ελλάδα είναι ευλογημένη χώρα με μια εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα, με εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, είδη αγριολούλουδων και βοτάνων – πολλών εξ’ αυτών ενδημικών και αυτός ο φυσικός πλούτος καθιστά το ελληνικό μέλι το καλύτερο στον κόσμο.
Η παραγωγή μελιού στην Ελλάδα είναι νομαδική δραστηριότητα, που σημαίνει ότι οι μελισσοκόμοι μετακινούν τις κυψέλες των μελισσών από το ένα μέρος στο άλλο για να συλλέγουν μέλι από διαφορετική χλωρίδα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

• Πέρυσι, το μέλι από την Αρκαδία βρέθηκε ανάμεσα στα κορυφαία 50 προϊόντα της Μεγάλης Βρετανίας, με επιλεκτικές τοποθετήσεις σε delicatessen της ευρωπαϊκής αγοράς. Ποιο το «ταξίδι» του μελιού σήμερα, σε ποιες αγορές έχει διεισδύσει;

O Χρήστος Κριτσιδήμας μιλά στο healthpharma.gr για τη διείσδυση και την υπεροχή του «Melitheon» - Μέλι Θεών με την ελληνική ερμηνεία.Το έτος 2016 δύο από τα προϊόντα μας το Melitheon Vanilia Fir Honey – PDO και το Melitheon Mastic honey κέρδισαν από τρία χρυσά αστέρια κατατάσσοντας τα στην κορυφή του 1% ανάμεσα στις 10.000 συμμετοχές στο διαγωνισμό Great Taste Awards 2016 στο Λονδίνο. Επιπλέον σε δεύτερη γευσιγνωσία τα δυο αυτά προϊόντα έτυχαν ακόμα υψηλότερης διάκρισης κατατάσσοντας τα στα κορυφαία 50 προϊόντα (Top 50 Foods) της Μεγάλης Βρετανίας.
Τα προϊόντα μας βρίσκονται διαθέσιμα στις αγορές της Αγγλίας, Γαλλίας, Νορβηγίας, Νότιας Κορέας, Σιγκαπούρης, Λουξεμβούργου, Κατάρ και Λιβάνου.

• Πολλές φορές οι καταναλωτές διακρίνουν μεγάλες ποικιλίες, ποιότητες και γεύσεις στα ράφια της λιανικής. Όμως, σε τι διαφέρει για παράδειγμα το θυμαρίσιο μέλι από το ανθόμελο, τα κωνοφόρα δέντρα κτλ;

Πολλές φορές με ρωτούν ποιο μέλι είναι το καλύτερο. Ειλικρινά δεν έχω απάντηση για αυτό το ερώτημα. Η απάντηση που δίνω είναι ότι πέρα από τα γευστικά κριτήρια που είναι υποκειμενικά για τον καθένα. Το καλύτερο μέλι είναι αυτό που θα σε βοηθήσει σε αυτό που έχεις πιθανόν ανάγκη. Για παράδειγμα, κάποια μέλια λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε φυσικά σάκχαρα (ανθόμελα) βοηθούν τους αθλητές στο θέμα της ενέργειας. Κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού του. Κάποια μέλια έχουν αντισηπτικές ιδιότητες (π.χ. Θυμάρι) και κάποια πιο χαμηλά φυσικά σάκχαρα από όλα τα υπόλοιπα (π.χ. Ελάτης Μαινάλου Βανίλια).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ