ΔιατροφήΤελικά έχει το ελαιόλαδο ημερομηνία λήξης;

Τελικά έχει το ελαιόλαδο ημερομηνία λήξης;

- Advertisement -

Το ελαιόλαδο έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως σαν μια φανταστική τροφή που κάθε άνθρωπος θα πρέπει να περιλαμβάνει στη διατροφή του. Βέβαια, πολλά από αυτά που νομίζαμε πως ξέρουμε για αυτό δεν ισχύουν! Δείτε ποια είναι αυτά.

Από την αρχαιότητα το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τη ζωτική σημασία στη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου.

Το ελαιόλαδο μέχρι σήμερα αποτελεί βασικό προϊόν της διατροφή μας και προσφέρει υγεία, ευεξία και μακροζωία.

Σίγουρα, οι περισσότεροι έχουμε ελαιόλαδο στο σπίτι μας, είτε από κάποιο χωριό, είτε από το σουπερμάρκετ. Πολλοί πιστεύουν πως το ελαιόλαδο δεν χαλάει και έτσι αν δεν το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, το αφήνουν για καιρό αποθηκευμένο.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα πάθουμε κάτι εάν το ελαιόλαδο έχει συσκευαστεί πρόπερσι. Αυτό που έχει σημασία είναι να κρατά την εξαίρετη ιδιότητά του και εμείς με τη σειρά μας να το προστατεύουμε, καθώς μπορεί να αλλοιωθεί.

Γι’ αυτό χρειάζεται να αποθηκεύεται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, καθώς το φως και η θερμότητα το επηρεάζουν.

Η ημερομηνία λήξης δεν έχει σημασία. Το λάδι δεν χαλάει εύκολα αλλά καλό είναι να αγοράζεται όσο το δυνατόν πιο φρέσκο. Αν η ημερομηνία που εμφιαλώθηκε είναι για παράδειγμα 18 μήνες πριν αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο λάδι μπορεί να είναι 3 χρόνων καθώς μερικές φορές η εμφιάλωση αργεί. Βρείτε λοιπόν μπουκάλια που έχουν εμφιαλωθεί όσο το δυνατόν πιο πρόσφατα.

Δεν χρειάζεται να το βάζετε σε διάφανα γυάλινα μπουκάλια, επάνω στον πάγκο της κουζίνας, όσο όμορφα και να δείχνουν από άποψη διακόσμησης. Αυτό που ενδεικνύεται είναι τα σκούρα πράσινα μπουκάλια.

Επίσης, μπορείτε να βιδώνετε σφιχτά το καπάκι, προκειμένου να αποτρέψετε την εισροή αέρα και την οξείδωση του ελαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ