Αξίζει να δειςΜπουρλά: Αδύναμος κρίκος στην εξάπλωση του ιού όσοι δεν εμβολιαστούν

Μπουρλά: Αδύναμος κρίκος στην εξάπλωση του ιού όσοι δεν εμβολιαστούν

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Ως τον «αδύναμο κρίκο» για την εξάπλωση του κορωνοϊού χαρακτηρίζει ο Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, τους ανθρώπους που δεν προτίθενται να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

Ως τον «αδύναμο κρίκο» για την εξάπλωση του κορωνοϊού χαρακτηρίζει ο Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Covid-19.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, κ. Άμπερτ Μπούρλα, επεσήμανε ότι κατανοεί τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με τα εμβόλια, τα οποία αναπτύσσονται σε χρόνο ρεκόρ. Ωστόσο, σημείωσε ότι η Pfizer θα ζητήσει έγκριση από την αρμόδια Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) μόνο εφόσον τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι που αποφασίζουν να μην λάβουν το εμβόλιο μόλις διατεθεί επίσημα «δεν θα επηρεάσουν μόνο τη ζωή τους».

«Θα επηρεάσουν τις ζωές των άλλων. Εάν δεν εμβολιαστούν, θα γίνουν ο αδύναμος κρίκος που θα επιτρέψει στον ιό να αναπαραχθεί», όπως τόνισε μιλώντας στο NBC.

Διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια

Η διστακτικότητα απέναντι εμβολίων αποτελούσε ήδη ένα σοβαρό πρόβλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, ο φόβος λόγω της πανδημίας και της συγκεχυμένης επικοινωνίας από την κυβέρνηση του κ. Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο τον αντίκτυπο που θα έχει ένα πιθανό εμβόλιο κατά της Covid-19, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες.

Ταυτόχρονα, αρκετοί κάνουν λόγο για πολιτικά κίνητρα στην έγκριση του εμβολίου. Η ομάδα του Τραμπ επιχειρεί να προετοιμάσει χώρους διανομής εμβολίων έως την 1η Νοεμβρίου. Δηλαδή, δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του USA TODAY/Suffolk Poll, τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων λένε ότι δεν θα λάβουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μόλις διατεθεί. Άλλη δημοσκόπηση του Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research διαπίστωσε ότι μόλις το 49% των αμερικανών δηλώνουν ότι σκοπεύουν να κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19, μόλις γίνει διαθέσιμο.

Ομάδα παρασκευαστών πιθανών εμβολίων για τον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένης και της Pfizer, δεσμεύτηκε να «υποστηρίξει στο ακέραιο την επιστημονική διαδικασία». Πολλές εταιρείες εργάζονται για πιθανές παγκόσμιες κανονιστικές εγκρίσεις των πρώτων εμβολίων Covid-19.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου», δήλωσε από πλευρά του κ. Ugur Sahin, Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech – συνεργάτης της Pfizer.

Ο κ. Άλμπερτ Μπούρλα χαρακτήρισε αυτή τη δέσμευση «ιστορική υπόσχεση», προσθέτοντας ότι ο κόσμος «έχει στραφεί προς την επιστήμη αυτή τη στιγμή».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ