Αξίζει να δειςEli Lilly: Επένδυση 2,3 δισ. ευρώ για νέο εργοστάσιο στην Γερμανία

Eli Lilly: Επένδυση 2,3 δισ. ευρώ για νέο εργοστάσιο στην Γερμανία

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Το πρώτο εργοστάσιο στην Γερμανία κατασκευάζει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly, επενδύοντας 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια), προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση στις νέες θεραπείες για τον διαβήτη και την παχυσαρκία.

Το πρώτο εργοστάσιο στην Γερμανία κατασκευάζει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly, επενδύοντας 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια), προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση στις νέες θεραπείες για τον διαβήτη και την παχυσαρκία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το Reuters, η επένδυση θα συμβάλει στην τόνωση της παραγωγής φαρμάκων για τον διαβήτη και την παχυσαρκία, όπως το Mounjaro και τα στυλό έγχυσης.

Η νέα μονάδα, αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της αναμενόμενης ώθησης σε υπεργολάβους και προμηθευτές στην περιοχή.

«Το εργατικό δυναμικό της Γερμανίας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ινκρετίνης της Eli Lilly, όταν θα ξεκινήσει να λειτουργεί η μονάδα το 2027», όπως τονίζει η φαρμακευτική επιχείρηση Eli Lilly.

Οι ινκρετίνες είναι φάρμακα που βασίζονται σε πεπτίδια, όπως το Mounjaro που μιμούνται τις ορμόνες του εντέρου για να καταστέλλουν την όρεξη και να διεγείρουν την έκκριση ινσουλίνης.

Το φάρμακο για τον διαβήτη Mounjaro, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί εκτός ένδειξης για την απώλεια βάρους, έλαβε πρόσφατα την πρόσθετη έγκριση για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Γερμανία στο φαρμακευτικό επίκεντρο

«Η επένδυση αυτή ενθαρρύνει την κυβέρνηση στις προσπάθειές της να καταστήσει την Γερμανία πιο ελκυστική, τοποθετώντας την στο φαρμακευτικό κέντρο», όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ. «Με το βήμα αυτό, θα εξασφαλίσουμε γρήγορη πρόσβαση σε νέες θεραπευτικές επιλογές και θα μειώσουμε την εξάρτηση από τις εύθραυστες αλυσίδες εφοδιασμού», όπως πρόσθεσε.

Η φαρμακευτική επιχείρηση Lilly έχει ανακοινώσει επενδύσεις άνω των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην παγκόσμια παραγωγή τα τελευταία τρία χρόνια. Ενώ, σύμφωνα με την έκθεση της για το τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια για συνεχείς επενδύσεις επέκτασης την μονάδας στην Ιντιάνα της Βόρειας Καρολίνας και στο Λίμερικ της Ιρλανδίας.

Οι κύριες μονάδες παραγωγής που διαθέτει η Lilly εκτός της αγοράς των ΗΠΑ είναι στην Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Κίνα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ