Έγκριση σε τρεις νέες άδειες καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης

Αυξάνει ο κατάλογος των επενδύσεων για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, μετά και τις τρεις νέες αποφάσεις για επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων, όπως δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια από το υπουργείο Οικονομίας.

Τρεις νέες αποφάσεις επενδύσεων για καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, δημοσιεύτηκαν σήμερα στη Διαύγεια από το υπουργείο Οικονομίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι αποφάσεις χορηγήθηκε ενιαία έγκριση εγκατάστασης διάρκειας πέντε ετών στην “Green Leaf Medical – Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία”. Η άδεια αφορά ενιαία έκταση 38,2 στρεμμάτων που βρίσκεται στο αγρόκτημα Μανδρών της δημοτικής ενότητας Γαλλικού, του δήμου Κιλκίς.

Ταυτόχρονα άδεια έλαβε και η “Ninety Nine Per Cent Development Ανώνυμη Εταιρεία”. Η ανάπτυξη προβλέπεται εντός ενιαίας περίκλειστης έκτασης 39.103,75 τ.μ. Η μονάδα βρίσκεται στη νέα εθνική οδό Πατρών Πύργου στη θέση Γομοστό, Καραιϊκων, του δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Όπως και στην “K.B Energy Ε.Π.Ε. – Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης” (αγροτεμάχιο 16 στρεμμάτων που βρίσκεται στη Θέση “Κούνδουρος”, Δήμος Μεσολογγίου).

Επενδύσεις…

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, η μονάδα της Green Leaf Medical θα παράγει τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, κατόπιν απόκτησης από τον Ε.Ο.Φ. άδειας δυνατότητας παραγωγής και αντίστοιχης ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. Δ3(γ)52588/13.8.2018 (ΦΕΚ Β΄ 2840) υπουργικής απόφασης και εφόσον πληρούνται οι τασσόμενες από την ανωτέρω υπουργική απόφαση προϋποθέσεις και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 33546/8.4.2018 θετική γνωμοδότηση του ΕΟΦ.

Ενώ, η «Ninety Nine Per Cent Development» έλαβε έγκριση για την υλοποίηση επένδυσης, σε ενιαία περίκλειστη έκταση 39 στρεμμάτων, που βρίσκεται στη ΝΕΟ Πατρών – Πύργου, στη θέση Γομοστό Καραιϊκων, του δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Η επένδυση είναι ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ. Αφορά στην καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Η καλλιέργεια θα γίνεται σε θερμοκήπια έκτασης 10 στρεμμάτων και η μονάδα θα παράγει τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, κατόπιν απόκτησης από τον Ε.Ο.Φ. άδειας δυνατότητας παραγωγής.

Στο Δήμο Μεσολογγίου και στην θέση «Κούνδουρος» Αιτωλικού, έλαβε έγκριση με υπουργική απόφαση και η επένδυση της εταιρείας «K.B. Energy Ε.Π.Ε.» για την ανάπτυξη μονάδας καλλιέργειας, επεξεργασίας, μεταποίησης και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, σε αγροτεμάχιο έκτασης 16 στρεμμάτων.

Η επένδυση ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ και η παραγωγή θα γίνεται σε θερμοκήπια έκτασης 10 στρεμμάτων. Η επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης, θα γίνεται σε κλειστό χώρο, όπου θα υπάρχει μονάδα ξήρανσης και παραγωγής.

Πανελλαδικά, το συνολικό ύψος των επενδύσεων στη φαρμακευτική κάνναβη υπερβαίνουν τα 350 εκατ. ευρώ. Οδηγώντας έτσι στη δημιουργία 1.436 νέων θέσεων εργασίας. Όπως σχολιάζουν άνθρωποι της αγοράς, η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο παραγωγής και μεταποίησης φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ