Χλωροκίνη: Η Uni-Pharma παράγει τα σκευάσματα για τον κορωνοϊό

Δωρεάν στο Ελληνικό Κράτος το Unikinon (χλωροκίνη) διαθέτει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma, έχοντας προχωρήσει στην αγορά ποσότητας 5 τόνων από την Ινδία το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020.

 Δωρεάν στο Ελληνικό Κράτος το Unikinon (χλωροκίνη) διαθέτει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma, έχοντας προχωρήσει στην αγορά ποσότητας 5 τόνων από την Ινδία το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Uni-Pharma έχει ήδη προβεί σε παραγωγή του φαρμάκου Unikinon, που αναφέρεται ευρέως τον τελευταίο καιρό ως μία πιθανή επιτυχής θεραπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (SARS COVID-19).

Αξιοσημείωτο είναι πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο Ελληνικό Κράτος.

Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Ωστόσο να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ήδη διεθνή δεδομένα για την χλωροκίνη, τα οποία προκύπτουν είτε γιατί το φάρμακο χορηγείται ήδη σε ασθενείς με COVID-19, είτε γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες.

Η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984.

Με υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η Uni-pharma SA δηλώνει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στον Έλληνα ασθενή και τις ανάγκες του, στηρίζοντας τη Δημόσια υγεία, όπως άλλωστε αυτό πράττει τα τελευταία 57 έτη. Γιατί πάνω απ’ όλα, στόχος μας πρέπει να είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπείες τους και ιδιαίτερα την ώρα της ανάγκης!

Χλωροκίνη: Τι λέει ο πρόεδρος του ΕΟΦ

Σύμφωνα με όσα δήλωνε χθες ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ), κ. Δημήτρης Φιλίππου, μια ελληνική εταιρεία, σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ κατάφερε να εισάγει στη χώρα μεγάλη ποσότητα χλωροκίνης. Μάλιστα, όπως σημείωσε, ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή φαρμάκου.

«Αύριο μεθαύριο θα έχουμε και τα πρώτα κουτιά έτοιμα και θα διατεθούν για τη θεραπεία ασθενών στα νοσοκομεία».

«Πρέπει να χορηγείται μόνο υπό ιατρική επίβλεψη και οδηγία», σημείωσε ο κ. Φιλίππου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Φιλίππου σημείωσε πως ο συνδυασμός της δραστικής (χλωροκίνη) μαζί με άλλη δραστική ουσία, έχει θετικά αποτελέσματα στη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό.

«Ο συνδυασμός χλωροκίνης μαζί με αζιθρομυκίνη φαίνεται να έχει θετικά αποτελέσματα στη θεραπεία των ασθενών με λοίμωξη του Covid-19».

Ο κ. Φιλίππου τόνισε πως το σημαντικότερο όπλο που έχουμε ενάντια στον ιό είναι η πρόληψη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ