AstraZeneca Ελλάδας: Επενδύσεις άνω των 4 εκατ. σε κλινικές μελέτες

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Με τουλάχιστον 10 νέες καινοτόμες θεραπείες στην επόμενη 4ετία, οι οποίες στοχεύουν σε 21 ενδείξεις, η AstraZeneca προετοιμάζει την «επόμενη ημέρα» περαιτέρω ανάπτυξης -με επίκεντρο πάντα τον ασθενή- μέσα από ένα διευρυμένο πλαίσιο κλινικών μελετών και εξατομικευμένων θεραπειών.

Με τουλάχιστον 10 νέες καινοτόμες θεραπείες στην επόμενη 4ετία, οι οποίες στοχεύουν σε 21 ενδείξεις, η AstraZeneca προετοιμάζει την «επόμενη ημέρα» περαιτέρω ανάπτυξης μέσα από ένα διευρυμένο πλαίσιο κλινικών μελετών

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με απόλυτη προσήλωση στους 3 βασικούς πυλώνες που αποτελούν τον «πυρήνα» των δραστηριοτήτων της, και δεν είναι άλλοι από την Καινοτομία, την Αξιοπιστία και την Υπευθυνότητα, η AstraZeneca Ελλάδας, γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας της στη χώρα μας.

Εδώ και τρεις δεκαετίες, η AstraZeneca συμβάλλει ουσιαστικά στην Υγεία. Βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα ασθενή, προσφέροντας καινοτόμες θεραπείες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων. Το 2018 περισσότερες από 12 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων της AstraZeneca χρησιμοποιήθηκαν από Έλληνες ασθενείς.

Για την AstraZeneca, η καινοτομία αποτελεί κινητήριος δύναμη σε κάθε της βήμα, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζει απρόσκοπτα να προσφέρει στην Ελλάδα καινοτόμα φάρμακα, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ποιότητα ζωής και στην παραγωγικότητα χιλιάδων ανθρώπων.

Προτεραιότητά της είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας. Όχι μόνο για τους ασθενείς, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας, στην οποία δραστηριοποιείται, με αφετηρία, γνώμονα και όριο πάντα την επιστήμη. Οι αξίες αυτές καθορίζουν τον τρόπο που λειτουργεί η AstraZeneca Ελλάδας και αποτυπώνουν τη φιλοσοφία των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτήν. Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 125 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκπτώσεις και οι επιστροφές στο Σύστημα Υγείας ανήλθαν στα 32 εκατ. ευρώ, με τις εργοδοτικές εισφορές να ανέρχονται στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Καινοτομία

Η AstraZeneca είναι μια καινοτόμος εταιρεία, προφέροντας τα τελευταία 30 χρόνια στους Έλληνες ασθενείς 113 φάρμακα για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων. Επικεντρώνει την έρευνά της στις αναπνευστικές, καρδιαγγειακές, νεφρικές, μεταβολικές και ογκολογικές παθήσεις.

Η διαρκής ανάπτυξη της AstraZeneca είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας δέσμευσής της για επένδυση στον τομέα των κλινικών μελετών, αλλά και της συστηματικής υποστήριξης του ερευνητικού έργου Ελλήνων επιστημόνων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Τα τελευταία χρόνια υλοποίησε 28 κλινικές μελέτες, σε συνεργασία με 450 ερευνητές, για θεραπείες σοβαρών νοσημάτων.

Χαρακτηριστικό της προσήλωσής της στην προαγωγή καινοτόμου επιστημονικής έρευνας αποτελεί η επένδυση άνω των 4 εκατ. ευρώ, την προηγούμενη χρονιά, για τη διενέργεια κλινικών μελετών.

Κοινωνικό αποτύπωμα

Με σταθερή προσήλωση να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας, η AstraZeneca προχωρά σε δωρεά φαρμακευτικών σκευασμάτων για την ανακούφιση των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει το έργο κοινωφελών μη κυβερνητικών οργανισμών μέσω εθελοντικής εργασίας, προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης ή υλικού εξοπλισμού.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται και πρόσφατη πρωτοβουλία που πραγματοποίησε με τη δωρεά του εξοπλισμού γραφείου από τις προηγούμενες εγκαταστάσεις της σε 30 οργανισμούς – μέλη του δικτύου ΔΕΣΜΟΣ.

Επιχορηγεί διαγνωστικές εξετάσεις ασθενών σε οικονομική αδυναμία. Ενώ, υλοποιεί δράσεις και εκστρατείες ενημέρωσης για την πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως ο καρκίνος, η ΧΑΠ και το άσθμα.

Προσπαθεί να μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, εντάσσοντας την ανακύκλωση και την υιοθέτηση «πράσινων» τακτικών στην καθημερινότητά της.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες εγκαινίασε το τετραετές πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις», αποδεικνύοντας την περιβαλλοντική ευσυνειδησία της… στην πράξη, «αφαιρώντας» 450 κιλά απορριμμάτων από 5 ακτές της χώρας.

Αξιοπιστία

Όλα αυτά τα χρόνια, το όνομα της AstraZeneca έχει καταστεί συνώνυμο των καινοτόμων και αξιόπιστων φαρμάκων. Το αποδεικνύουν άλλωστε και τα 3 Βραβεία Prix Galien με τα οποία διακρίθηκε τα τελευταία χρόνια.

Αδιάψευστος μάρτυρας για την αξιοπιστία της AstraZeneca δεν είναι όμως τα βραβεία. Πρωτίστως είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ασθενείς που έχει βοηθήσει να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Διότι για όλους στην AstraZeneca, προτεραιότητα έχει ο ασθενής. Οι δράσεις της αποσκοπούν στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών. Όπως και στη διασφάλιση της απρόσκοπτης και έγκαιρης πρόσβασης στις απαραίτητες θεραπείες.

Ενδεικτική αναφορά: Τα 3 συνεχιζόμενα προγράμματα Πρώιμης Πρόσβασης, αλλά και τα 3 που βρίσκονται υπό έγκριση. Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ασθενών με Διαβήτη τύπου 2. Τα Προγράμματα ελέγχου μεταλλάξεων για τον καρκίνο του πνεύμονα και τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών, από τα οποία έχουν ωφεληθεί χιλιάδες Έλληνες.

Προτεραιότητά της είναι να φτάσουν τα προϊόντα της στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με την εγκαθίδρυση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα και τη θεραπεία των ασθενών. Και για αυτό επενδύει σημαντικά σε δράσεις συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης. Επίσης συνεργάζεται με νοσοκομεία, ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστημιακά ιδρύματα, με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπειών και την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Στόχοι έως το 2024

Η AstraZeneca, μέσω της καινοτόμου επιστημονικής έρευνας, συνεχίζει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η ανάπτυξή της θα υποστηριχτεί μέσα από ένα διευρυμένο πρόγραμμα κλινικών μελετών. Όπως επίσης και με τη συνέχιση της έρευνας για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και εξατομικευμένων θεραπειών. Βασικοί τομείς που βρίσκονται στο επίκεντρο της μελλοντικής στρατηγικής της.

Στα επόμενα 4 χρόνια σκοπεύει να θέσει σε κυκλοφορία 10 νέες καινοτόμες θεραπείες, οι οποίες μάλιστα στοχεύουν σε 21 ενδείξεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ