Τα 21 τραγούδια που πρέπει να ακούτε όταν κάνετε γυμναστική

Οι ειδικοί της φυσικής κατάστασης έχουν συντάξει μια λίστα με τραγούδια που υποστηρίζεται από την επιστήμη για να ενισχύσουν το κίνητρο και να σας κάνουν να τρέξετε περισσότερο.

Οι ειδικοί της φυσικής κατάστασης έχουν συντάξει μια λίστα με τραγούδια που υποστηρίζεται από την επιστήμη για να ενισχύσουν το κίνητρο και να σας κάνουν να τρέξετε περισσότερο

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η λίστα αναπαραγωγής με αυτά τα 21 τραγούδια είναι γεμάτη από ενεργητικές μελωδίες που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την άσκησή σας, είτε τρέχετε, είτε κάνετε ποδήλατο, κωπηλατείτε ή ανεβαίνετε σκάλες προκειμένου να ανεβάζετε τον καρδιακό σας ρυθμό.

Πώς επιλέχθηκαν τα τραγούδια

Οι ερευνητές στο Total Shape έφτιαξαν τη λίστα αναπαραγωγής μιας ώρας με βάση τα παγκόσμια charts του Spotify από το καλοκαίρι. Τα κομμάτια επιλέχθηκαν εν μέρει λόγω των δυνατών και αδιάκοπων παλμών τους, που κυμαίνονταν από 120 έως 135 κτύπους ανά λεπτό, ρυθμός που πιστεύεται ότι αποτελεί το ιδανικό τέμπο για προπονήσεις αερόβιας άσκησης.

Τα τραγούδια καλύπτουν είδη από ηλεκτρονική χορευτική μουσική ή EDM, μέχρι reggaeton, R&B και K-pop. Περιλαμβάνουν επιτυχίες από καλλιτέχνες όπως ο Calvin Harris, η Beyonce και ο Jung Kook. Εκπρόσωπος της Total Shape δήλωσε: «Η ακρόαση μουσικής μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης -την ορμόνη του στρες- και αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης -την ορμόνη της ευτυχίας-, ειδικά όταν μας αρέσει αυτό που ακούμε.

«Τα παγκόσμια charts είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε να βρίσκετε νέα τραγούδια με υψηλές πιθανότητες να σας αρέσουν».

Ανεξάρτητα από την ένταση της προπόνησής σας, η λίστα αναπαραγωγής του Spotify είναι βέβαιο ότι θα σας παρακινήσει περισσότερο από ένα αργό τραγούδι για να τρέξετε πιο γρήγορα, να κάνετε ποδήλατο περισσότερο, να κωπηλατήσετε πιο δυνατά και να σκαρφαλώσετε ψηλότερα.

«Δεν θα αξιοποιούσατε στο έπακρο τη γυμναστική σας εάν τρέχετε σε διάδρομο ενώ ακούτε μπαλάντες», είπε ο εκπρόσωπος του Total Shape.

«Εδώ μπαίνει ο παράγοντας 120-135 BPM, ο οποίος αντανακλά τον σχετικά γρήγορο ρυθμό ενός τραγουδιού και σας βοηθά να διατηρήσετε ένα σταθερό, μέτριο ρυθμό, αν αυτό είναι που θέλετε», εξήγησε και συνέχισε: «Εξετάσαμε επίσης πόσο χορευτικά, ενεργητικά και σταθερά είναι τα τραγούδια, ώστε να είναι αρκετά αισιόδοξα και να μην περιλαμβάνουν ενοχλητικά διαλείμματα για να σας αποσπάσουν την προσοχή».

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο DJ Science, όπως ονομάσαμε τον αλγόριθμο, παρήγαγε μια άψογη λίστα αναπαραγωγής που εξυπηρετεί τον επιδιωκόμενο σκοπό – υποστηρίζοντας τέλεια την προπόνησή σας». Είναι παράγοντες όπως αυτοί που κάνουν τους ανθρώπους να ασκούνται πιο σκληρά χωρίς καν να το συνειδητοποιούν.

Ο Κώστας Καραγεώργης, από το Πανεπιστήμιο Brunel στο Λονδίνο, είπε το 2012 ότι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί τη μουσική άσκησης ως «ένα είδος νόμιμου ναρκωτικού που ενισχύει την απόδοση».

Ο Καραγεώργης εξήγησε: «Δεδομένου ότι η άσκηση είναι συχνά κουραστική, βαρετή και επίπονη, οτιδήποτε ανακουφίζει από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα θα ήταν ευπρόσδεκτο».

Η μελέτη που συγκεντρώνει τα καλύτερα τραγούδια για προπόνηση ανατέθηκε από το Total Shape – μια κορυφαία διαδικτυακή πηγή για φυσική κατάσταση, διατροφή, συμπληρώματα διατροφής και συμβουλές για υγιεινό τρόπο ζωής.

Τα καλύτερα τραγούδια για να ακούσετε ενώ γυμνάζεστε
 1. Los del Espacio
 2. Bzrp Music Sessions, Vol. 53
 3. One Kiss
 4. El Merengue
 5. La Bachata
 6. Lay Low
 7. Toca o Trompete
 8. Seven
 9. America Has a Problem
 10. Rush
 11. Bzrp Music Sessions, Vol. 56
 12. Queencard
 13. Baby Hello
 14. Montagem – PR Funk
 15. Despechá
 16. Tá Ok
 17. Bzrp Music Sessions, Vol. 55
 18. New Jeans
 19. ETA
 20. Automotivo Bibi Fogosa
 21. S91

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Photo: Pixabay

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ