WellnessΔιαιτολόγος εξηγεί γιατί δεν χάνουμε βάρος όταν γυμναζόμαστε

Διαιτολόγος εξηγεί γιατί δεν χάνουμε βάρος όταν γυμναζόμαστε

- Advertisement -

Μία διαιτολόγος εξήγησε στο Tik Tok τους λόγους που πολλές γυναίκες δεν χάνουν βάρος όταν γυμνάζονται πολύ και μειώνουν τις θερμίδες που καταναλώνουν σε καθημερινό επίπεδο.

Μία διαιτολόγος εξήγησε στο Tik Tok τους λόγους που πολλές γυναίκες δεν χάνουν βάρος όταν γυμνάζονται πολύ και μειώνουν τις θερμίδες που καταναλώνουν σε καθημερινό επίπεδο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η 25χρονη Τaylor Grasso από την Άιοβα δημοσίευσε ένα βίντεο στο Tik Tok όπου δίνει χρήσιμες συμβουλές στις γυναίκες που θέλουν να χάσουν βάρος. Οπως σημειώνει η ίδια έχει ακούσει πολλές φορές από γυναίκες που έχει αναλάβει την διατροφή τους να παραπονιούνται πως ενώ κάνουν 5-6 φορές την εβδομάδα γυμναστική και καταναλώνουν 1200 θερμίδες ημερησίως, δεν βλέπουν τα κιλά τους να μειώνονται.

Η Taylor Grasso τονίζει ότι η ενδοκρινική δραστηριότητα του οργανισμού σχετίζεται άμεσα με την ικανότητά του να προσαρμόζεται και να ανταποκρίνεται επιτυχώς –ή όχι- σε μία προσπάθεια απώλειας βάρους. Η ινσουλίνη, τα οιστρογόνα, η κορτιζόλη είναι κάποιες από τις ορμόνες εκείνες που συμμετέχουν στις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού που είτε βοηθούν είτε παρεμποδίζουν το αδυνάτισμα.

Για παράδειγμα η κορτιζόλη που εκκρίνεται από τους αδένες των επινεφριδίων σε καταστάσεις έντονου στρες εμποδίζει τον οργανισμό να χάσει βάρος. Έτσι πολλές γυναίκες ενώ τρώνε λιγότερο και γυμνάζονται πολύ, μπορεί ο λόγος που δεν χάνουν βάρος να είναι το στρες και το άγχος που βιώνουν σε μια χρονική περίοδο.

Η 25χρονη διαιτολόγος Τaylor Grasso δίνει λοιπόν 5 χρήσιμες συμβουλές για όσες θέλουν να χάσουν βάρος, ενώ προσέχουν την διατροφή τους και γυμνάζονται πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα.

Εξαντλητικές δίαιτες

Οπως εξηγεί αν πιστεύεις ακόμη πως οι εξαντλητικές δίαιτες θα σε βάλουν σε γραμμή, όχι μόνο δεν θα δεις αποτελέσματα, αλλά θα έχεις τον πιο αδύναμη και κουρασμένη έκδοση του εαυτού σου. Η 25χρονη Tayor Grasso τονίζει πως εκτός από την γυμναστική, πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας να μην είμαστε αδρανείς. Αν κάνεις καθιστική δουλειά, χρησιμοποίησε τα πόδια σου για να κάνεις οποιαδήποτε άλλη δουλειά μέσα στην ημέρα, από ψώνια μέχρι να φτάσεις στο ίδιο το γυμναστήριο. Μην πάρεις το ασανσέρ, αλλά χρησιμοποίησε τις σκάλες. Περπάτησε για δέκα λεπτά και μην πάρεις το αυτοκίνητο για μια μικρή απόσταση.

Επίσης ακολούθησε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που δυναμώνει τους μυς καθώς έτσι θα καις περισσότερες θερμίδες. Οι μύες δεν καίνε λίπος άμεσα, αλλά έχοντας περισσότερη μυϊκή μάζα σημαίνει ότι καις περισσότερες θερμίδες στο ίδιο σωματικό βάρος από ό,τι αν είχες λιγότερη μυϊκή μάζα.

Εστίασε σε γεύματα που έχουν πρωτεΐνη και συνδύασέ τα με λαχανικά. Οπως εξηγεί η διαιτολόγος η πρωτεΐνη τείνει να βοηθά στη σταθεροποίηση των σακχάρων στο αίμα. Επιπλέον ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια του βάρους. Εκείνη προτείνει 6 με 8 ώρες ύπνου καθημερνά. Τέλος προτείνει να ετοιμάζεις τα γεύματά σου καθώς έτσι έχεις τον έλεγχο των θερμίδων και των συστατικών που περιλαμβάνει το φαγητό σου. Γενικά, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το σπιτικό φαγητό, το οποίο το έχουμε ετοιμάσει εμείς οι ίδιοι, είναι πιο εύκολο να ελέγξουμε την περιεκτικότητα του σε λίπος, σε αλάτι κλπ.

@simplyhealthyrd My arm got tired filming this but I promise it’s worth the long video if this is something you feel lost and confused on because there’s so much more to “eating less and moving more” as a woman #hormones #hormonehealth #weightloss #nutrition #nutritioncoach #cyclesyncing #intuitiveeating #intuitiveeatingcoach #fitnesstips #hormonebalance ♬ original sound – Taylor Grasso, RD

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Photo: Pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ