ΒασικόH Valeant αλλάζει όνομα (ξανά) υπό τη «σκιά» των σκανδάλων

H Valeant αλλάζει όνομα (ξανά) υπό τη «σκιά» των σκανδάλων

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Ριζικές αλλαγές στο αμέσως επόμενο διάστημα δρομολογεί η διοίκηση της Valeant Pharmaceuticals, προχωρώντας σε rebranding. Στις επερχόμενες αλλαγές που θα «κλειδώσουν» τον ερχόμενο Ιούλιο διεθνείς αναλυτές αφήνουν «αιχμές» για το σκεπτικό της απόφασης καθώς, όπως επισημαίνουν, η Valeant επιδιώκει να «λυτρωθεί» από τα σκάνδαλα-μαμούθ των τελευταίων 10 ετών.
Στο διάστημα του επόμενου διμήνου λοιπόν, η Valeant Pharmaceuticals μετονομάζεται σε Bausch Health Companies (BHS), αξιοποιώντας τα «πλεονεκτήματα» της θυγατρικής εταιρείας Bausch + Lomb, που εξαγοράστηκε το 2013.
Σύμφωνα με τον Joseph C. Papa, διευθύνων σύμβουλο της Valeant Pharmaceuticals, το όνομα Bausch «πατάει» στην πλούσια ιστορία 165 ετών της Bausch + Lomb, όταν ο J.J. Bausch άνοιξε το πρώτο κατάστημα οπτικών ειδών στο Ρότσεστερ.
«Τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά αποτελούν θεμέλιο, συνεχίζοντας να εξελίσσουμε μια καινοτόμο εταιρεία που προσπαθεί την υγεία των ασθενών παγκοσμίως», όπως αναφέρει ο Joseph C. Papa σε δήλωση του.

Παρόλα αυτά η αλλαγή του ονόματος της επιχείρησης, βρίσκει τη Valeant με δικαστικές εκκρεμότητες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο Μανχάταν για υποθέσεις εξαπάτησης που αφορούν την αντικατάσταση φθηνών γενόσημων φαρμάκων με ακριβότερα πρωτότυπα και εξωφρενικές ανατιμήσεις. Η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας έληξε το φθινόπωρο του 2015, εν μέσω «παρατηρήσεων» των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τις πρακτικές τιμολόγησης φαρμάκων.
«Η απόφαση της εταιρείας να αλλάξει το όνομα θυμίζει τις προσπάθειες των άλλων εταιρειών να αναβαθμίσουν τη φήμη τους μετά την εμπλοκή τους σε σκάνδαλο» όπως επισημαίνουν τα διεθνή πρακτορεία.

Ζημίες-μαμούθ
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Valeant Pharmaceutical International, στο πρώτο τρίμηνο του 2018 παρουσίασε ζημίες ύψους 2,69 δισ. δολ. έναντι κερδών ύψους 628 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η επίδοση χαρακτηρίζεται ως «καλύτερη» σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που αποτυπώνονταν σε έρευνα της FactSet.
Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1,99 δισ. δολ., έναντι 2,11 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ για το σύνολο του έτους, η Valeant αναμένει έσοδα ύψους 8,10 δισ. με 8,30 δισ. δολαρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ