Αξίζει να δειςΈρχεται η «θεραπευτική» Coca-Cola με κάνναβη που απαλύνει πόνο και κράμπες

Έρχεται η «θεραπευτική» Coca-Cola με κάνναβη που απαλύνει πόνο και κράμπες

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Στη δημιουργία ενός αναψυκτικού που θα περιέχει κάνναβη, με στόχο να απαλύνει τον πόνο και τις κράμπες αλλά και να βοηθά στις φλεγμονές, προσανατολίζεται η Coca-Cola, ανοίγοντας κύκλο συζητήσεων με την παραγωγό κάνναβης Aurora Cannabis Inc.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως επισημαίνει το Reuters, η μεγαλύτερη εταιρεία αναψυκτικών, η Coca-Cola Co. ενδιαφέρεται να προσθέσει τη μη ψυχοδραστική ουσία CBD στο χαρτοφυλάκιο της –το συστατικό που βρίσκεται στη μαριχουάνα– καθώς η κατανάλωση αναψυκτικών μειώνεται.

Προκειμένου να επιτύχει το στόχο της, η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την καναδική επιχείρηση παραγωγής μαριχουάνας Aurora Cannabis Inc., για την ανάπτυξη νέας σειράς αναψυκτικών.

Θεραπευτική προσέγγιση

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Coca-Cola Co βρίσκεται σε συνομιλίες με την παραγωγό κάνναβης Aurora Cannabis Inc για τη δημιουργία ενός αναψυκτικού που θα περιέχει κάνναβη, με στόχο να απαλύνει τον πόνο και τις κράμπες αλλά και να βοηθά στις φλεγμονές.

«Μαζί με άλλες εταιρείες στη βιομηχανία αφεψημάτων και ποτών παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη της μη ψυχοδραστικής κανναβιδιόλης (CBD) ως συστατικού σε αρκετά αφεψήματα και ποτά παγκοσμίως», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Coca-Cola.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις» τόνισε πάντως η εταιρεία, προσθέτοντας ότι δεν θα προβεί σε άλλα σχόλια επί εικασιών.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος 

Ωστόσο, η εταιρεία Aurora σε ανακοίνωση της σημείωσε πως δεν πρόκειται να συζητήσει επιχειρηματικά σχέδια και πρωτοβουλίες που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, αλλά πρόσθεσε: «ΗAurora έχει εκδηλώσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον στο χώρο παραγωγής ποτών και αφεψημάτων με εκχυλίσματα και σκοπεύουμε να μπούμε σε αυτή την αγορά».

Μια συνεργασία ανάμεσα στις δύο αυτές εταιρείες, παρατηρεί το Reuters, θα σηματοδοτούσε την πρώτη είσοδο ενός μεγάλου παραγωγού μη αλκοολούχων ποτών στην αγορά των προϊόντων κάνναβης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Coca-Cola και η Pepsi, επιδιώκοντας να τοποθετηθεί στην αγορά. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, αναμένονται περισσότερες συμφωνίες στο εγγύς μέλλον, μεταξύ των εταιρειών κάνναβης και των παικτών της παγκόσμιας αγοράς οινοπνευματωδών ποτών, που δεν έχουν ακόμη αποκτήσει θέση στην κατηγορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ