ΒασικόΕπενδύσεις 55 εκατ. για νέα μονάδα και προσλήψεις 200 ατόμων από την...

Επενδύσεις 55 εκατ. για νέα μονάδα και προσλήψεις 200 ατόμων από την Novartis

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε επενδύσεις 55 εκατομμυρίων δολαρίων προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Novartis για την ανέγερση νέας μονάδας παραγωγής στο Durham, της Βόρειας Καρολίνα. Για το νέο εργοστάσιο, στο οποίο η εταιρεία εκτιμά ότι θα απασχολήσει περί τους 200 υπαλλήλους, θα λάβει 3 εκατομμύρια δολάρια ως κυβερνητική επιχορήγηση.
ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Βασικός μας στόχος είναι να εισαγάγουμε νέες γονιδιακές θεραπείες σε ασθενείς που πάσχουν από σπάνιες νευρολογικές παθήσεις, όπως η Νωτιαία Μυική Ατροφία (SMA), η Αμυοατροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) και το σύνδρομο Rett. Η επένδυση για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών αποτελεί βασικό σημείο για την επίτευξη αυτού του στόχου», όπως τονίζει ο Andrew Knudten, επικεφαλής της AveXis.

Το νέο εργοστάσιο της AveXis έκτασης 170.000 τετραγωνικών ποδών στο Durham θα παράγει τα φαρμακευτικά σκευάσματα, ενώ η μονάδα 50.000 τετραγωνικών ποδών στο Illinois θα έχει αντικείμενο την κλινική και εμπορική ανάπτυξη.

Η κατασκευή της νέας εγκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2020.

Αναδυόμενες θεραπείες
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η συμφωνία ύψους 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σηματοδοτεί τις προθέσεις του CEO της Novartis, Vas Narasimhan, ο οποίος και φαίνεται διατεθειμένος να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο σε πρωτοπόρες θεραπείες και για τις οποίες απαιτούνται εξειδικευμένοι μέθοδοι παρασκευής.
Η εξαγορά της AveXis δίνει στην Novartis τη δυνατότητα ανάπτυξης της AAV9 (Adeno Associated Virus) γονιδιακής θεραπείας, επιπρόσθετες R&D δυνατότητες και προοπτική ανάπτυξης νέων φαρμάκων διεκδικώντας έτσι ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στην κατηγορία.

Η Novartis είναι η πρώτη εταιρεία που έλαβε έγκριση από τον FDA για CAR-T Cell θεραπεία (ανοσοθεραπεία). Η θεραπεία, η οποία κοστίζει 475.000 δολάρια, γίνεται με χρησιμοποιώντας τα Τ κύτταρα του ίδιου του ασθενούς, τα οποία συλλέγονται και στη συνέχεια μετά από εξειδικευμένη επεξεργασία εισάγονται στον ασθενή για να καταπολεμήσουν τον καρκίνο.

Τα CARs είναι πρωτεΐνες που επιτρέπουν στα Τ κύτταρα να αναγνωρίζουν μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη (αντιγόνο) σε κύτταρα όγκου. Αυτά τα επεξεργασμένα κύτταρα CAR αναπτύσσονται έπειτα στο εργαστήριο μέχρι να αριθμούν δισεκατομμύρια.

Ο εκτεταμένος πληθυσμός των CAR T κυττάρων έπειτα εγχέεται στον ασθενή. Μετά την έγχυση, αν όλα πάνε όπως έχει προγραμματιστεί, τα Τ κύτταρα πολλαπλασιάζονται στο σώμα του ασθενούς και με καθοδήγηση από τον κατασκευασμένο υποδοχέα τους, αναγνωρίζουν και σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα που φέρουν το αντιγόνο στις επιφάνειες τους.

Δείτε στο βίντεο περισσότερα για την ανάπτυξη της CAR-T Cell θεραπείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ