ΒασικόΈρευνα για πλαστογραφία σε ειδικευόμενη «γιατρό μαϊμού» χωρίς πτυχίο

Έρευνα για πλαστογραφία σε ειδικευόμενη «γιατρό μαϊμού» χωρίς πτυχίο

- Advertisement -

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη αναμένεται να βρεθεί η ειδικευόμενη γιατρός μετά τα πλαστά, όπως προκύπτει, έγγραφα που προσκόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για την πρόσληψη της.
Το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Πρέβεζας, όπως αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» αναφέρει ότι «το Πανεπιστήμιο της L’ AQUILA Ιταλίας, επισημαίνει στο έγγραφο του ότι θα κινήσει τις διαδικασίες προς εξακρίβωση κάθε ευθύνης σχετικά με τη μη αυθεντικότητα των δύο εγγράφων».
Η περίεργη υπόθεση που βρέθηκε αντιμέτωπη η διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας έγινε εντός της Μ. Εβδομάδας, όταν αναγκάστηκε να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας της ειδικευόμενης γιατρού, που εργάζονταν στο ΓΝ Πρέβεζας, καθώς υπήρξαν σοβαρά στοιχεία που μαρτυρούν το ενδεχόμενο η νεαρή γιατρός να μην έχει αυθεντικό πτυχίο.
Συγκεκριμένα, στην «Καταγγελία σύμβασης εργασίας ειδικευόμενης ιατρού του Νοσοκομείου» Πρέβεζας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την 5 Απριλίου 2018».
Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» πρόκειται για γιατρό που «διορίστηκε στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας ως ειδικευόμενη ιατρός, για να αρχίσει την άσκησης της στην ιατρική ειδικότητα της Παθολογίας μέχρι τη συμπλήρωση ενός (1) έτους, που προ απαιτείται για την απόκτηση τίτλου της ιατρικής ειδικότητας της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας», με απόφαση του Υπουργού Υγείας την 16/08/2014.
Η γιατρός, σύμφωνα πάντα με τα όσα περιγράφονται στην απόφαση της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Πρέβεζας την 5 Απριλίου 2018, «ανέλαβε υπηρεσία στο Νοσοκομείο την 08-01-2018 και η σύμβασής της λήγει την 8-1-2019».

Το χρονικό
Το Νοσοκομείο στις 10 Ιανουαρίου 2018 «έστειλε για έλεγχο γνησιότητας τον τίτλο σπουδών, που μας κατέθεσε η ανωτέρω από το Πανεπιστήμιο της L’ Aquila Ιταλίας, διαμέσου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη».
Σύμφωνα με έγγραφο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη με επισυναπτόμενο το έγγραφο του πανεπιστημίου της L’ AQUILA, μεταφρασμένο από την προξενική αρχή «δεν βεβαιώνεται, ούτε η απονομή του πτυχίου στην Ιατρική και Χειρουργική ούτε η αναγνώριση της ικανότητας άσκησης επαγγέλματος Ιατρού Χειρουργού στην εν λόγω ιατρό».
Μετά από αυτές τις εξελίξεις το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα:
«Όπως, ύστερα από το έγγραφο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη και το έγγραφο του πανεπιστημίου της L’ AQUILA Ιταλίας, σχετικά με τη μη αυθεντικότητα των δύο πιστοποιητικών, καθόσον από τα αρχεία του δεν προκύπτει ούτε η απονομή του πτυχίου στην Ιατρική και Χειρουργική ούτε η αναγνώριση της ικανότητας άσκησης επαγγέλματος Ιατρού Χειρουργού στην εν λόγω ιατρό, καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ