ΦάκελοιΔιαβήτηςΕνημέρωση για τον διαβήτη με τη δράση See it. Slow it. Stop...

Ενημέρωση για τον διαβήτη με τη δράση See it. Slow it. Stop it. -Μπες στο diabetesday

- Advertisement -

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, οι εταιρείες Merck και Πετσιάβας Α.Ε. συμμετέχουν στην παγκόσμια δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με το διαβήτη με τίτλο See it. Slow it. Stop it, μέσα από την ιστοσελίδα (microsite) www.diabetesday.gr.

Merck – Πετσιάβας: Ενημέρωση για τον διαβήτη με τη δράση See it. Slow it. Stop it

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με περισσότερα από 60 χρόνια κλινικής εμπειρίας στον διαβήτη, η Merck διατηρεί τη συνεργασία της με την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) για την υλοποίηση ενημερωτικών και επικοινωνιακών δραστηριοτήτων, δίνοντας έμφαση στη σημασία της πρόληψης του διαβήτη τύπου 2, στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη αναγνωρίζει συνολικά τον διαβήτη ως μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλησεις του 21ου αιώνα – με το διαβήτη τύπου 2 να εκτιμάται ότι αφορά το 90% των περιπτώσεων διαβήτη παγκοσμίως. Ωστόσο, πολλές περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2 μπορούν να επιβραδυνθούν ή να αποφευχθούν.

Σε συνδυασμό με το νέο θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη «Οικογένεια και Διαβήτης», στις 14 Νοεμβρίου 2018, οι εταιρείες Merck και Πετσιάβας ΑΕ ευαισθητοποιούν για την πρόληψη του προ-διαβήτη/διαβήτη με τη δράση See it. Slow it. Stop it.

Προ-διαβήτης και διαβήτης τύπου 2

Η δράση έχει στόχο να ενημερώσει σχετικά με τα συμπτώματα του προ-διαβήτη και του διαβήτη τύπου 2 και να ενθαρρύνει όσους διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης να επισκεφτούν έναν επαγγελματία υγείας. Η κοινή δράση, η οποία προσφέρει συμβουλές για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που μπορεί να αφορά ολόκληρη την οικογένεια και χρησιμοποιεί εικαστικά που περιλαμβάνουν σήματα οδικής κυκλοφορίας για να επικοινωνήσει τα βασικά της μηνύματα, κινείται σε τρεις άξονες:

Ενημέρωση: να συμβάλλει στην αναγνώριση των κινδύνων και των συμπτωμάτων του διαβήτη τύπου 2

Πρόληψη: να ενημερώσει όλη την οικογένεια σχετικά με την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2

Δράση: να συμβάλλει στην άμεση κινητοποίηση για να επιβραδυνθεί μία δυνητική πορεία προς την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2

Ο διαβήτης αποτελεί σήμερα την έκτη κύρια αιτία θανάτου, ενώ 425 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως ή το 8,8% του ενήλικου πληθυσμού 20-79 ετών, εκτιμάται ότι πάσχουν από διαβήτη. Μεταξύ αυτών των 425 εκατομμυρίων ανθρώπων, το 90% περίπου πάσχουν από διαβήτη τύπου 23, μια πάθηση κατά την οποία το σώμα παράγει ινσουλίνη, αλλά δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει σωστά.

Ο διαβήτης τύπου 2 συναντάται συχνότερα στους πιο ηλικιωμένους ενήλικες, αλλά πλέον ολοένα και πιο συχνά διαγιγνώσκεται σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες, εξαιτίας των αυξανόμενων ποσοστών παχυσαρκίας, της έλλειψης φυσικής άσκησης και της κακής διατροφής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του IDF, 193 εκατομμύρια ενήλικες πάσχουν από μη διαγνωσμένο διαβήτη και άλλα 318 εκατομμύρια ενήλικες εκτιμάται ότι έχουν μειωμένη ανοχή στη γλυκόζη (κριτήριο για τον προ-διαβήτη), που ήδη συνδέεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο και ενέχει υψηλό κίνδυνο εξέλιξης σε εμφανή διαβήτη.

Σχετικά με την εταιρεία Merck

Η Merck είναι μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας στην υγεία, τις βιοεπιστήμες και τα υλικά υψηλής απόδοσης. Περίπου 53.000 άνθρωποι εργάζονται με στόχο να εξελίξουν περαιτέρω τεχνολογίες που βελτιώνουν και αναβαθμίζουν τη ζωή – από βιοφαρμακευτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου ή της πολλαπλής σκλήρυνσης και τεχνολογίες αιχμής για την επιστημονική έρευνα και την παραγωγή, μέχρι υγρούς κρυστάλλους για smartphones και τηλεοράσεις LCD. Το 2017, η Merck σημείωσε πωλήσεις ύψους € 15,3 δισ. σε 66 χώρες.

Έχοντας ιδρυθεί το 1668, η Merck είναι η παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο. Η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος του εισηγμένου στο χρηματιστήριο εταιρικού ομίλου. ΗMerck, Darmstadt, Γερμανία, διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα για την επωνυμία και το εμπορικό σήμα της Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται ως EMD Serono, EMD Millipore και EMD Performance Materials.

Σχετικά με την εταιρεία Πετσιάβας ΑΕ

H εταιρεία ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε βρίσκεται στο κατώφλι της συμπλήρωσης 100 χρόνων λειτουργίας και συνεχίζει να αποτελεί μέχρι σήμερα ένα εξαίρετο παράδειγμα επιτυχημένης οικογενειακής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Τα Φαρμακευτικά Προϊόντα, καθώς και τα Προϊόντα Υγείας, αποτελούν τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων της, ενώ η εταιρεία δραστηριοποιείται με επιτυχία και σε τομείς όπως τα Καταναλωτικά Προϊόντα, τα Χημικά και τα Πλαστικά.

Με αίσθημα υπευθυνότητας, πάθος και δημιουργικότητα εξακολουθεί να υπηρετεί τη φιλοσοφία του ιδρυτή της εταιρείας, Νικόλαου Πετσιάβα, και πιστεύει ότι το πιο σημαντικό για μια εταιρεία είναι να δημιουργεί αξία για τους μετόχους, τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της, έχοντας πάντα ως βασική προτεραιότητα τον άνθρωπο. Αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία της και διαθέτοντας μια ηγετική ομάδα ικανή να υλοποιήσει το αναπτυξιακό της πλάνο, σχεδιάζει και επενδύει μακροπρόθεσμα εστιάζοντας στην αναζήτηση της καινοτομίας μέσα από ισχυρές συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ