ΦάκελοιΟδοντιατρικάΟδοντιατρική: Εξειδικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών

Οδοντιατρική: Εξειδικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών

- Advertisement -

Οι εξατομικευμένες θεραπείες που καθίστανται εφικτές χάρη στην τεράστια πρόοδο των βιοϊατρικών επιστημών και των σύγχρονων τεχνολογιών, αποτελούν το μέλλον στην οδοντιατρική. Οι οδοντίατροι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσεγγίζουν τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών τους σε μια εξατομικευμένη βάση, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στις ανάγκες του κάθε ασθενούς και όχι σε γενικευμένες «συνταγές».

Οι εξατομικευμένες θεραπείες που καθίστανται εφικτές χάρη στην τεράστια πρόοδο των βιοϊατρικών επιστημών και των σύγχρονων τεχνολογιών, αποτελούν το μέλλον στην οδοντιατρική.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο ασθενής με ένα νόσημα δεν θα αντιμετωπίζεται πλέον «απρόσωπα». Δηλαδή με ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο κοινό για όλους τους ασθενείς. Πλέον θα λαμβάνει «προσωποποιημένη» αγωγή. Η εξατομικευμένη αυτή προσέγγιση έρχεται να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Προσφέροντας ακριβέστερη διάγνωση και αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη θεραπεία.

Η «Εξατομικευμένη Οδοντιατρική: από τη Διάγνωση στα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα» είναι το θέμα του φετινού 39ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου που θα διοργανωθεί στις 24 – 26 Οκτωβρίου 2019, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πρόεδρος του 39ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου θα είναι ο Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Νικόλαος Νικητάκης. Ο κ. Νικητάκης συνεργάστηκε άψογα με τον Επίκ. Καθηγητή κ. Χρήστο Ραχιώτη Συντονιστή του Επιστημονικού Προγράμματος, όσο και τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Αθανάσιο Υφαντή με την ιδιότητα του Συντονιστή του Οργανωτικού εκ μέρους της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Το Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των Οδοντιατρικών Συλλόγων Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Λασιθίου και Χανίων.

«Οφείλουμε να εξάρουμε ιδιαίτερα την πολύτιμη συμπαράσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για τις προσπάθειες που κατέβαλε σε ό,τι αφορά στην επιτυχία της διοργάνωσης και συγκεκριμένα στο παράπλευρο κοινωνικό πρόγραμμα του Συνεδρίου» τονίζει με έμφαση ο κ. Δεβλιώτης.

160 ομιλητές

Με περισσότερους από 160 έγκριτους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό το 39ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο (ΠΟΣ) θα αναδείξει τη σημασία της εξατομικευμένης φροντίδας των ασθενών και φιλοδοξεί να προσφέρει στους οδοντιάτρους νέες γνώσεις και προτάσεις για κλινικές εφαρμογές σε όλο το εύρος της οδοντιατρικής. Το 39ο ΠΟΣ που αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση του οδοντιατρικού κόσμου στη χώρα μας, έχει σκοπό την γόνιμη και ουσιαστική επιστημονική αλληλεπίδραση μεταξύ ερευνητών, κλινικών, εξειδικευμένων και ειδικών οδοντιάτρων στις τρέχουσες εξελίξεις.

Το Συνέδριο συμπεριλαμβάνει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων από διακεκριμένους οδοντιάτρους με ιδιαίτερα αξιόλογες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές πορείες, 27 στρογγυλά τραπέζια, 5 πρακτικά σεμινάρια και 6 κλινικά φροντιστήρια σχεδιασμένα με σύγχρονη τεχνοτροπία που ενθαρρύνουν την ενεργό συμμετοχή του ακροατηρίου και τον γόνιμο διάλογο με αντιπαράθεση επιχειρημάτων και σύνθεση απόψεων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πάνω από 200 οδοντίατροι και φοιτητές των Οδοντιατρικών Σχολών της χώρας θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους στο Ελεύθερο Πρόγραμμα του Συνεδρίου και θα πραγματοποιηθούν 3 συνεδρίες παρουσίασης περιστατικών από μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Μοριοδότηση

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου θα μοριοδοτηθεί με βάση το Σύστημα της Συνεχιζόμενης Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης, «φροντίζει για την συνεχόμενη εκπαίδευση των οδοντιάτρων. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες των οδοντιάτρων εμπλουτίζονται και μεταβάλλονται συνεχώς λόγω της ταχύτατης εξέλιξης της επιστήμης και της τεχνολογίας».

«Δυστυχώς, όμως, στον αγώνα που καταβάλλουν οι οδοντίατροι στην προσπάθειά τους να ενημερώσουν το κοινό για την τεράστια σημασία της στοματικής υγείας, η πολιτεία είναι απούσα» τονίζει ο κ. Δεβλιώτης και προσθέτει ότι «η διαχρονική εγκατάλειψη της στοματικής υγείας από την πολιτεία είναι πολιτικά ανεπίτρεπτη. Κοινωνικά άδικη, επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και πρέπει να λάβει τέλος».

Το έλλειμμα της πολιτείας στην παροχή οδοντιατρικής φροντίδας των πολιτών είναι τεράστιο και πρέπει επιτέλους να εκπονηθεί ένα Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης για τη Στοματική Υγεία με την αξιοποίηση των προτάσεων της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και με την πολύτιμη συμβολή των Οδοντιατρικών Συλλόγων της χώρας, καταλήγει ο κ. Δεβλιώτης.

Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής

Στο μεταξύ η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης θα βρίσκεται στο χώρο του 39ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου. Σκοπό έχει τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο. Όπως και την ενημέρωση γονέων και παιδιών για την πρόληψη των οδοντιατρικών νοσημάτων. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη και την Παρασκευή, στις 24 και στις 25 Οκτωβρίου αντίστοιχα, η Μονάδα θα είναι στον χώρο του συνεδρίου. Από τις 16.00 έως τις 18.00. Ενώ το Σάββατο στις 26 Οκτωβρίου η Μονάδα θα βρίσκεται στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου. Από τις 10.00 έως τις 12.00.

Τονίζεται, τέλος, πως η επιστημονική αρτιότητα του συνεδρίου σε συνδυασμό με τις ομορφιές και την ιστορία του τόπου που φιλοξενεί το φετινό Συνέδριο, θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία μιας μοναδικής εκπαιδευτικής και συνάμα ψυχαγωγικής εμπειρίας. Η κρητική φιλοξενία θα αγκαλιάσει όλους όσους λάβουν μέρος στο Συνέδριο. Και θα τους οδηγήσει στα μονοπάτια της γνώσης με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ