Special NewsHealthspy: Το Party, οι «αμαρτίες», ο Πλεύρης και το ελληνικό φάρμακο

Healthspy: Το Party, οι «αμαρτίες», ο Πλεύρης και το ελληνικό φάρμακο

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Party, απαρτία κι «αμαρτίες»

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα, γέμισε η θυρίδα μηνυμάτων, μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια και τα παράπονα μέσω συνεργατών του… για την περιβόητη λίστα καλεσμένων του Γιώργου Πατούλη, από φίλους, συνεργάτες και υποστηρικτές που δεν έλαβαν την πρόσκληση για το party γενεθλίων.

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα, γέμισε η θυρίδα μηνυμάτων, μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια και τα παράπονα μέσω συνεργατών του… για την περιβόητη λίστα καλεσμένων του Γιώργου Πατούλη, από φίλους, συνεργάτες και υποστηρικτές που δεν έλαβαν την πρόσκληση για το party γενεθλίων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως μαθαίνουμε, ο Γιώργος Πατούλης ενημέρωνε πως πρόκειται για κάποιο λάθος, και πως υπεύθυνος της εκδήλωσης – λίστας καλεσμένων ήταν ο Πέτρος Μαμαλάκης, ο οποίος και έχει στοχοποιηθεί κατά διαστήματα για διάφορα δεινά στην Περιφέρεια.

Σε κάθε περίπτωση, στην εκδήλωση πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της λίστας, με το μαγαζί να γεμίζει ασφυκτικά από τους φίλους του προέδρου ΙΣΑ σε απαρτία!

Ανόητες δικαιολογίες…

Τεταμένο το κλίμα μετά τη συνάντηση της εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς εκ μέρους του «Μετώπου» ο Κώστας Λιβαδάς μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ (Β΄ Αντιπρόεδρος) κατηγορεί τον Θάνο Πλεύρη και Μίνα Γκάγκα για μισόλογα, οι υπεκφυγές και… ανόητες δικαιολογίες!

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με τον Θάνο Πλεύρη, με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ να ανοίγει το διάλογο με 11 θέματα στην ατζέντα της.

Για το ανεμβολίαστο προσωπικό ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η κυβερνητική θέση είναι πως θα εκτιμηθεί η επιστροφή τους ανάλογα με τη εξέλιξη της πανδημίας. Παρόλα αυτά, σημείωσε πως δεν θα επιστρέψουν μέχρι την 31/12/22.

Συμπερασματικά, η συνάντηση χαρακτηρίζεται απογοητευτική. Εκτός από την πολλοστή αναγγελία προκήρυξης των 700 θέσεων, που δεν καλύπτουν ούτε τις αποχωρήσεις και τις παραιτήσεις των 2 τελευταίων ετών, καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν δόθηκε για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου, όπως το μισθολόγιο, η έγκαιρη αποπληρωμή των εφημεριών τακτικών και πρόσθετων και η ειδική φορολόγηση τους, κίνητρα για την υπηρέτηση σε άγονες και νησιωτικές περιοχές.

Διαγνωστικών αιτήματα

Ανοίγει εντός της εβδομάδας ο διάλογος και με τους εκπροσώπους των διαγνωστικών εργαστηρίων, πολυϊατρείων και κλινικοεργαστηριακών γιατρών, μετά την τριήμερη απεργία που έληξε το περασμένο Σάββατο.

Η εικόνα «αποδιοργάνωσης» στο χώρο της Υγείας σε μια σχετικά όψιμη προεκλογική περίοδο δεν είναι ζητούμενο στην παρούσα φάση και δεν θα ναι ακόμα περισσότερο στους επόμενους μήνες.

Κλειστά διαγνωστικά σημαίνει ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες. Μολονότι ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, αναγνωρίζει τα αιτήματα του κλάδου, δύσκολα μπορεί να βρει ουσιαστικές λύσεις στο αίτημα του υψηλού clawback. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει τα πνεύματα αναγνώρισε την πιεστική και μη βιώσιμη κατάσταση στα διαγνωστικά εργαστήρια, στα πολυϊατρεία και στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς.

Πατσουράκος (ΠΟΣΚΕ) και Μαστοράκου (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) έσπευσαν να επισημάνουν ότι «οι κινητοποιήσεις δεν ανεστάλησαν και όσοι διαδίδουν τέτοια παραπληροφόρηση, εκθέτουν μόνο τους εαυτούς τους» καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με σωρεία περιστατικών που προκάλεσαν σύγχυση στη διάρκεια της τριήμερης απεργίας.

Μολονότι το αίτημα του κλάδου είναι χρόνιο, οι πιθανότητες για ουσιαστική λύση να βρίσκονται στην επόμενη περίοδο… για μια σειρά από κρίσιμους εκλογικούς λόγους. Ας ξεκινήσει ο διάλογος!

Ελληνικό Φάρμακο healthspy

Στο προσκήνιο επανέρχεται δυναμικά το ελληνικό φάρμακο με δύο εκ των πρωταγωνιστών της εγχώριας αγοράς να οργανώνουν για τον επόμενο μήνα τα… βήματα «εξωστρέφειας» τους.

Δημήτρης Δέμος και Θεόδωρος Τρύφων από τις εγχώριες φαρμακευτικές βιομηχανίες Demo και ELPEN αντίστοιχα, ετοιμάζουν επικοινωνιακά «ανοίγματα» μετά την «αποχή» λόγω της πανδημίας.

Το ελληνικό φάρμακο βγαίνει ξανά στο προσκήνιο και μάλιστα με ευχάριστες, όπως μαθαίνουμε, ειδήσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ