Special NewsHealthspy: Το Lobbying, οι αλλαγές επικοινωνίας, η Παγώνη και ο ΠΙΣ

Healthspy: Το Lobbying, οι αλλαγές επικοινωνίας, η Παγώνη και ο ΠΙΣ

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

Σε γνωστό στέκι της Στοάς Σπύρου Μήλιου, στο κέντρο της Αθήνας, τρία απ’ τα «δυνατά» στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς βρίσκονται σε εξωθεσμική -αλλά ουσιαστικής συζήτησης- συνάντηση την προηγούμενη Πέμπτη. Το θέμα συζήτησης βαρύ, πολύπλοκο και κυρίως δυσεπίλυτο! Πλεύρης, clawback και σύμβουλος Μπάμπης απασχολούν τις τρεις μεγάλες «κεφαλές» του φαρμάκου. Οι μέχρι τώρα κινήσεις στη σκακιέρα του clawback κατέληξαν σε νέο Ρουά Ματ.

Healthspy: Σε γνωστό στέκι της Στοάς Σπύρου Μήλιου, στο κέντρο της Αθήνας, τρία απ’ τα «δυνατά» στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς βρίσκονται σε εξωθεσμική συνάντηση την προηγούμενη Πέμπτη. Το θέμα συζήτησης βαρύ, πολύπλοκο και κυρίως δυσεπίλυτο! Πλεύρης, clawback και σύμβουλος Μπάμπης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο σύμβουλος Μπάμπης διατηρεί καλές σχέσεις με την φαρμακευτική αγορά. Όμως έχει μικρά περιθώρια ελιγμών, ακολουθώντας ξεκάθαρα τη γραμμή που κλήθηκε να υπηρετήσει θεσμικά. Φυσικά, δεν παρέλειψε να επισημάνει από νωρίς τις προθέσεις Πλεύρη και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε έναν εκ των ισχυρών παικτών της εγχώριας αγοράς φαρμάκου. healthspy

Παρά τις απώλειες, οι εκπρόσωποι του κλάδου δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τη «μάχη». Αυτή τη φορά στοχεύουν ακόμα πιο ψηλά ιεραρχικά. Από κει που είχαν λάβει άλλωστε τις γνωστές δεσμεύσεις, οι οποίες και δεν τηρήθηκαν για ακόμα μια φορά. Η συμφωνία είναι ομόφωνη: Απαιτούνται αλλαγές στο επικοινωνιακό κομμάτι. Και απ’ όσο μαθαίνουμε, οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες, μέχρι και δύο εβδομάδες. Αλλαγές στη γραμμή αλλά και τους ανθρώπους επικοινωνίας. Οι επαφές έχουν ήδη γίνει και αναμένονται ανακοινώσεις! healthspy

Δεν μασά και δεν παγώνει η Παγώνη

Όχι! Δεν ήταν έκπληξη ή ματαιοδοξία η εμφάνιση της Ματίνας Παγώνη στην εκπομπή Καλό Μεσημεράκι με τον Νίκο Μουτσινά. Οι κακές γλώσσες έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «σκληρά» -πιθανόν και ακραία- την εμφάνιση της προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) σε ένα μεσημεριανό πρόγραμμα.

Ναι! Η Ματίνα Παγώνη μπορεί να απολαμβάνει τη δημοσιότητα που απέκτησε εν μέσω πανδημίας, έχοντας γίνει αναγνωρίσιμη σε κάθε νοικοκυριό, όμως ήξερε καλά τι έκανε! Στόχος ήταν τα νεανικά κοινά και ο δίαυλος επικοινωνίας που έχει η συγκεκριμένη εκπομπή σε αυτές τις ομάδες. Στρατευμένη υπέρ Δημόσιας Υγείας αποδέχθηκε το πέρασμα με σκοπό να μιλήσει για τα εμβόλια.

To deal έγινε με το κανάλι και φυσικά «άνωθεν», με το πρόσωπο της Ματίνας να αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή. Έχει χιούμορ, είναι επικοινωνιακή και παίζει «μπάλα» σε όλες τις κλίμακες συζήτησης. Απ’ τα χαμηλά ως τα άκρως επιστημονικά. Τα ανωτέρω μας μεταφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και καταστάσεις. Κι απ’ όσο λένε «ένα μήνυμα που έλαβε την προβλημάτισε / στεναχώρησε»!

Οι κακές γλώσσες μίλησαν, αλλά η Παγώνη δεν μασά, δεν κολλά και δεν «παγώνει», καθώς ξέρει να παίζει μπάλα σε κάθε γήπεδο!

Φυσικά, μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως έρχονται αλλαγές σε επικοινωνιακό επίπεδο και για την lady Γκάγκα. Απαιτήθηκε επανασχεδιασμός στο επικοινωνιακό κομμάτι της σιδηράς κυρίας, αποκτώντας ένα προφίλ περισσότερο προσιτό και οικείο για τους πολίτες.

ΠΙΣ και ΕΣΩ αντιπολίτευση healthspy

Κορυφώνεται η «εσωκομματική διαμάχη» στους κόλπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δημιουργώντας σοβαρούς κλυδωνισμούς στα θεμέλια του ΔΣ.

Άνθρωποι της αγοράς κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου άτσαλους χειρισμούς ανθρώπων χαμηλότερης βαθμίδας προς τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Αθανάσιο Εξαδάκτυλου, με άνευ προηγουμένου και δίχως συνεννόηση δημόσιες τοποθετήσεις σε θεσμικά και λειτουργικά ζητήματα του Συλλόγου. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ κάνουν λόγο για φιλόδοξη πρόθεση αλλαγών στην ηγεσία του ΠΙΣ, με μικροπολιτική. Μάλιστα, όπως μας μεταφέρουν, το συγκεκριμένο «στέλεχος» κλείνει το «μάτι» για συμπράξεις και σε «φίλους» απ’ το παρελθόν που χάθηκαν στην πορεία.

Απ’ όσο μαθαίνουμε, το κλίμα είναι τόσο τεταμένο το τελευταίο διάστημα που ακόμα και οι εσωτερικές εργασίες καθίστανται δύσκολες, τόσο για τους εργαζόμενους εσωτερικά, όσο και για τους λοιπούς συνεργάτες. Η «δια-μάχη» για τα ηνία καλά κρατεί και θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ένταση μέχρι την… εκλογή!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ