Special NewsHealthspy: Τα νέα καθήκοντα, οι περικοπές και η ευρω-στήριξη

Healthspy: Τα νέα καθήκοντα, οι περικοπές και η ευρω-στήριξη

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

Έρχεται και η… ανακοίνωση

«Κλειδώνει» για σήμερα -εκτός απροόπτου- η ανακοίνωση για τα νέα καθήκοντα του νέου προσώπου που έχει αντικαταστήσει τον Ezat Azem, μέχρι πρότινος επικεφαλής της Roche Hellas, ο οποίος μετακινήθηκε στην αγορά της Κορέας.

Healthspy: Επέστρεψε στα λημέρια της Αριστοτέλους γνωστό στέλεχος επικοινωνίας, επί εποχής Βασίλη Κικίλια, αναλαμβάνοντας την προβολή του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η μετακίνηση του Ezat Azem στην Roche Korea ανακοινώθηκε στα τοπικά μέσα στις αρχές του προηγούμενου μήνα, επισημαίνοντας την εμπειρία των 27 ετών στον Όμιλο Roche και τα πρώτα του βήματα από το unit του Ισραήλ το 1997.

Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον πρόσφατο διορισμό του στο παράρτημα της Κορέας, ο Ezat Azem διατέλεσε Γενικός Διευθυντής της Roche Greece, επιβλέποντας την κυκλοφορία και αποζημίωση οκτώ νέων φαρμάκων, ενισχύοντας σημαντικά την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα.

Ο Ezat Azem αποφοίτησε από το Hebrew University, όπου σπούδασε Ιατρικές Επιστήμες. Αργότερα απέκτησε Master of Business Administration (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και ολοκλήρωσε προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών στο INSEAD (Institut Européen d’Administration des Affaires) στη Γαλλία και στο London Business School (LBS) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ των ηγετικών θέσεων που ανέλαβε στη Roche Israel, το 2003 ανέλαβε το ρόλο του Marketing Director, ενώ το 2009 ορίστηκε Business Unit Director. Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα Commercial & Strategic Director στη Roche Romania, ενώ από το 2017 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Roche Slovenia.

Όπως ακούσαμε για ακόμα μια φορά, η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Roche Hellas προέρχεται από το εξωτερικό και ανήκει στην «οικογένεια» του Ομίλου Roche.

Περικοπών συνέχεια

Συνεχίζονται τα σενάρια για περικοπές προσωπικού στο χώρο της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας, επηρεάζοντας κατά συνέπεια και το εργατικό δυναμικό στη χώρα μας.

Στα «κακώς κείμενα» περιλαμβάνονται μια σειρά μελετών που προβλέπουν απολύσεις σε πάνω από 20.600 εργαζόμενους παγκοσμίως, στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Όπως μαθαίνουμε, τα «σενάρια» παίρνουν σάρκα και οστά στην παρούσα φάση στην περίπτωση μιας πολυεθνικής στη χώρα μας, όπου θα πρέπει να προχωρήσει σε περικοπές στο 4% του ανθρώπινου δυναμικού της.

Και οι εξαγγελίες… πράξη

Μεγαλώνει ο «αγώνας» εξαγγελιών για τη σταδιακή αναβάθμιση του ΕΣΥ, την ενίσχυση των υποδομών του και το νέο πρόγραμμα για την παχυσαρκία. Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη μετά την μακρά περιοδεία της στα νησιά της χώρας, αυξάνει την επικοινωνιακή εκστρατεία της με νέο «κύκλο» δημοσιευμάτων και συνεντεύξεων.

Η ίδια, εσχάτως εστιάζει στην επικείμενη μάχη των ευρωεκλογών και το διακύβευμά τους, επαναφέροντας στο προσκήνιο στοιχεία ενός σημαντικού προγράμματος κατά του καρκίνου, του «Προλαμβάνω».

Το μεγάλο στοίχημα «ξεκινά» το ερχόμενο φθινόπωρο, με τα καρδιαγγειακά νοσήματα και αποτελεί μια πρωτοβουλία που μας φέρνει σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πέρα από τα «επικοινωνιακά», στα θετικά του προγράμματος περιλαμβάνεται ο έγκαιρος εντοπισμός 20.330 γυναικών με ευρήματα και αντιμετωπίζονται.

Λίγο πολύ είναι γνωστή η εξέλιξη αυτών των περιπτώσεων εάν είχαν αγνοήσει το SMS, εάν είχαν φοβηθεί, εάν είχαν βαρεθεί να πάνε για την εξέταση. Ο φόβος είναι ο μεγάλος εχθρός, η μεγάλη παθογένεια.

Κατά τα λοιπά…

Ξεκάθαρη στήριξη στο πρόσωπο του Βασίλη Κοντοζαμάνη στις επερχόμενες δείχνει ο πρώην Γενικό Γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Ελευθερίου, διατηρώντας τις «αποστάσεις» από τον νυν πρόεδρο του ΠΙΣ και υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν διαρραγεί και επισήμως στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση του ΠΙΣ, επιβεβαιώνοντας την απλή «ασυμφωνία χαρακτήρων» που προϋπήρχε και κατά τη διάρκεια της κοινής πορείας τους στον Ιατρικό Σύλλογο.

Ο Γιώργος Ελευθερίου παίρνει και επίσημα θέση, ζητώντας τη στήριξη του πρώην υφυπουργού Υγείας, τονίζοντας ξεκάθαρα πως… «Στις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, η στήριξη στον Βασίλη Κοντοζαμάνη είναι επιλογή για ένα πιο ισχυρό και αποτελεσματικό μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη με υπεύθυνη εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Healthspy

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ