Special NewsHealthspy: Τα «γαλλικά», οι περιοδείες και οι επενδυτές του φαρμάκου

Healthspy: Τα «γαλλικά», οι περιοδείες και οι επενδυτές του φαρμάκου

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

Μαθαίνουμε πως η «σιδηρά κυρία» της επικοινωνίας σηκώνει το τηλέφωνο για να «νουθετήσει» συναδέλφους ως προς το περιεχόμενο και τη γραφή των θεμάτων, σε «μαγαζιά» που θεωρεί πως έχει τη δυνατότητα ή και το δικαίωμα παρέμβασης. Αποτέλεσμα αυτού… να τις επιστρέφονται κάποια κομψά «γαλλικά»! Σημειώστε πως στην παρούσα φάση παραμένουν… κομψά! Υπομονή κάποιους μήνες μέχρι να επιστρέψει στα προγενέστερα καθήκοντα της!

Μαθαίνουμε πως η «σιδηρά κυρία» της επικοινωνίας σηκώνει το τηλέφωνο για να «νουθετήσει» συναδέλφους ως προς το περιεχόμενο και τη γραφή των θεμάτων, σε «μαγαζιά» που θεωρεί πως έχει τη δυνατότητα ή και το δικαίωμα παρέμβασης. Αποτέλεσμα αυτού… να τις επιστρέφονται κάποια κομψά «γαλλικά»! Σημειώστε πως στην παρούσα φάση παραμένουν… κομψά! Υπομονή κάποιους μήνες μέχρι να επιστρέψει στα προγενέστερα καθήκοντα της!

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

  • Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά και… μετρήστε επισκέψεις υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, αναπληρώτριας, Μίνα Γκάγκα και υφυπουργού Ζωής Ράπτη, στα νοσοκομεία της χώρας. Οι «προγραμματισμένες» έκτακτες συναντήσεις με τους διοικητές και εργαζόμενους των νοσοκομείων στόχο έχουν να αναδείξουν την «καλή» εικόνα των δημόσιων δομών και πως διαχειρίστηκαν την πίεση στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και να καλύψουν τα όποια κενά δεν κατάφερε η ηγεσία του ΕΣΥ να τακτοποιήσει τα τελευταία χρόνια. Όπως μαθαίνουμε… σε κάποιες εκ των τελευταίων συναντήσεων υπήρξαν εντάσεις για την έλλειψη υποστήριξης και αποδυνάμωσης των νοσοκομείων, δίχως να βγαίνει φυσικά προς τα έξω. Η περιοδεία συνεχίζεται και το πρόγραμμα είναι βαρύ για την ηγεσία της Αριστοτέλους…
Healthspy
  • Σημειώστε πως στο επερχόμενο συνέδριο του Economist 26th Government Roundtable 2022 το ελληνικό φάρμακο έχει προετοιμάσει το έδαφος για να κάνει τη… διαφορά! Θεόδωρος Τρύφων και Δημήτρης Δέμος, βρίσκονται στις «επάλξεις» αρκετό καιρό για θέματα που αφορούν τον κλάδο, συζητώντας για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα υγείας και τις «κυρίαρχες» επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας! Εν αναμονή για την 7η Ιουλίου…
 
  • Συζητήσεις επί συζητήσεων, αναλύσεων και αξιολογήσεων πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στα κεντρικά γραφεία μεγάλης πολυεθνικής της χώρας μας, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο περικοπών για… 30 με 50 άτομα. Η εντολή έχει δοθεί από τα κεντρικά, την μητρική εταιρεία δηλαδή, στο πλαίσιο εξυγίανσης και μετασχηματισμού της κορυφαίας φαρμακευτικής, περιλαμβάνοντας και τη χώρα μας στο σχέδιο… «εξοικονόμησης»!
π Healthspy
  • Αυτή «η κολόνια κρατά αιώνια…» και δεν είναι άλλη από τη «διαμάχη» μεταξύ Ματίνας Παγώνη και Μίνας Γκάγκα. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σε πρώτη ευκαιρία «καρφώνει» την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας για τις άστοχες τοποθετήσεις της, δίχως να κάνει αναφορά στο όνομα της. Η «συμπάθεια» των δύο κυριών από το χώρο της Υγείας βγήκε προς τα έξω μετά τις πρόσφατες εκλογές της ΕΙΝΑΠ, όπως η κ. Ματίνα Παγώνη έκανε λόγο για «τρικλοποδιές» από το υπουργείο Υγείας και πρόκειται να κορυφωθεί στο διάστημα των επερχόμενων εκλογών, μετά την πρόθεση της Ματίνας Παγώνη να θέσει υποψηφιότητα.
Healthspy
  • Ένα «πουλάκι» μας μεταφέρει πως το κυβερνητικό σχέδιο που επιχειρεί να πατήσει «γκάζι» στη στρατηγική ένταξη της Ελλάδας στον «πυρήνα» της βιοφαρμακευτικής και βιοϊατρικής καινοτομίας. Η προσέλκυση επενδύσεων είναι το κύριο ζητούμενο αλλά και οι επενδυτές επιζητούν ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις. Μολονότι έχουν γίνει επαφές με ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου ανά τον κόσμο και υπάρχει θετική ανταπόκριση, αναμένεται να υπάρξουν «καθυστερήσεις» λόγω εκλογών.

δ Healthspy

  • Στις «κεφαλές» που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο επόμενο διάστημα και βγαίνουν από το συρτάρι της κυβέρνησης… περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Biogen, Στέλιος Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο ομότιμος καθηγητής του Harvard Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας, ο πρόεδρος και CEO της Biogen, Μισέλ Βουνάτσος, ο πρύτανης του Columbia Business School Κωστής Μαγκλάρας και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος βιοφαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης της AstraZeneca Sir Μενέλαος Πάγκαλος. Πρόκειται για ελληνικής καταγωγής στελέχη πολυεθνικών και παράγοντες από τον ευρύτερο χώρο της υγείας που αγαπούν και θέλουν να στηρίξουν την ανάπτυξη της χώρας τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ