Special NewsHealthspy: Στην πυρά του Βαλτά, τα νέα πρόσωπα και ο Μπάμπης

Healthspy: Στην πυρά του Βαλτά, τα νέα πρόσωπα και ο Μπάμπης

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Βαλτάς vs Λουράντος

Την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, για τις πρακτικές Λουράντου, αναφορικά με το συνέδριο Hellas Pharm του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, για τις πρακτικές Λουράντου, αναφορικά με το συνέδριο Hellas Pharm του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Βαλτάς «φορτωμένος» ενημέρωσε την Παρασκευή τα μέλη του πως όλα αυτά τα χρόνια ο Πρόεδρος του ΦΣ Αττικής δεν προσκαλεί τον Πρόεδρο του ΠΦΣ στο συνέδριο του, είτε για να απευθύνει έναν χαιρετισμό, είτε για να συμμετέχει ως ομιλητής σε κεντρικές συζητήσεις που αφορούν θέματα του φαρμακευτικού μας επαγγέλματος, όπως είθισται σε όλα τα φαρμακευτικά συνέδρια που διοργανώνονται από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας.

Φυσικά, η πρακτική αυτή ακολουθείται χρόνια! Εκεί που «φούντωσε» ακόμα περισσότερο το πράγμα είναι η πρόσκληση Λουράντου προς Βαλτά για να παραστεί στο «δείπνο μετά ζωντανής μουσικής» του Σαββάτου που μας πέρασε.

Ο Βαλτάς «σηκώνοντας τα μανίκια» κάνει λόγο για υποτιμητικές και προσβλητικές ενέργειες κατά του ΠΦΣ, με πρόθεση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν με εκπλήσσει το νέο ηθελημένο ατόπημα του Πρόεδρου του ΦΣ Αττικής». healthspy

Το στοίχημα… Μπάμπη

Αρκετά «δραστήριος» εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ο Μπάμπης Καραθάνος, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας και σύμβουλος του υπουργού Υγείας για την φαρμακευτική πολιτική, συγκεντρώνοντας τις όποιες «δυνάμεις» μπορεί για την προβολή του έργου της κυβέρνησης.

Όπως μαθαίνουμε, ο Μπάμπης είχε ήδη δρομολογήσει την προβολή του στα ΜΜΕ πριν την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των επερχόμενων εκλογών, ζητώντας την στήριξη των Μέσων.

Τα «χαρτιά» που κατεβάζει επικοινωνιακά είναι η προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας αλλά και του Φαρμάκου όπου -έχει την τιμή, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά- να είναι σύμβουλος του Θάνου Πλεύρη.

Στα επιτεύγματα του υπουργείου καταλογίζει -μεταξύ άλλων- την ενίσχυση των διαδικασιών διαπραγμάτευσης για τις τιμές των φαρμάκων, με αποτέλεσμα το 2022 το Δημόσιο να εξοικονομήσει πάνω από 390 εκατ. ευρώ, αλλά και η αναπτυξιακή διάσταση στο clawback παροτρύνοντας την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία να πραγματοποιήσει νέες επενδύσεις. Μπορεί αυτό γίνεται πράξη ήδη, καθώς μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να υλοποιηθούν 53 νέα επενδυτικά σχέδια ύψους 519 εκατ. ευρώ, αλλά οι πολυεθνικές που περιμένουν το «ραβασάκι» μετά τις εκλογές είναι ιδιαίτερα ανήσυχες.

Ο έμπιστος στου υπουργού Υγείας, Μπάμπης Καραθάνος αναμένει από τον Θάνο Πλεύρη, να ξεκινήσει η μετατροπή του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» σε παιδιατριακό, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των δημοτών. Πρόκειται για ένα χρόνιο θέμα που ωστόσο δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις, επιταχύνοντας κάπως τις διαδικασίες… healthspy

Σύγχρονα μοντέλα ηγεσίας

Το πρόσωπο που «ξεχώρισε» την προηγούμενη εβδομάδα από το χώρο του φαρμάκου ήταν αναμφισβήτητα η Υβόνη Παπαστελάτου, νέα Γενική Διευθύντρια της Sanofi Ελλάδας και Κύπρου και της Μονάδας Ειδικής Φροντίδας για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μολονότι αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Μαΐου 2023, διαδεχόμενη τον Lionel Picard, έκανε έντονη την παρουσία της στην αγορά με τις διαδοχικές εμφανίσεις της σε εκδηλώσεις του κλάδου.

Αξιοσημείωτα είναι δύο πράγματα από την αλλαγή διεύθυνσης στη Sanofi, καθώς α) ο Lionel Picard «τοποθέτησε» την Υβόνη Παπαστελάτου σχεδόν από το «χέρι» ως διαδοχή του, κάνοντας τις απαραίτητες συστάσεις β) Η Υβόνη Παπαστελάτου είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός, επικοινωνιακός και κυρίως χαμογελαστός, «υιοθετώντας» πρακτικές σύγχρονων μοντέλων ηγεσίας.

Μετά την ευχάριστη έκπληξη της Υβόνης Παπαστελάτου, «εντύπωση» αναμένεται να προκαλέσει το πρόσωπο που θα αναλάβει το τμήμα επικοινωνίας της εταιρείας, μετά την αποχώρηση της Ευγενίας Λιονή, για την Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της Sanofi.

Πληροφορίες αναφέρουν στην στήλη πως η θέση έχει «κλειδώσει» και πως το πρόσωπο επιλογής πρόσφατα «ξεκλείδωσε» την υπάρχουσα συνεργασία του προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα. Εν αναμονή!

Κατά τα λοιπά…
  • Εκεί στην Αριστοτέλους μαθαίνουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που πλαισιώνουν την επικοινωνία του Θάνου Πλεύρη είναι ιδιαίτερα τεταμένες το τελευταίο διάστημα. Λίγο η πίεση των εκλογών, λίγο ποιος ηγείται και λίγο το ποιος είναι «ο παλιός» δημιουργούν ένα κλίμα έντασης, που είναι εμφανές και… προς τα έξω!
  • Το ακούσαμε κι αυτό! Ιδιοκτήτης agency μαθαίνουμε πως έκανε «παράπονα» σε φαρμακευτική για κύκλο επαφών με τα media από άλλον «διαχειριστή». Όπως μας μετέφεραν, διατηρούσε ad hoc το account στο παρελθόν της εταιρείας, αλλά ανεβαίνοντας η φήμη και οι δουλειές, αυξήθηκε και ο τιμοκατάλογος. Αποτέλεσμα ήταν κάποιοι εκ των πελατών να αναζητούν οικονομικότερες λύσεις για την επικοινωνία τους… Αλλάζουν οι καιροί! healthspy

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ