Special NewsHealthspy: Στελέχη φαρμάκου πάνε Αριστοτέλους και η Αγαπηδάκη

Healthspy: Στελέχη φαρμάκου πάνε Αριστοτέλους και η Αγαπηδάκη

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Ξεκινούν οι συναντήσεις…

Στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται η πολυπόθητη συνάντηση του υπουργού Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη με τους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), PhARMA Innovation Forum (PIF) και Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται η πολυπόθητη συνάντηση του υπουργού Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη με τους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), PhARMA Innovation Forum (PIF) και Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).
Healthspy

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι επιστολές προς τον αρμόδιο υπουργό με τα αιτήματα της συνάντησης έχουν κοινοποιηθεί από αρχής ανάληψης των καθηκόντων του και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης ζητά «πίστωση» χρόνου προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να δώσει απαντήσεις στον δισεπίλυτο γρίφο των υποχρεωτικών επιστροφών που δυσχεραίνουν τη βιωσιμότητα του κλάδου.

Με τις υποχρεωτικές λοιπόν επιστροφές (clawback, rebate, εκπτώσεις στη διαπραγμάτευση) να ξεπερνούν συνολικά τα 2,8 δισ. ευρώ για το 2022, οι φαρμακευτικές εταιρείες στη συνάντηση που θα έχουν, αναμένεται να παραθέσουν στοιχεία στον υπουργό Υγείας για να αποδείξουν ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ε.Ε που μείωσε τη συνολική χρηματοδότηση του φαρμάκου κατά 16,4% το διάστημα 2013-2021, τη στιγμή που οι άλλες χώρες την αύξησαν από 8,8% έως 77,6% (σ.σ. διαθέσιμα στοιχεία από 17 χώρες).

Εξωστρέφειας συνέχεια με Αγαπη… δάκη

Νέο κύκλο επαφών αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, προκειμένου να ενισχύσει τον τομέα επικοινωνίας του γραφείου της, αποκτώντας μεγαλύτερη εξωστρέφεια στο επικείμενο έργο που δρομολογεί στην αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.

Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι, με τα ραντεβού να «τρέχουν» στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Προς το παρόν, ακούσαμε ότι ήδη δύο άνθρωποι έχουν προταθεί για τη θέση και αντίστοιχα δύο έχουν αρνηθεί να αναλάβουν το «βάρος της ευθύνης», δεδομένου του σκληρού εργασιακού φόρτου που ήδη έχουν.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, έχει αυξημένα καθήκοντα και ρόλο πλέον, καθώς πολιτικός της προϊστάμενος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όχι ο υπουργός Υγείας, όπως συμβαίνει με τους υφυπουργούς της Αριστοτέλους. Healthspy

Βαρύ το πρόγραμμα των… επισκέψεων

Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση αποτελεί μεγάλο στόχο της κυβέρνησης και μέσα στην τετραετία έχει σκοπό να επιδείξει σημαντικό έργο.

Την ευθύνη του έργου ανέλαβε πρόσφατα ο υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος από τις πρώτες κιόλας ημέρες ξεκίνησε κύκλο επισκέψεων στις αντίστοιχες μονάδες της Περιφέρειας.

Η μετεξέλιξη των ασύλων σε δίκτυα κοινοτικών υπηρεσιών αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι σε όλες τις περιφέρειες της χώρας να εγκατασταθεί ένα δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής υγείας, το οποίο θα είναι ολιστικό και θα προσφέρει από την πρόληψη, τη νοσηλεία εκεί που χρειάζεται, θα αντιμετωπίζει τα νέα χρόνια περιστατικά και θα δημιουργεί αρκετές θέσεις σε μονάδες κοινοτικής φροντίδας, έτσι ώστε αυτά τα περιστατικά, κάποια στιγμή, να εγκαθίστανται θεραπευτικά μέσα στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρτζόπουλος καλείται σύντομα να κλείσει τον κύκλο συναντήσεων στις δομές ψυχικής υγείας της χώρας, προκειμένου να καταγραφούν τα αιτήματα των μονάδων και να παρουσιαστεί από το φθινόπωρο το σχέδιο εκσυγχρονισμού τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ