Special NewsHealthspy: Σοφόν το ασαφές, ΣΦΕΕρα φαρμάκου και E(l)penδύσεις

Healthspy: Σοφόν το ασαφές, ΣΦΕΕρα φαρμάκου και E(l)penδύσεις

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Σοφόν το ασαφές

Ασαφής… εξακολουθεί να παραμένει η ενεργοποίηση της 5μελούς επιστημονικής επιτροπής για την υποστήριξη του έργου του ΕΟΔΥ που «συστήθηκε» στα μέσα του προηγούμενου Νοεμβρίου από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ασαφής... εξακολουθεί να παραμένει η ενεργοποίηση της 5μελούς επιστημονικής επιτροπής για την υποστήριξη του έργου του ΕΟΔΥ που «συστήθηκε» στα μέσα του προηγούμενου Νοεμβρίου από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως μας μεταφέρουν, η «Επιτροπή Σοφών» (Λάγιου, Χατζηχριστοδούλου, Κοτανίδου, Νένα, Μαγιορκίνης) δεν πρόκειται να «πάρει μπρος» πριν τις εκλογές, μεταθέτοντας χρονικά τα όποια… πορίσματα προς την όποια ηγεσία – κυβέρνηση προκύψει.

Μάλιστα, παρόλο που στόχος της Επιτροπής για τον ΕΟΔΥ ήταν η σύνταξη εισηγήσεων και προτάσεων προς τον υπουργό Υγείας, μαθαίνουμε πως ακόμα δεν έχει γίνει καμία «κρούση» προς τον Οργανισμό, ούτε ακόμα και για να γνωρίσει τον τρόπο λειτουργίας και τους μηχανισμούς του.

Στη ΣΦΕΕρα του φαρμάκου

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την ετήσια εκδήλωση «Κοπή Πίτας 2023» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Προεκλογική περίοδος γαρ και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να δώσει το παρόν, μετά πολιτικού μηνύματος, στον φαρμακευτικό κλάδο.

Παρά τις αντιξοότητες -πληροφορίες αναφέρουν ότι- ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να εμφανιστεί συγκαταβατικός, επισημαίνοντας τα πεπραγμένα και τις δεσμεύσεις στα αιτήματα του κλάδου… Στην τελική ευθεία μπορούν να υπάρξουν… αλλαγές; Εν αναμονή!

E(L)PENδύσεις εντός συνόρων

Επικοινωνιακή επιτυχία χαρακτηρίζει η «αγορά» το ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα που παρουσίασε προ ημερών ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Elpen, Θεόδωρος Τρύφων, στην κατάμεστη αίθουσα της Κερατέας, σε μια εποχή που τα πράγματα συνήθισαν να είναι… αρκούντως «συγκρατημένα»!

Παρά τις δυσκολίες πρόσβασης λόγω απόστασης από το κλεινόν άστυ, η πρόσκληση της Elpen κατάφερε να συγκεντρώσει πλήθος εκπροσώπων των ΜΜΕ, στην «άτυπη» παρουσίαση του state of the art εργοστασίου της Κερατέας.

Το όραμα για διείσδυση στην μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, «ξεδιπλώθηκε» την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσιάζοντας τις κτιριακές εγκαταστάσεις του εργοστασίου, που επίσημα θα κάνει τα εγκαίνια του, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η αγορά των ΗΠΑ είναι ο επόμενος στόχος για την ελληνική φαρμακευτική, καθώς βρίσκεται σε αναμονή πιστοποίησης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), στην επόμενη διετία, ενώ αναμένεται να εγκριθούν οι πρώτες παρτίδες για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μετά το 2027.

Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά της DEMO για τις ελλείψεις σε φάρμακα σε παγκόσμιο επίπεδο, προτάσσοντας την κατασκευή του παραγωγικού hub στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης. Με λίγες ώρες διαφορά, η DEMO ανακοίνωσε την παραγωγή πρώτων υλών και τελικών φαρμάκων από την Τρίπολη, τοποθετώντας την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση της επάρκειας της Ευρώπης σε φάρμακα.

Το ελληνικό φάρμακο βρίσκεται στα καλύτερα του και όπως ακούσαμε, σύντομα αναμένεται να προστεθεί ως μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, ινδική φαρμακευτική επιχείρηση που -προφανώς- έχει ήδη συνεργασία με την εγχώρια αγορά.

Κατά τα λοιπά…
  • Μας μετέφεραν πως στην πρόσφατη συνάντηση στα βόρεια προάστια της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, υπήρξε καλεσμένος που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό του καπνίσματος – ατμίσματος… προχωρώντας στην προσφιλή του/της συνήθεια εντός του χώρου εστίασης. ‘Όπως ακούσαμε, το γεγονός δεν έγινε αντιληπτό από την κ. Ράπτη ή τους συνεργάτες της, ωστόσο υπήρξε δυσαρέσκεια από πλευράς των καλεσμένων.
  • Ανοίγει νέο κεφάλαιο επικοινωνίας ο ΕΟΔΥ, με τον πρόεδρο Θεοκλή Ζαούτη να ενεργοποιεί τον «μηχανισμό δημοσιότητας», για την προβολή του έργου που υλοποιεί ο Οργανισμός. Η περίοδος εσωστρέφειας φαίνεται πως ανήκει οριστικά στο παρελθόν, με την έλευση και νέων… προσώπων!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ