Special NewsHealthSpy: Οι μηνύσεις, ο αποχαιρετισμός και οι... αποπομπές

HealthSpy: Οι μηνύσεις, ο αποχαιρετισμός και οι… αποπομπές

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

«Αστραπές» Βαλτά

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Απόστολος Βαλτάς την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποιώντας με μια εκτενή και ιδιαιτέρως «αιχμηρή» ανακοίνωση του πως… «δεν χαρίζει κάστανα»!

Healthspy: «Άστραψε και βρόντηξε» ο Απόστολος Βαλτάς την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποιώντας με μια εκτενή και ιδιαιτέρως «αιχμηρή» ανακοίνωση του πως… «δεν χαρίζει κάστανα»!
healthspy

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κάνοντας λόγο για μεθοδευμένη στοχοποίηση προς το πρόσωπο του, συνοδευόμενη από λάσπη, τραμπουκισμούς, απειλές και «κίτρινα παπαγαλάκια» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρεται σε μια σειρά από δημοσιεύματα που προσπαθούν να διαβάλλουν και να κάμψουν τον αγώνα και τις προσπάθειες για την πάταξη των ελλείψεων φαρμάκων.

Όπως μάθαμε, μετά τις προειδοποιήσεις για μηνύσεις και αγωγές εναντίον των ανωτέρω την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά και επαφών με ανθρώπους τους προέδρου του ΠΦΣ, υπήρξε διάθεση ανασκευής ή και απόσυρσης (“κατέβασμα”) των δημοσιευμάτων που άφηναν αιχμές στο πρόσωπο του Βαλτά.

Μάλιστα, κύκλοι μας αναφέρουν πως η «οργή» Βαλτά ήταν τόσο μεγάλη, που οι πληρεξούσιοι δικηγόροι έλαβαν εντολή να κινηθούν νομικά πάραυτα. Πάντως, το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες καθώς το σαββατοκύριακο που πέρασε πιθανόν να λειτούργησε όπως… «θα έπρεπε» προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Σε κάθε περίπτωση ακούμε πως ο Απόστολος Βαλτάς δηλώνει διατεθειμένος να φτάσει το «μαχαίρι στο κόκκαλο» δίχως καμία ανοχή σε περαιτέρω κακόβουλα δημοσιεύματα.

Όπως επισημαίνει και ο ίδιος «Αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αλλά με τον τρόπο αυτό οι εν λόγω είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν στα δικαστήρια την ορθότητα ή μη των κατηγοριών τους».

Ο «βελούδινος» αποχαιρετισμός

Νέα πρόσωπα μαθαίνουμε ότι αναμένεται να διαδεχτούν προσεχώς ένα από τα «ιστορικά» στελέχη στον ευρύτερο κλάδο της Υγείας. Οι εποχές και οι απαιτήσεις στην αγορά προστάζουν «αλλαγές», μετά από μια μακρά περίοδο νηνεμίας που φάνηκε να επικρατεί σε κάποιες… διοικήσεις.

Όπως ακούσαμε, μετά από 15 χρόνια στη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Johnson & Johnson MedTech, ο Θεόδωρος Λιακόπουλος εγκαταλείπει το πόστο του.

Στη διάρκεια της πολυετούς πορείας του, ο Θεόδωρος Λιακόπουλος υπηρέτησε τον κλάδο της Υγείας από διαφορετικές θέσεις με οδηγό την καινοτομία και με γνώμονα τη διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των ασθενών.

Τα πρώτα του βήματα στην Johnson & Johnson τα έκανε το 1991 ως Εκπρόσωπος Πωλήσεων, περνώντας στη συνέχεια από διαφορετικές θέσεις και business units του Ομίλου. Διετέλεσε Division Director στο unit των Καρδιολογικών Προϊόντων και στη συνέχεια Managing Director στην DePuy Orthopedics. Από το 2008 έως και σήμερα, κατείχε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ιατροτεχνολογικού Κλάδου της Johnson & Johnson.

Μαθαίνουμε πως η διοίκηση αποχαιρετά με «βελούδινο» τρόπο την αλλαγή του προέδρου, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα ως… «Ιστορική αλλαγή για την Johnson & Johnson MedTech». Ο Θεόδωρος Λιακόπουλος παραδίδει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα…

Και η αποπομπή της διοίκησης

Έντονες ήταν οι διεργασίες και αυτή την εβδομάδα στην Αριστοτέλους με δύο περιπτώσεις να απασχολούν ή και να προβληματίζουν περισσότερο το… φιλοθεάμον κοινό!

Κύκλοι από την απέναντι όχθη «Χρυσοχοΐδη» κάνουν λόγο για επικοινωνιακό σόου με την καρατόμηση της διοίκησης του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα».

Αφορμή στάθηκε η κατάσταση στην Ψυχιατρική Κλινική με τον υφυπουργό Δημήτρη Βαρτζόπουλο να πραγματοποιεί αυτοψία. Λίγες ώρες αργότερα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση που στηλιτεύει τη διοίκηση προχωρώντας στην αποπομπή του διοικητή Χαράλαμπου Πρίφτη και της αναπληρώτριας διοικήτριας Κατερίνας Μαχαιρά.

Όμως, η αλήθεια φαίνεται πως είναι διαφορετική. Από το 2022 η ΟΕΝΓΕ είχε κατ’ επανάληψη επισημάνει την απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης (πειθαρχικές ποινές σε εργαζόμενους με ασήμαντες αφορμές, παραβίαση των κανόνων ακόμα και του ίδιου του υπουργείου Υγείας, ευνοιοκρατία και μεροληψία υπέρ λίγων κ.λπ.) που έχει ωθήσει σε παραιτήσεις πολλούς ειδικευόμενους γιατρούς Χειρουργικής και Παθολογίας.

Κατά τα λοιπά…
  • Δυνατά έπαιξε τα τελευταία του χαρτιά ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, με την παραίτηση (ή η μη ανανέωση) του. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δημήτρης Φιλίππου ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, πληροφορίες εδώ και καιρό ανέφεραν ότι στο υπουργείο Υγείας υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που ο πρώην -πλέον- πρόεδρος του ΕΟΦ είχε διαχειριστεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Δημήτρης Φιλίππου δεν έκανε καμία αναφορά στον Θάνο Πλεύρη και στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρά μόνο στον Βασίλη Κικίλια. Και είναι κάπως λογικό δεδομένων των σχέσεων ή ακόμα και του «αδειάσματος» που έριξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Δημήτρη Φιλίππου, ξεκαθαρίζοντας πως «Έληξε η θητεία του στις 30 Σεπτεμβρίου. Συνεπώς δεν ξέρω από πού παραιτήθηκε. Εγώ σας λέω επίσημα ότι 30/9 έληξε η θητεία του και δεν πρόκειται η θητεία αυτή να ανανεωθεί. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι αυτά τα περί παραίτησης».

  • Κανείς δεν χάνεται! Αυτό είναι αλήθεια και το αποδεικνύει περίτρανα ο Θεοκλής Ζαούτης με την ανάληψη των νέων καθηκόντων στο νεοσύστατο «Columbia University Global Center».

Μάλιστα, κάποιοι συνδέουν και τα ταξίδια του στην Αμερική επί εποχής ΕΟΔΥ με το παραπάνω θέμα, αλλά αυτό παραμένει συζήτηση στα πηγαδάκια των στελεχών της Αριστοτέλους.

Ακούσαμε ότι η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου αναμένεται τον επόμενο χρόνο και από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα ξεκινήσουν οι διοικητικές διαδικασίες σε έναν μόνιμο χώρο κάτω από την πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας.

  • Και ξανά προς τη δόξα τραβά… αλλά δίχως μέλη και με ελάχιστον συμμετέχων κοινό η περιβόητη ανανεωμένη Επιτροπή για την Παρακολούθηση της Φαρμακευτικής Δαπάνης.

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε πως οι συναντήσεις εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς με την Θεανώ Καρποδίνη δίνουν και παίρνουν. Προσθήκες, σημειώσεις, επισημάνσεις και διεργασίες προκειμένου να «ζωντανέψει» ξανά η συζήτηση σε μια Επιτροπή που παραμένει πιθανόν… σε αδράνεια εδώ και καιρό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ