Special NewsHealthspy: Οι καραμπόλες Τσιόδρα, τα μαύρα του Πλεύρη και το blackout

Healthspy: Οι καραμπόλες Τσιόδρα, τα μαύρα του Πλεύρη και το blackout

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Σχέσεις στο… «κόκκινο»

Ως προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων που έχουν διαρραγεί -σε υπερθετικό μάλιστα βαθμό- χαρακτηρίζουν οι γνωρίζοντες εκ των έσω τη χθεσινή παρουσία Τσιόδρα στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου. Τα «μαλλιοκούβαρα» μεταξύ επιστημόνων και πολιτικών της προηγούμενης εβδομάδας, δημιούργησαν σοβαρούς τριγμούς στο έργο της κυβέρνησης. Και δικαίως!

Ως προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων που έχουν διαρραγεί -σε υπερθετικό μάλιστα βαθμό- χαρακτηρίζουν οι γνωρίζοντες εκ των έσω τη χθεσινή παρουσία Τσιόδρα στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου. Τα «μαλλιοκούβαρα» μεταξύ επιστημόνων και πολιτικών της προηγούμενης εβδομάδας, δημιούργησαν σοβαρούς τριγμούς στο έργο της κυβέρνησης. Και δικαίως!

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πόσο, δε, μετά την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, οι διαρροές που ακολούθησαν και φέρουν το μέχρι πρότινος «πρωτοπαλίκαρο» της επιδημιολογίας, τον Σωτήρη Τσιόδρα, όχι μόνο να μην βρίσκεται πλέον «κοντά» με τα στελέχη του Μαξίμου, αλλά να μη μιλάει καν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το σίγουρο πάντως είναι πως η ιστορία της μελέτης Τσιόδρα, έκαψε οριστικά τα όποια σχέδια για συμμετοχή του επιδημιολόγου στις γαλάζιες λίστες.

Εξ’ αρχής ήταν ξεκάθαρο πως ο καθηγητής παραμένει απόλυτα προσηλωμένος στο επιστημονικό του έργο και πως δεν προσβλέπει σε πολιτική καριέρα. Μάλιστα, έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του «απαντώντας» άμεσα στην προσπάθεια απαξίωσης από το Μέγαρο Μαξίμου, που επιχείρησε να καλύψει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε το περιεχόμενό της μελέτης ήδη από τον Μάιο του 2020. Οι πιέσεις στο παρασκήνιο είναι τόσο μεγάλες που χθες κιόλας, μέσω twitter, ο Θεόδωρος Λύτρας παρενέβη ξανά για το πόρισμα της μελέτης, «καρφώνοντας» ανώτατο αξιωματούχο της κυβέρνησης, δίχως όμως να κατονομάζει.

Στο αλαλούμ των ημερών, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ εξακολουθούν να «ψιθυρίζουν» -παρά τη δημόσια άρνηση του- το όνομα του Γενικού Γραμματέα, Παναγιώτη Πρεζεράκου, ως τον άνθρωπο είχε στα χέρια του την μελέτη από νωρίς. Πρόκειται για το στέλεχος που φαίνεται να «αποχωρεί» με τις ευλογίες του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Πρεζεράκος έχει ενημερωθεί προ καιρού για τις κυβερνητικές προθέσεις. Οι σχέσεις είναι τόσο τεταμένες που όπως μαθαίνουμε, όταν του προτάθηκε μετακίνηση του σε άλλο πόστο, αποκρίθηκε πως απλώς θα γυρίσει στο πανεπιστήμιο.

Η ζόρικη 16η θέση

Πατάνε «γκάζια» στην Αριστοτέλους μετά το πλήγμα στο δημόσιο προφίλ του νέου υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη. Η πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB «θορύβησε» τον υπουργό καθώς με τις συχνές εμφανίσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς, θεωρούσε εύκολη υπόθεση την ευρεία αποδοχή των πολιτών. Πόσο δε όταν μιλάμε και για το πλέον προβεβλημένο υπουργείο, λόγω της πανδημίας.

Όπως μαθαίνουμε, η 16η θέση που κατέλαβε από πλευράς δημοτικότητας όχι μόνο δεν ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας, όπως ήταν και αναμενόμενο άλλωστε, αλλά κινητοποίησε και τη διαδικασία αναζήτησης συμβούλου που θα φτιάξει το προφίλ του. Την ίδια στιγμή, ο προκάτοχος του -Βασίλης Κικίλιας- απολαμβάνει σταθερά τα προνόμια της «χρυσής τριάδας» του κυβερνητικού σχήματος.

Εμείς να σημειώσουμε ωστόσο πως το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο οι χαμηλές πτήσεις όσον αφορά τη δημοτικότητα. Ένας ακόμα δείκτης, αυτός της «όχι ευνοϊκής γνώμης» δημιουργεί έξτρα ζητήματα στο επικοινωνιακό προφίλ του υπουργού Υγείας.

Το διήμερο Blackout

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν τα γραφεία μεγάλης φαρμακευτικής στα βόρεια προάστια και όχι για τεχνικούς, όπως θα αναμένονταν, λόγους. Όπως μαθαίνει η στήλη, την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εργαστούν από τα σπίτια τους καθώς κόπηκε το ρεύμα επειδή ήταν απλήρωτος ο λογαριασμός. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η πηγή μας επιμένει πως παρέμεναν για μεγάλο διάστημα ανεξόφλητοι λογαριασμοί με αποτέλεσμα να πέσουν οι διακόπτες! healthspy

Το γεγονός θορύβησε αρκετά τους εργαζόμενους, επαναφέροντας της φήμες για την πορεία της στη χώρα μας και την εύρωστη οικονομική της κατάσταση…

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ