Special NewsHealthspy: Οι εκλογές PIF, τα αδιέξοδα PrEP και οι αποχωρήσεις

Healthspy: Οι εκλογές PIF, τα αδιέξοδα PrEP και οι αποχωρήσεις

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Εκλογές PIF

«Άρωμα» Εθνικών και… Θεσμικών εκλογών αυτή την εβδομάδα, με την κάλπη να στήνεται την ερχόμενη Τετάρτη για την ανάδειξη νέου προέδρου στο PhRma Innovation Forum (PIF).

Healthspy: «Άρωμα» Εθνικών και… Θεσμικών εκλογών αυτή την εβδομάδα, με την κάλπη να στήνεται την ερχόμενη Τετάρτη για την ανάδειξη νέου προέδρου στο PhRma Innovation Forum (PIF).
Healthspy

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η καινοτόμος Φαρμακευτική Βιομηχανία ετοιμάζεται για αλλαγές, προτάσσοντας όπως μαθαίνουμε το «ελληνικό στοιχείο» στη διοίκηση του PIF. Τι σημαίνει αυτό;

Παρά την επιτυχημένη θητεία της έως τώρα προέδρου, Αgata Jakoncic και διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας MSD, μαθαίνουμε ότι υπάρχει «συσπείρωση» για ανάδειξη νέου προέδρου.

Το «θρίλερ» με τα πρόσωπα της εκλογομαχίας κλείδωσε την Παρασκευή το βράδυ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες 10 πρόσωπα κατεβαίνουν υποψήφια στον PIF. Στην 10αδα, μαθαίνουμε ότι υπερισχύει το γυναικείο φύλο με 6 παρουσίες. Εξ’ αυτών, οι 2 είναι νέοι επικεφαλής επιχειρήσεων, με «δυνατά» βιογραφικά και εμπειρία στο χώρο του φαρμάκου.

Πάντως, μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν έλλειψαν οι ανατροπές, καθώς ενώ η συζήτηση περιστρέφονταν γύρω από τους 11 με 12 εκπροσώπους «κλείδωσε» τελικά στους 10 υποψηφίους. Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η ανάδειξη του νέου προσώπου στην ηγεσία του PIF δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Ωστόσο, «η κάλπη είναι γκαστρωμένη» όπως είπε κάποτε σοφά ο Χαρίλαος Φλωράκης και οι εκλογές συχνά κρύβουν εκπλήξεις…

Μετεκλογικά τα PrEP

Αργά, σταθερά και μετεκλογικά συνεχίζονται οι προσπάθειες για την πρόσβαση των πολιτών στο πιο αποτελεσματικό «όπλο» στη φαρέτρα καταπολέμησης του HIV/AIDS: Την προφυλακτική αγωγή PrEP (Pre-Exposure Prophylaxis) και στη χώρα μας.

Παρά την έλευση επταμήνου από τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή, ακόμα δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, καθώς όπως μαθαίνουμε στις συναντήσεις οι αρμόδιοι φορείς επιχειρούν να επιλύσουν μια σειρά από… διαδικαστικά ζητήματα.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα ο πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος και του Συλλόγου «Θετική Φωνή», Νίκος Δέδες, συναντήθηκε εκ νέου στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να συζητηθούν τεχνικές -όπως ακούσαμε- λεπτομέρειες για τη διάθεση της PrEP στην Ελλάδα.

Παρά τις προσπάθειες που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα, στο προγραμματισμένο ραντεβού με την Νάντια Γκογκοζώτου (μη Εκτελεστική Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων) αναδείχθηκαν μια σειρά από καθυστερήσεις στην υιοθέτηση των guidelines, όπως και τεχνικά θέματα όσον αφορά τη συνταγογράφηση.

Μεγάλο «κεφάλαιο» παραμένει να διευκρινιστεί η παράλληλη διανομή στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία, καθώς στις δύο αυτές περιπτώσεις μιλάμε για διαφορετική τιμή του σκευάσματος.

Δεδομένης της εκλογικής προετοιμασίας οι συσκέψεις επί του θέματος περνούν σε δεύτερη μοίρα πλέον, και με την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα.

Πάντως, όπως μεταφέρουν κύκλοι της αγοράς στη στήλη θέλοντας να επισημάνουν τις ταχύτητες επί της διαδικασίας… «Είμαστε η τελευταία χώρα στην υφήλιο δεν διανέμεται η προφυλακτική αγωγή PrEP»! Εν αναμονή…

Αποχωρήσεις…

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα πως στέλεχος επικοινωνίας σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία δεν βρίσκεται πλέον στο πόστο της.

Οι αλλαγές είχαν καταγραφεί εδώ και κάποιο διάστημα, καθώς η αντικαταστάτρια της έβαινε συχνότερα «μπροστά» για θέματα επικοινωνίας. Ωστόσο, για πολλούς θεωρήθηκε πως είναι συμπληρωματικό μέλος της ομάδας και όχι το πλέον βασικό.

Καλή επιτυχία να ευχηθούμε στα νέα της καθήκοντα. Ο χώρος του φαρμάκου είναι κάπως απαιτητικός και θέλει υπομονή και αντοχές!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ