Special NewsHealthspy: Ο «πονοκέφαλος» Πλεύρη, οι αλλαγές Δέδε και οι νέοι παίκτες

Healthspy: Ο «πονοκέφαλος» Πλεύρη, οι αλλαγές Δέδε και οι νέοι παίκτες

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Ο «πονοκέφαλος» Πλεύρη με τους υγειονομικούς 

Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η αναπλήρωση των κενών θέσεων που θα προκύψουν από την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών μετά τις 31 Μαρτίου.

Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η αναπλήρωση των κενών θέσεων που θα προκύψουν από την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών μετά τις 31 Μαρτίου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μολονότι ο Θάνος Πλεύρης είχε προϊδεάσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση του μέτρου αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, τα τελευταία σημάδια «εξόδου» από την πανδημία αλλάζουν πιθανόν τα όποια τελεσίγραφα.

Στο καλό σενάριο, αν και μέχρι τον Μάρτιο έχουμε ακόμα αρκετό διάστημα έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει η εικόνα της πανδημίας, με το «τέλος» της κρίσης του κορωνοϊού θα υπάρξει κάποια ελαστικότητα ως προς τις αποφάσεις απόλυσης. Το θέμα έχει ήδη επικοινωνήσει ο Πλεύρης με τον πρόεδρο Κυριάκο, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι αντιπολιτευτικοί τόνοι στο πρόσωπο του.

Παρόλα αυτά, η Αριστοτέλους επιθυμεί να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού για τον συγκεκριμένο κλάδο, προκειμένου υπάρχει τρόπος να παυθούν από τα καθήκοντα όσοι δεν εμβολιαστούν, μέσω της καταγγελίας της σύμβασής τους και κάλυψη των θέσεων στη βάση του κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για μία αποχώρηση.

«Ανάσα» για την Ένωση Ασθενών

Γυρίζοντας σελίδα, διαπιστώνουμε τη διάθεση για μεγαλύτερη εξωστρέφεια και στοχευμένη επικοινωνία από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, μετά το θετικό κλίμα στα «πρώτα μίλια» επαφών με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Η αλλαγή πλεύσης έρχεται με την ανάληψη των νέων καθηκόντων στο «τιμόνι» της Ένωσης, από τον Νίκο Δέδε, ο οποίος έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως είναι ιδιαίτερα ικανός συνομιλητής με τα στελέχη της Αριστοτέλους, σε μια σειρά από χρόνια προβλήματα για τους ασθενείς.

Όπως μαθαίνουμε, συλλογικά τα πρόσωπα που στελεχώνουν την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους από τα «ευήκοα ώτα» των στελεχών της κυβέρνησης, παρά τις όποιες καθυστερήσεις σε μια σειρά από ζητήματα, λόγω της πανδημίας.

Το σίγουρο είναι πως ο Νίκος Δέδες σχεδιάζει να αλλάξει τη στρατηγική, ανοίγοντας περισσότερους «διαύλους», πέραν της τετριμμένης επικοινωνίας. Πρακτικά αυτό μπορεί να σημάνει και νέες συνεργασίες ή συζητήσεις με στελέχη της αγοράς.healthspy

Αλλαγές και… «μάχες» στην αγορά συμπληρωμάτων

Αναταράξεις στην εγχώρια φαρμακευτική αγορά προκαλεί η είσοδος του Ομίλου Fourlis στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο προϊόντων υγείας και ευεξίας, μέσω της συνεργασίας με την εταιρεία Holland & Barrett.

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει μπόλικες συζητήσεις στα εγχώρια γραφεία για τον τρόπο που οι καθιερωμένοι παίκτες στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής θα αντιταχθούν στην επικείμενη «απειλή» ενός μεγάλου ομίλου.

Τα συνολικά 120 καταστήματα που θα ξεδιπλωθούν στη χώρα και η online παρουσία, δεν είναι και μικρή υπόθεση, σε μια αγορά που μέχρι πρότινος θεωρούνταν κατακερματισμένη. Η πανδημία ωστόσο άλλαξε σημαντικά τους όρους του «παιχνιδιού», με τους μεγάλους παίκτες να διακρίνουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.

Η μάχη θα κορυφωθεί στους επόμενους μήνες, αλλά όπως μαθαίνουμε «ανοίγουν» οι συζητήσεις για νέα, καινοτόμα προϊόντα και μεγαλύτερα budgets με στόχο την ενίσχυση πωλήσεων και την προώθηση των προϊόντων που ήδη βρίσκονται στα ράφια. Στόχος είναι να δημιουργήσουν σχέσεις «εμπιστοσύνης» με τους καταναλωτές πριν ξεπηδήσουν τα πρώτα σημεία λιανικής πώλησης του ανταγωνισμού. healthspy

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ