Special NewsHealthspy: Ο πόλεμος Candida, οι Κασσάνδρες, η «Πνοή» και η Επιτροπή

Healthspy: Ο πόλεμος Candida, οι Κασσάνδρες, η «Πνοή» και η Επιτροπή

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Λοιμωξιολόγοι vs Υπουργείο

Αντιδράσεις στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκάλεσαν οι «αιφνίδιες» και διόλου τυχαίες δηλώσεις για τα ανθεκτικά μικρόβια, τον μύκητα Candida Auris -με «ενορχηστρωτή» τον καθηγητή Νικόλαο Σύψα- και το μέλλον της πανδημίας από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Σωτήρη Τσιόδρα, στρέφοντας τα «φώτα» της δημοσιότητας στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων.

Αντιδράσεις στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκάλεσαν οι «αιφνίδιες» και διόλου τυχαίες δηλώσεις για τα ανθεκτικά μικρόβια, τον μύκητα Candida Auris -με «ενορχηστρωτή» τον καθηγητή Νικόλαο Σύψα- και το μέλλον της πανδημίας από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Σωτήρη Τσιόδρα, στρέφοντας τα «φώτα» της δημοσιότητας στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ξεκάθαρα προτάσσει εμφανώς το επιστημονικό του έργο, παίρνοντας αποστάσεις από τις όποιες πολιτικές αποφάσεις.

Οι αναφορές στα social για τη συσχέτιση του κορωνοϊού, ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και θανάτων πήραν «φωτιά» για ακόμα μια φορά, αναφέροντας πως ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των θανάτων είναι θάνατοι από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Όπως μαθαίνει η στήλη, υπήρξε κατόπιν σχετική -ιδιωτική- επικοινωνία «άνωθεν» με τους λοιμωξιολόγους, σε μια προσπάθεια αξιολόγησης τόσο του θέματος, όσο και των προθέσεων της… «ομάδας».

«Το μέλλον είναι δύσκολο να προβλεφθεί, δεν αποκλείονται νέες παραλλαγές με υψηλότερη μεταδοτικότητα και μεγαλύτερη διαφυγή από τα εμβόλια ενώ η πανδημία ανέδειξε αποτελεσματικά την ανάγκη ενδυνάμωσης του συστήματος υγείας» τόνισε εμφατικά ο κ. Τσιόδρας.

Μετά τις σχετικές δηλώσεις, η Lady Γκάγκα πέρασε την «αντεπίθεση» με δημόσιες δηλώσεις της, τονίζοντας πώς πρέπει να είμαστε όλοι ψύχραιμοι και να μην είμαστε… Κασσάνδρες, ενώ στον «αγώνα» διατήρησης της ψυχραιμίας «κατέβηκε» και ο ΕΟΔΥ, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους πολίτες. Οι πιέσεις της περιόδου «κορυφώνονται» και όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και… φωτιά!

Ο αντιεμβολιαστής Κούβελας και η «Πνοή Δημοκρατίας»

Η δημιουργία πολιτικού κόμματος από τον αντιεμβολιαστή γιατρό και καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «αναμενόμενη»! Όπως και οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση του κινήματος, με την ονομασία «Πνοή Δημοκρατίας».

Σημειώστε πως αρκετοί «συμπαθούντες» του συστήνουν να συμπαραταχτεί με το πρώην κόμμα Τράγκα, το κόμμα του φυλακισμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, ακόμη και τον Κυριάκο Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης, έχοντας όλοι παρόμοιες απόψεις για τα υγειονομικά.

Νέα πρόσωπα στην Επιτροπή

Αλλαγές με νέα πρόσωπα και νέες ομάδες προωθεί το υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενισχύσει την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, ώστε να βελτιωθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Μολονότι, όπως επισημαίνουν κύκλοι του Υπουργείου, έχει κατορθώσει να μειώσει το χρονικό διάστημα της διαδικασίας από τα 2 χρόνια στους 6-8 μήνες, αυτή τη στιγμή η Επιτροπή εξετάζει αιτήσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2021.

Στόχος Πλεύρη είναι το διάστημα αυτό να μειωθεί ακόμα περισσότερο και να φθάσει τους 3 μήνες.

Εν αναμονή προσώπων και εξελίξεων λοιπόν…

Εξωστρέφεια και εξαγωγών συνέχεια…

Αλλαγή σελίδας επιδιώκει η Boehringer Ingelheim στην επόμενη φάση της, με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και προβολή του έργου της.

Όπως μαθαίνουμε, o πρόεδρος – Δημήτρης Αναγνωστάκης- έχει βάλει στόχο να προσθέσει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της φαρμακευτικής από εξαγωγικές δραστηριότητες.

Σε πρώτη φάση ζητούμενο είναι να «σπάσει» φέτος το φράγμα του 1 δισ. ευρώ όσον αφορά τις πωλήσεις από τις εξαγωγές.

Ταυτόχρονα, τα θέματα «Φήμης» ανεβαίνουν υψηλότερα στην ατζέντα του προέδρου, καθώς το 50% των φαρμάκων που εξάγονται από την Ελλάδα θα προέρχονται από το εργοστάσιο της στο Κορωπί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ