Special NewsHealthSpy: Ο Φιλίππου, η Αγαπηδάκη... πρόεδρος και το ΕΚΑΒ

HealthSpy: Ο Φιλίππου, η Αγαπηδάκη… πρόεδρος και το ΕΚΑΒ

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy
Νέα «σελίδα» Φιλίππου

Νέα σελίδα στην ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του Δημήτρη Φιλίππου, πρώην προέδρου του ΕΟΦ, καθώς εκλέχθηκε ομόφωνα Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νέα σελίδα στην ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του Δημήτρη Φιλίππου, πρώην προέδρου του ΕΟΦ, καθώς εκλέχθηκε ομόφωνα Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
healthspy

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Δημήτρης Φιλίππου μετά από μία ολοκληρωμένη θητεία και δύο παρατάσεις και θεωρώντας ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει υπέβαλα στις αρχές Οκτωβρίου την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ, επιστρέφοντας στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και την χειρουργική.

Στο «ταξίδι» που κράτησε τέσσερα χρόνια πολλά πράγματα επιτεύχθηκαν και ουσιαστικές αλλαγές και τομές έγιναν, όπως σημείωνε ο κ. Φιλίππου αποχωρώντας από τον ΕΟΦ. Παρόλα αυτά, δεν ήταν λίγες οι κακές γλώσσες που κάνουν λόγο για «πόρτα εξόδου» από τον Οργανισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ένα περίεργο σκηνικό εκτυλίχθηκε την ημέρα -προ- της αποχώρησης. Όπως μας ανέφεραν, ο Δημήτρης Φιλίππου πήγε στον ΕΟΦ και ζήτησε να υπογράψει κάποια έγγραφα που εκκρεμούσαν υπογραφών προέδρου. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες λένε, ότι ενημερώθηκε από την νομική σύμβουλο του Οργανισμού ότι δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό του Οργανισμού και δεν είναι καν στη λίστα μισθοδοσίας τους, συνεπώς δεν μπορεί να υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο.

Ο Δημήτρης Φιλίππου επικοινώνησε με το υπουργείο Υγείας όπου και του επιβεβαιώθηκε από κάποιο υπηρεσιακό παράγοντα, όσα του είχε πει η νομική σύμβουλος.

Πιθανόν να είναι «σενάρια» επιστημονικής φαντασίας. Πιθανόν και όχι. Το σίγουρο είναι πάντως πως «Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά»! healthspy

Αγαπηδάκη vs Σακελλαροπούλου

Ως «κεραυνός εν αιθρία» έσκασε το Σαββατοκύριακο η πληροφορία πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να προτείνει για το αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας την Ειρήνη Αγαπηδάκη, στη θέση της κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου –όταν λήξει η θητεία της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει στον κλειστό πυρήνα των συνεργατών του το «ιδανικό» πρόσωπο για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Εφ’ όσον υλοποιηθούν τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη, θα είναι η δεύτερη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και η μικρότερη σε ηλικία ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση η Ειρήνη Αγαπηδάκη αποτελεί «αγαπημένο» πρόσωπο της αντιπολίτευσης, στοχοποιώντας για τις ειδικές σχέσεις της με το Μαξίμου, αλλά και την υποτιθέμενη «κόντρα» με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο χρόνος θα δείξει σε κάθε περίπτωση…

Οι «ήρωες» του ΕΚΑΒ

Προβληματισμό, συγκίνηση και οργή διαδέχθηκαν την είδηση με την γιαγιά από το Μεσολόγγι που έδωσε τα λιγοστά υπάρχοντα της -τον μόχθο μίας ολόκληρης ζωής- προκειμένου να πάρει ένα ασθενοφόρο και να το δωρίσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εθνικός ευεργέτης αλλά με στερήσεις και απώλειες για να ζήσουν οι συνάνθρωποι της και να μην διαβούν τον Γολγοθά που πέρασε η ίδια με τον άρρωστο σύζυγό της.

Η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με τους χρήστες των social media να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τη συγκινητική της πράξη.

Η κ. Αθηνά Παπαχρήστου δώρισε ένα καινούργιο και σύγχρονο ασθενοφόρο αξίας 65.000 ευρώ στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του νοσοκομείου. «Πούλησα ό,τι είχα και δεν μου έμεινε τίποτα», όπως δηλώνει η κ. Παπαχρήστου.

Η πρωτοβουλία που πήρε συνταξιούχος αγρότισσα από το Μεσολόγγι ανέδειξε τις παθογένειες του ΕΣΥ.

«Παράδειγμα προς μίμηση.. Ό,τι δεν μπόρεσε η Πολιτεία το κατάφερε η κυρία Αθηνά.. Σε ευχαριστούμε», αναφέρει ο υπάλληλος του ΕΚΑΒ.

Κι όλα αυτά… σ’ ένα κράτος που θα έπρεπε να στέκεται αρωγός στα προβλήματα της 84χρονης και όχι το αντίστροφο!

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στην εντατική: Εξαντλημένοι γιατροί, μεγάλες καθυστερήσεις στα χειρουργεία, σοβαρά κενά και ελλείψεις στο ΕΚΑΒ που δυστυχώς ορισμένες φορές σκοτώνουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ