Special NewsHealthspy: Ο Χρυσοχοΐδης, το ευχαριστήριο και οι... αντιδράσεις

Healthspy: Ο Χρυσοχοΐδης, το ευχαριστήριο και οι… αντιδράσεις

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Σιγή ιχθύος…

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με δηλώσεις και… πάσης φύσεως προβολή για θέματα δημόσιας Υγείας, ζήτησε να παραμένουν οι διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με δηλώσεις και προβολή για θέματα δημόσιας Υγείας ζήτησε να παραμένουν οι διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως μαθαίνει η στήλη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν ξεκάθαρος προς τους 120 διοικητές νοσοκομείων του ΕΣΥ πως «δεν θέλει να βλέπει δηλώσεις» τους στα ΜΜΕ σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, καθιστώντας σαφές ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) το οποίο συντονίζει το έργο όλου του ΕΣΥ, θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα για κάθε συμβάν.

Η «σιγή ιχθύος» προς τα Μέσα περιλαμβάνεται στον πλαίσιο «επανασχεδιασμού» της Δημόσιας Υγείας με κεντρικό συντονιστή την Αριστοτέλους, αλλά και για να αποφευχθούν τα κακώς κείμενα που πιθανώς θα προκύψουν και θα στιγματίσουν το έργο της κυβέρνησης.

Οι πρώτες αντιδράσεις made in Κρήτη

Δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο, την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν στα δύο νοσοκομεία.

Η πρώτη επίσκεψη του νέου Υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο μετά τις πρόσφατες εκλογές συνοδεύτηκε και από ευτράπελα, καθώς ομάδα εργαζομένων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Πάγιο αίτημα των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ είναι οι περίπου 600 κενές οργανικές θέσεις στο ΠΑΓΝΗ, καθώς οι προσλήψεις που έχουν γίνει δεν επαρκούν για να καλύψουν τα κενά, δεν καλύπτουν καν τις συνταξιοδοτήσεις/αποχωρήσεις.

Στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2022, υπήρξε κάλυψη 115 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών για το ΠΑΓΝΗ, ενώ oι κενές θέσεις στη νοσηλευτική υπηρεσία του ξεπερνούν τις 300 και υπηρετούν 269 νοσηλευτές με συμβάσεις (ΙΔΟΧ). Ενώ, μόνο τον τελευταίο χρόνο αποχώρησαν από το νοσοκομείο πάνω από 100 εργαζόμενοι!

Οι περισσότεροι νοσηλευτές υποχρεώνονται σε διπλοβάρδιες (πρωί-νύχτα), ενώ συχνά δύο νοσηλεύτριες έχουν στην ευθύνη τους ακόμη και 40 νοσηλευόμενους ασθενείς. Συστηματικά μετακινούνται νοσηλευτές από το ένα τμήμα στο άλλο χωρίς να γνωρίζουν χώρους, υλικά, ασθενείς, τις ανάγκες τους, τρόπο λειτουργίας κ.α. Healthspy

Τα πράγματα φαίνεται πως ζορίζουν ακόμα περισσότερο, καθώς σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οφείλονται περίπου 20.000 μέρες ρεπό και αδειών! Η αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς έχει ως συνέπεια την εξουθένωση των εργαζομένων, κάποιοι από τους οποίους καταρρέουν εν ώρα υπηρεσίας. Παρά τις διαμαρτυρίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις προκειμένου να «πέσουν» κάπως οι τόνοι.

Τιμητική Κωτσιόπουλου

«Έκλεψε» τις εντυπώσεις ο Γιάννης Κωτσιόπουλος με το δημόσιο «ευχαριστήριο» μήνυμα για τη θητεία του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Υγείας.

«Είμαι περήφανος για το έργο που έγινε αυτά τα χρόνια και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα με τους Υπουργούς Βασίλη Κικίλια, Θάνου Πλεύρη και με την υφυπουργό Ζωή Ράπτη που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και κυρίως με την φιλία τους. Στους συναδέλφους μου Γενικούς Γραμματείς Μάριο Θεμιστοκλέους, Ειρήνη Αγαπηδάκη, που μαζί αντιμετωπίσαμε πολλά και σύνθετα προβλήματα.

Μια ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στον φίλο μου Βασίλη Κοντοζαμάνη που με έπεισε να γυρίσω στην Ελλάδα, με ενέπνευσε με το όραμα του για το υπουργείο Υγείας και με βοήθησε πολύ ιδίως στα πρώτα μου βήματα…

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του Υπουργείου Υγείας που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο μας το οποίο και ανέδειξαν στα Μέσα στα οποία εργάζονται».

Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, «Σήμερα κλείνει ένας επαγγελματικός κύκλος, σηματοδοτείται όμως και μια νέα αρχή». Εμείς θα του ευχηθούμε καλή επιτυχία και… ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ