Special NewsHealthspy: Νέα πρόσωπα, το υπουργικό και οι στρατηγοί Κασσελάκη

Healthspy: Νέα πρόσωπα, το υπουργικό και οι στρατηγοί Κασσελάκη

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Νέα πρόσωπα στην Αριστοτέλους

Ένα πρόσωπο «έκπληξη» αναμένεται να τοποθετηθεί ως επικεφαλής στο Γραφείο Αναφοράς Συλλόγων στο Υπουργείο, το οποίο θα αποτελέσει σημείο επαφής και επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ένα πρόσωπο «έκπληξη» αναμένεται να τοποθετηθεί ως επικεφαλής στο Γραφείο Αναφοράς Συλλόγων στο Υπουργείο, το οποίο θα αποτελέσει σημείο επαφής και επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER   HealthSpy

Όπως μαθαίνει η στήλη το «πρόσωπο» αποτελεί επιλογή του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης του καθώς γνωρίζονται και συνεργάζονται χρόνια σε προγενέστερες υποθέσεις.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει εκτεθεί και στον τηλεοπτικό φακό κατά διαστήματα, διακρινόμενο για την ευγένεια και κατάρτιση των στοιχείων που παρουσιάζει. Κύκλοι του υπουργείου Υγείας κάνουν λόγο για «ευγένεια, κατάρτιση και αμεσότητα» σε θέματα που καλείται να διαχειριστεί και… ήδη έχει αναλάβει.

Ακούσαμε πως η ανακοίνωση θα γίνει εντός των ημερών και προσεχώς αναμένεται εκ νέου συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για μια σειρά από ζητήματα που κατατέθηκαν στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Συνολικά, στο Γραφείο Αναφοράς Συλλόγων θα απασχολούνται δύο άτομα.

Πρόθεση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι να υπάρξει διαρκής συμμετοχή των ασθενών σε όλα τα ουσιαστικά δρώμενα στο χώρο της Υγείας, στην κατεύθυνση μιας ευρύτερης ασθενοκεντρικής κουλτούρας που πρέπει να διαπνέει τα σύγχρονα Συστήματα Υγείας.

Στο υπουργικό ο Προσωπικός Γιατρός

Στην τελική του ευθεία μαθαίνουμε πως εισέρχεται το μείζον κεφάλαιο του «Προσωπικού Γιατρού» μετά τις όποιες δυσκολίες. Εφόσον δεν αλλάξει η προγραμματισμένη ατζέντα της κυβέρνησης με νέα έκτακτα γεγονότα, αναμένεται να γίνει παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Κύκλοι της Αριστοτέλους μεταφέρουν στη στήλη πως τα κίνητρα είναι τόσο «δυνατά» που δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει η αναμενόμενη κάλυψη και να επεκταθεί το δίκτυο. Όπως μαθαίνουμε, τα κίνητρα δεν αφορούν μόνο την αμοιβή αλλά και τη συντήρηση του δικτύου των πολιτών που είναι εγγεγραμμένοι στο θεσμό με μορφή… bonus!

Στόχος των νέων παρεμβάσεων είναι να υπάρξει αναδιαμόρφωση και ανασχηματισμός του ισχύοντος πλαισίου, προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι γιατροί στο σύστημα και να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού, ειδικά στην Περιφέρεια, όπου το κενό παραμένει μεγάλο.

«Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» κάνουν λόγο για στοχευμένη κάλυψη των αναγκών, σε επίπεδο Δήμου, εξασφαλίζοντας επάρκεια προκειμένου να εγγραφούν οι πολίτες.

Ο θεσμός έχει μπλοκάρει εδώ και μήνες λόγω της έλλειψης γιατρών, ενώ μέχρι σήμερα αρκετοί δικαιούχοι δεν έχουν κατορθώσει να αποκτήσουν τον Προσωπικό Γιατρό τους, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό.

Για το θέμα πάντως δεν αποκλείεται να βγει μπροστά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καλώντας στο επόμενο διάστημα εκπροσώπους των ΜΜΕ για ενημέρωση στην Αριστοτέλους. healthspy

Πολακ(Λ)ινού ανάγνωσμα…

Λίγο πολύ ο αναμενόμενος χαμός έγινε χθες στο γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη από βουλευτές και στενούς συνεργάτες εκφράζοντας, τόσο πριν όσο και μετά το αποτέλεσμα της κάλπης των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν τα επίσημα αποτελέσματα, στο «στρατηγείο» Κασσελάκη εμφανίστηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγήτρια Ιατρικής Αθήνα Λινού, η οποία μίλησε για την προσωπικότητα του προέδρου του κόμματος, το ήθος και τις φρέσκες -όπως είπε (που τις είδε;) ιδέες του, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης της συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης ελπίζει ότι θα αλλάξουν πολλά την επόμενη μέρα και το ίδιο ελπίζω και εγώ» υπογράμμισε η κ. Λινού.

Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι το πρόσωπο της Αθηνάς Λινού ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τις βουλευτικές εκλογές, με τον τότε πρόεδρο του κόμματος να σημειώνει χαρακτηριστικά πως «είναι τιμή μας που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας».

Για πολλούς, η «ακολουθία» και η στήριξη στην εκλογή Κασσελάκη ήταν κάτι παραπάνω από… φυσικό επακόλουθο, όπως και η στήριξη Πολάκη μετά την εκλογή του προέδρου, έκανε λόγο για σύμπλευση από τα Σφακιά! Η σύμπλευση ωστόσο είναι ξεκάθαρη: Για όσους «Θέλουν, Μπορούν και Αντέχουν»!

Το πρωτοεμφανιζόμενο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή, ο 35χρονος επιχειρηματίας, Στέφανος Κασσελάκης, ανέλαβε τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα καλείται να κρατήσει το κόμμα ενωμένο και να το επαναφέρει σε τροχιά εξουσίας. Αναμφισβήτητα, τίποτα από τα δύο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και στη υπόθεση θα δούμε τα δύο πρόσωπα που διακρίθηκαν από το χώρο της Υγείας να έχουν επιτελικούς ρόλους στο επόμενο διάστημα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ