Special NewsHealthspy: Μετακινήσεις, διακρίσεις, αλλαγές και συνταξιοδοτήσεις

Healthspy: Μετακινήσεις, διακρίσεις, αλλαγές και συνταξιοδοτήσεις

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy
Ο Βετεράνος της βιοτεχνολογίας

Στην Ελλάδα πρόκειται να βρεθεί στις αρχές του ερχόμενου Απριλίου ο «παγκόσμιος ηγέτης» της βιοτεχνολογίας, Γιώργος Σκάνγκος.

Στην Ελλάδα πρόκειται να βρεθεί στις αρχές του ερχόμενου Απριλίου ο «παγκόσμιος ηγέτης» της βιοτεχνολογίας, Γιώργος Σκάνγκος.
healthspy

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σκοπός της επίσκεψης του είναι η συμμετοχή σε μεγάλη εκδήλωση στο χώρο του φαρμάκου, με πιθανή διάκριση του.

Η στήλη μαθαίνει πως ιδιαίτερη αναμένεται να είναι η στιγμή του «από-χαιρετισμού». Ο ελληνικής καταγωγής, Γιώργος Σκάνγκος, συνταξιοδοτείται στα τέλη του ίδιου μήνα, παραμένοντας έως τώρα διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Vir Biotechnology. Ταυτόχρονα, είναι μέλος στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών Agilent, Exelixis και Decibel Therapeutics. Μέχρι το 2016 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Biogen.

Ο Γιώργος Σκάνγκος μεγάλωσε στην ελληνική γειτονιά Λιν της Μασαχουσέτης, καθώς οι παππούδες από τη μεριά του πατέρα του είχαν μεταναστεύσει από την Ελλάδα, και στη συνέχεια μετακόμισε στο Κονέκτικατ. Έλαβε το πτυχίο του στην Βιολογία από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1970 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Μικροβιολογία στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Άμχερστ το 1977.

Νέα σελίδα και νέοι στόχοι

Μετά από δύο σχεδόν δεκαετίες στο δυναμικό της GENESIS Pharma, η Βίκυ Καρρά γυρίζει… «σελίδα». Νέοι στόχοι, προκλήσεις εξωστρέφειας και αυξημένα καθήκοντα, αποτελούν το «μείγμα» καθηκόντων, στη νέα πλέον επαγγελματική της στέγη.

Υπό τον τίτλο «Communications, Patient Advocacy & CSR Director» η Βίκυ Καρρά, υπήρξε επί σειρά ετών το «πρόσωπο» της GENESIS Pharma στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας να «τρέξει» απαιτητικά projects, στις δύσκολες και εύκολες εποχές του φαρμάκου.

Όπως μαθαίνουμε, μετά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου εντάχθηκε στο δυναμικό της Integris Pharma, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση προβολής του έργου της φαρμακευτικής και την εξωστρέφεια της, που έως τώρα «απείχε» από το κομμάτι της επικοινωνίας.

Η Integris Pharma είναι μια Ελληνική εταιρεία, με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Θεριανό, που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο στο χώρο της διάθεσης φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Το φαρμακευτικό της τμήμα είναι επικεντρωμένο σε θεραπείες για Σπάνιες Νόσους καθώς επίσης και για απειλητικές για τη ζωή Νόσους κυρίως στον τομέα της Αιματολογίας και Ογκολογίας.

Έχει εγκατεστημένες συνεργασίες με κορυφαίες βιοφαρμακευτικές εταιρείες από Αμερική και Ευρώπη, οι οποίες διαθέτουν καινοτόμα φάρμακα και ιατροτεχνολογικά προϊόντα για την κάλυψη σημαντικών θεραπευτικών αναγκών των ασθενών σε ευρύ φάσμα ασθενειών και ειδικοτήτων. healthspy

Ακριτικά εν δράσει…

Το απολογιστικό έργο από την ίδρυση του φαρμακείου «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καστελόριζο, αναμένεται να παρουσιάσει δύο χρόνια μετά τα εγκαίνια του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς.

Το φαρμακείο ξεκίνησε τη λειτουργία του εν μέσω πανδημίας, τον Ιούλιο του 2021, ως εθνική αναγκαιότητα και υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους του ακριτικού νησιού.

Παραδοσιακά, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στηρίζει και θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν ξεχωριστή σημασία τόσο για την Δημόσια Υγεία όσο και για τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών όπου ο ρόλος των φαρμακοποιών είναι αναντικατάστατος και απαραίτητος.

Ήδη, όπως ακούσαμε, στόχος της διοίκησης του ΠΦΣ είναι να «τρέξει» η απόβαση των τηλεοπτικών μέσων -έως τον ερχόμενο Ιούνιο- στο νησί. healthspy

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ