Special NewsHealthspy: Η επιστροφή στην Αριστοτέλους και τα Απο-γευμα-τινα

Healthspy: Η επιστροφή στην Αριστοτέλους και τα Απο-γευμα-τινα

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Στα λημέρια της Αριστοτέλους

Γνωστό στέλεχος της επικοινωνίας, επί εποχής Βασίλη Κικίλια, επιστρέφει στα λημέρια της Αριστοτέλους αναλαμβάνοντας την προβολή του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους;

Healthspy: Επέστρεψε στα λημέρια της Αριστοτέλους γνωστό στέλεχος επικοινωνίας, επί εποχής Βασίλη Κικίλια, αναλαμβάνοντας την προβολή του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως ακούσαμε, ο δημοσιογράφος και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Βασίλη Κικίλια, βρέθηκε στο υπουργείο Υγείας, σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον σημερινό Υφυπουργό.

Στόχος της παρουσίας του δημοσιογράφου είναι να «τρέξει» τα ψηφιακά μέσα προβολής του Μάριου Θεμιστοκλέους, διαθέτοντας στο χαρτοφυλάκιο του το «έργο» υποστήριξης του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το στέλεχος, μετά την αποχώρηση του από το πλευρό του Κικίλια έκανε το δικό του αυτόνοµο επαγγελµατικό βήµα, εστιάζοντας στα «δυνατά χαρτιά του», την επικοινωνία.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και να «τρέξει» στο επόμενο διάστημα, αναλαμβάνοντας ως εξωτερικός συνεργάτης την επικοινωνία του Μ. Θεμιστοκλέους.

Απο-γευμα-τινα

«Πρεμιέρα» η αυριανή για τα απογευματινά χειρουργεία αλλά με… παράταση! Την Τρίτη θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο ΓΝ Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και σταδιακά θα εντάσσονται και άλλα νοσοκομεία που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε όλη τη χώρα.

Οι επεμβάσεις χωρίζονται σε 6 κατηγορίες – πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, βαριά αλλά και εξαιρετικά βαριά – και το κόστος τους κυμαίνεται από 300 μέχρι και 2.000 ευρώ ανάλογα με την πολυπλοκότητα της επέμβασης. Για παράδειγμα μια επέμβαση για καταρράκτη χαρακτηρίζεται ως πολύ μικρή ή μικρή, ενώ για αρθροπλαστική γόνατου ή ισχίου ως μεγάλη ή βαριά.

Μολονότι η κυβέρνηση επικοινωνεί ότι τα απογευματινά χειρουργεία είναι μία επιπλέον επιλογή για τους πολίτες, η αντιπολίτευση διαφωνεί, κουνώντας το «δάχτυλο» στον υπουργό Υγείας.

Κάθε πολίτης μπορεί να επιλέξει εάν θέλει να χειρουργηθεί στα τακτικά χειρουργεία του ΕΣΥ ή σε μία ιδιωτική κλινική ή σε απογευματινό χειρουργείο σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.

Στο δια ταύτα, μαθαίνουμε ότι και οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών ετοιμάζονται να απαντήσουν θετικά στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη στην πρόσκληση για συμμετοχή των απογευματινών χειρουργείων στα ασφαλιστικά τους προγράμματα.
Η συνάντηση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και σε πρώτη φάση φαίνεται πως ατύπως «έπεσαν οι υπογραφές». Ακολούθησε η εσωτερική επικοινωνία μέλη των ασφαλιστικών, όπου όπως ακούσαμε, υπήρξε θετική ανταπόκριση σε πρώτη φάση και αναμένονται οι λεπτομέρειες για την ένταξη τους στα συμβόλαια.

32 χρόνια και 12 κυβερνήσεις

Τριάντα δύο χρόνια και σχεδόν 12 κυβερνήσεις μετά (χωρίς να υπολογίζουμε τις υπηρεσιακές) τα απογευματινά χειρουργεία, επιτέλους, ξεκινούν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε και πάλι τη σκυτάλη, με τους συνήθεις αρνητές να εστιάζουν στο ότι ο νέος θεσμός θα είναι επί πληρωμή, επιμένοντας για μία ακόμα φορά να απομονώνουν στοιχεία για να διαστρεβλώσουν τη μεγάλη εικόνα: Τα πρωινά, δωρεάν χειρουργεία θα εξακολουθούν να διενεργούνται κανονικά για όλους τους πολίτες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επωμιστούν το κόστος, και μάλιστα με μειωμένη λίστα αναμονής. Επιπλέον, όσοι θέλουν και μπορούν να επιλέξουν τα απογευματινά θα πληρώσουν πολύ λιγότερα από όσα θα πλήρωναν στον ιδιωτικό τομέα. Όπως δηλαδή γίνεται εδώ και χρόνια με τα απογευματινά ιατρεία που λειτουργούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Πρώτα τα νομοθέτησε (τα απογευματινά χειρουργεία) στη Βουλή το 1992 ο Γιώργος Σούρλας, ήρθε μετά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κατήργησε, ήρθε μετά η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη του ΠΑΣΟΚ τα ξανανομοθέτησε με Αλέκο Παπαδόπουλο, έγινε ανασχηματισμός, ήρθε ο Στεφανής, τα ξανακατήργησε.

Ήρθε μετά η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με υπουργούς Γεωργιάδη, Βορίδη τα ξανανομοθετήσαμε, ήρθε μετά ο Πολάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ τα ξανακατήργησαν και μετά τα ξανανομοθέτησε ο Θάνος Πλεύρης με τη Μίνα Γκάγκα και τώρα, επιτέλους, από το 1992 που το συζητάμε θα ξεκινήσουν.

Οι συνήθεις αρνητές εστιάζουν στο ότι ο νέος θεσμός θα είναι επί πληρωμή, επιμένοντας για μία ακόμα φορά να απομονώνουν στοιχεία για να διαστρεβλώσουν τη μεγάλη εικόνα: Τα πρωινά, δωρεάν χειρουργεία θα εξακολουθούν να διενεργούνται κανονικά για όλους τους πολίτες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επωμιστούν το κόστος, και μάλιστα με μειωμένη λίστα αναμονής. Επιπλέον, όσοι θέλουν και μπορούν να επιλέξουν τα απογευματινά θα πληρώσουν πολύ λιγότερα από όσα θα πλήρωναν στον ιδιωτικό τομέα. Όπως δηλαδή γίνεται εδώ και χρόνια με τα απογευματινά ιατρεία που λειτουργούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Κατά τα λοιπά…

Σε γνωστό στέκι του Κολωνακίου βρίσκεται σχεδόν κάθε Σάββατο μεσημέρι σύμβουλος του υπουργού Υγείας, συντρώγοντας με γνωστή παρέα.

Οι συναντήσεις έχουν κοινωνική διάσταση, δίχως επαγγελματικές περιστροφές. Πηγές μας αναφέρουν ότι μετά το δύσκολο πρόγραμμα της εβδομάδας, ο σύμβουλος αρέσκεται να περνά χρόνο, χαλαρώνοντας με ωραία παρέα και σε «πέρασμα» της πλατείας. Healthspy

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ