Special NewsHealthspy: Η διαπραγμάτευση, πόρτες ανοίγουν και πόρτα... κλείνει

Healthspy: Η διαπραγμάτευση, πόρτες ανοίγουν και πόρτα… κλείνει

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Ηπαρίνης συνέχεια…

«Σώθηκε» η κλασική αλλά σε «κίνδυνο» εξακολουθεί να βρίσκεται η ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους, καθώς είναι πολύ πιθανόν να αδειάσουν τα ράφια της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο τους μετεγχειρητικούς ασθενείς.

Healthspy: «Σώθηκε» η κλασική αλλά σε «κίνδυνο» εξακολουθεί να βρίσκεται η ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους, καθώς είναι πολύ πιθανόν να αδειάσουν τα ράφια της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο τους μετεγχειρητικούς ασθενείς.
Healthspy

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετά από σερί συναντήσεων, οι φαρμακευτικές εταιρείες που διανέμουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, «κρούουν τον κώδωνα» του κινδύνου στον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την επίτευξη μιας ικανοποιητικής διαπραγμάτευσης, χαμηλού clawback, προκειμένου να μην λείψουν από τους ασθενείς.

Στη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, συζητήθηκε η «σκληρή γραμμή» με την οποία κατέρχεται η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης απέναντι στις εταιρείες που διανέμουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα.

Όπως μαθαίνουμε, η Επιτροπή ζητά εκπτώσεις που ξεπερνούν το 70% (στη νοσοκομειακή αγορά). Το ποσοστό απέχει πολύ από τις προτάσεις και τις δυνατότητες των εταιρειών. Στην ουσία, η Επιτροπή ζητά από τις εταιρείες να «προπληρώσουν» clawback, για μια κατηγορία η οποία τα προηγούμενα χρόνια προστατευόταν από υποχρεωτικές επιστροφές, καθώς πρόκειται για προϊόντα που στο παρελθόν είχαν προβλήματα ελλείψεων.

Η δαπάνη για τις ηπαρίνες χαμηλού μοριακού βάρους υπολογίζεται σε 55-60 εκατ. ευρώ. Περίπου 43 εκατ. αφορούν στην αγορά των φαρμακείων και άλλα 13 εκατ. στη νοσοκομειακή αγορά. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, καταγράφεται μια ελαφρώς ανοδική τάση στην κατανάλωση, καθώς χορηγούνται και ως προληπτική αγωγή και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, καθώς είναι αποτελεσματικές, εύχρηστες και πολύ καλά ανεκτές.

Οι ηπαρίνες χαμηλού μοριακού βάρους (Low Molecular Weight Heparins – LMWHs) αποτελούν μια κατηγορία αντιπηκτικών, εξαιρετικά αναγκαίων, αναφορικά με τη διαχείριση διαφόρων κλινικών καταστάσεων στην καθημερινή κλινική πρακτική.

Στις αρχές του μήνα, βγήκε «λευκός καπνός» για την κλασική ηπαρίνη, καθώς εξασφαλίστηκε και με υπουργική σφραγίδα η βιωσιμότητα και η επάρκεια του σκευάσματος για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών στην ελληνική αγορά.

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε αναπροσαρμογή της τιμής του σκευάσματος ηπαρίνης για λόγους Δημόσιας Υγείας και κάλυψης των θεραπευτικών αναγκών των ασθενών, αλλά στην ένταξη του σε καθεστώς προστασίας από clawback για τα έτη 2023, 2024 και 2025.

Quiz… Healthspy

Στέλεχος επικοινωνίας μεγάλης φαρμακευτικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εντάχθηκε, εν τέλει, στο δυναμικό του CEO Clubs Greece.

Όπως μαθαίνουμε, στα νέα καθήκοντα βρίσκεται μερικούς μήνες, αναλαμβάνοντας το κομμάτι επικοινωνίας και ανάπτυξης του CEO Clubs Greece.

Ανατρέχοντας στα τοπικά κατάστιχα του CEO Clubs Greece, ενημερωθήκαμε πως σκοπός του είναι να προάγει τη ζωή των μελών του, ενισχύοντας τη γνώση, την ουσιαστική δικτύωση, την εξωστρέφεια και να τους εμπνεύσει να επανεξετάσουν, να αναθεωρήσουν και να συν δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τις ομάδες τους και τους οργανισμούς τους, όσο και για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

Ίσως μετά από 13 χρόνια δράσης στο ενεργητικό του, να ωρίμασαν και οι συνθήκες.

Προσλήψεων συνέχεια…

Σημαντικά μαθαίνουμε ότι ενισχύει η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer το ανθρώπινο δυναμικό της στην Βόρεια Ελλάδα, με τις προσλήψεις να τρέχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για μια πληθώρα θέσεων σε επιτελικούς τομείς για την λειτουργία του CDI στην Θεσσαλονίκη.

Μαθαίνουμε πως μεσοπρόθεσμα το σχέδιο της Pfizer περιλαμβάνει αρκετές προσλήψεις, κάνοντας λόγια για μερικές εκατοντάδες στελεχώσεις στο σύνολο των υποδομών της.

Ήδη, το διάστημα αυτό οι «κυνηγοί κεφαλών» αναζητούν περί τα 15 στελέχη για διάφορες θέσεις, με τις διαδικασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν προσεχώς.

Και οι αποχωρήσεις από το …. «σπίτι»

«Εκεί πίσω στο 2012, ο δρόμος μου διασταυρώθηκε με τον δρόμο ενός πολύ μεγάλου και αυτοδημιούργητου επιστήμονα, επιχειρηματία και κυρίως ΑΝΘΡΩΠΟΥ, του Ευάγγελου ΣΠΑΝΟΥ και της αγαπημένης του συζύγου και άμεσης συνεργάτιδος του ΜΑΧΗΣ».

Με έναν γλαφυρό τρόπο επέλεξε ο Χρήστος Κίττας να «κλείσει την πόρτα» -ξημερώματα Κυριακής- στην ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, περιγράφοντας τα πρώτα του βήματα, έως και σήμερα:

«Μόλις είχα αφυπηρετήσει από το Πανεπιστήμιο και αναζητούσα να κάνω κάτι δημιουργικό, αφού αισθανόμουν ακόμη πολύ ανήσυχος επιστημονικά. Healthspy

Εκεί, στον φιλόξενο χώρο του έβδομου ορόφου του κτηρίου της Βιοϊατρικής, γωνία Κηφισίας και Παπαδά, ο Ευάγγελος μου πρότεινε να συνεργαστούμε και να φτιάξουμε ένα πρότυπο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο, που όμοιό του δεν θα υπήρχε στη χώρα. Ένα εργαστήριο εξοπλισμένο με τα κορυφαία μηχανήματα της αγοράς και στελεχωμένο με γιατρούς, γραμματείς και τεχνολόγους, που θα εγγυόταν την ΠΟΙΟΤΗΤΑ, την ΟΡΘΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ και κυρίως την άμεση επαφή με τους πάσχοντες , πρωταρχικό πάντοτε μέλημα του Ευάγγελου, για τους οποίους ένέκρινε μάλιστα και χαμηλό κόστος υπηρεσιών σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Αυτός ήτα ο οραματιστής, ο συμπάσχων με τους ασθενείς Ευάγγελος Σπανός !
Το Εργαστήριο στήθηκε σε μηδέν χρόνο, κάτω από την επίβλεψη της πανταχού παρούσας κυρίας Μάχης, η οποία και με τις φινετσάτες παρεμβολές της το έκανε και πολύ όμορφο!

Δεν θα λησμονήσω ποτέ τις πολύ συχνές επισκέψεις του Ευάγγελου στο Εργαστήριό μας, συνοδεύοντας «υψηλούς» καλεσμένους όπως: διακεκριμένους επιστήμονες ή/και επιχειρηματίες της ημεδαπής και της αλλοδαπής, πολιτικούς και ξεχωριστές προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού. Το εργαστήριο ήταν το καμάρι του.

Με τα χρόνια ο σύνδεσμος μας έγινε πολύ μεγάλος. Η Μάχη και ο Βαγγέλης Σπανός έγιναν φίλοι μου, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έγινε σπίτι μου.

Ο Γιώργος και η Ντίμη Σπανού ήταν ξεχωριστοί για εμένα.

Μετά τον απρόσμενο και άδικο θάνατο του Ευάγγελου τον Απρίλιο του 2020, ήμουν πάντοτε δίπλα στην οικογένεια και ο νέος Πρόεδρος Γεώργιος Σπανός με αγκάλιασε με σεβασμό και συχνά με συμβουλευόταν. Αισθάνομαι, ότι η εμπιστοσύνη της οικογένειας προς το πρόσωπό μου είναι η ίδια με αυτή που έδειχνε σε εμένα και ο Ευάγγελος!
Για τους λόγους αυτούς δεν θα σταματήσω να αισθάνομαι μέλος της οικογένειας της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ, ακόμη και τώρα που ΦΕΥΓΩ (σωματικά, όχι όμως πνευματικά) ΑΠΟ ΑΥΤΗ.

Το σπίτι σου, βλέπετε, είναι πάντοτε σπίτι σου, δεν το ξεχνάς!!!!!

Εύχομαι σε όλους τους συνεργάτες μου στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο ,να συνεχίσουν την καλή δουλειά και να την κάνουν ακόμη καλύτερη. Σας αγαπώ!

Σε όλες και όλους τους συνεργάτες και φίλους των άλλων εργαστηρίων του τετάρτου ορόφου εύχομαι υγεία και επιτυχίες.

Σας ευχαριστώ όλους για τα ωραία χρόνια που περάσαμε, με τις δύσκολες, αλλά και τι πολλές ωραίες στιγμές μας.

Τα ίδια ισχύουν για όλους τους φίλους μου (γιατρούς, τεχνολόγους, γραμματείς, τεχνικούς, διοικητικούς υπαλλήλους, μεταφορείς, τον Γιάννη και τον Παναγιώτη και όλους τους άλλους στο πάρκινγκ. και βέβαια τα κορίτσια των γραμματειών και της αιμοδοσίας, τις ευπρεπίστριες, τους φύλακες. Healthspy

ΟΛΟΥΣ εσάς που αποτελείτε τον όμιλο
ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ .
ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ

Έως και τις εορτές, που θα κλείνω τις τελευταίες μου υποχρεώσεις , θα περάσω να σας χαιρετίσω όλους αυτοπροσώπως !

Καλή Υγεία σε όλους και επιτυχίες στον ΟΜΙΛΟ.

Ο φίλος σας
Χρήστος Κίττας

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ