Special NewsHealthspy: Η διάκριση Μπουρλά, οι «χρυσές» ΣΦΕΕρες και ο PIF - ΠΕΦ

Healthspy: Η διάκριση Μπουρλά, οι «χρυσές» ΣΦΕΕρες και ο PIF – ΠΕΦ

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Η «διάκριση» Μπουρλά στη Θεσσαλονίκη

Η χθεσινή αναγόρευση του Άλμπερτ Μπουρλά, του ελληνικής καταγωγής CEO της φαρμακευτικής Pfizer, σε επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, έχει την ιδιαίτερη αξία της.

Η «διάκριση» Μπουρλά στη Θεσσαλονίκη Η χθεσινή αναγόρευση του Άλμπερτ Μπουρλά, του ελληνικής καταγωγής CEO της φαρμακευτικής Pfizer, σε επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, έχει την ιδιαίτερη αξία της.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, μετά τα καθήκοντα του στο «τιμόνι» της Pfizer επισκέπτεται περισσότερο από ποτέ τη χώρα μας (για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους), αναπτύσσοντας παράλληλα σχέσεις συνεργασίας και αμοιβαίας εκτίμησης με θεσμικούς, συλλόγους, παράγοντες και πρόσωπα της ευρύτερης πολιτικής σκηνής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη χθες, 22 Μαΐου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με ομιλητές την δικηγόρο Γιάννα Παναγοπούλου και τον Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με τον Δαυίδ Σαλτιέλ, όσο και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τους οποίους επιδιώκει σε πρώτη ευκαιρία θα συναντηθούν για ένα γεύμα εργασίας. Τον Άλμπερτ Μπουρλά τον ενδιαφέρουν τα κοινά της πόλης, καθώς εκεί «ανδρώθηκε» κάνοντας τα πρώτα του «βήματα» στην Pfizer.

Προτεραιότητα του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης (Δαυίδ Σαλτιέλ) μετά τη νομοθετική ρύθμιση -που λύνει το πρόβλημα χωροθέτησης- «τρέχει» με ταχύτατους ρυθμούς την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος, στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, στη Δυτική Είσοδο της πόλης.

Μπορεί να πέρασαν επτά χρόνια από τότε που η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, πρότεινε την ανέγερση Μουσείου Ολοκαυτώματος στην πόλη, αλλά τα προβλήματα που είχαν ανακύψει αντιμετωπίσθηκαν δραστικά και οριστικά, με την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης και του ιδίου του αντιπροέδρου, Παναγιώτη Πικραμμένου. Εσχάτως, τόσο ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όσο και η ΓΑΙΑΟΣΕ έδειξαν έμπρακτα διάθεση συνεργασίας για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούσαν την χωροθέτηση…

Η υλοποίηση του έργου, έχει ως χορηγούς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Ομοσπονδιακή Κυβέρνησης της Γερμανίας και το Ελληνικό Κράτος.

Το κόστος κατασκευής του Μουσείου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει αρκετά τον αρχικό προϋπολογισμό των 23 εκατ. ευρώ. Από τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας μας θα διατεθούν τα ποσά που θα απαιτηθούν για την ολοκλήρωσή του, δεδομένου ότι οι χορηγίες του Ι.Σ.Ν και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, καλύπτουν 20 εκατ. ευρώ, κατανεμημένα σε ίσα μέρη. healthspy

Οι «χρυσές» ΣΦΕΕρες

Για πρώτη φορά σε εκδήλωση του ΣΦΕΕ συμμετείχαν επί «σκηνής» 4 υπουργικά στελέχη (Χατζηδάκης, Πλεύρης, Κικίλιας και Σκυλακάκης) όπως ψιθυρίζονταν χαρακτηριστικά μεταξύ τους τα στελέχη του κλάδου φαρμάκου, στη βραδιά εορτασμού των 40 ετών παρουσίας του Συνδέσμου.

Μετά τους «διαξιφισμούς» της τελευταίας δημόσιας παρουσίας Πλεύρη με ΣΦΕΕ στην κοπή της φετινής πίτας, οι τόνοι ήταν εντελώς διαφορετικοί και όπως θα άρμοζαν σε μια «οσκαρική» και εορταστική βραδιά.

Παρόλο που ο ΣΦΕΕ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με την εκδήλωση έκανε λόγο για «λογιστική τακτοποίηση» στα νέα μέτρα για το φάρμακο, τονίζοντας πως παραμένουν άλυτα τα προβλήματα του κλάδου, η «γραμμή» ήταν να μην υπάρξει καμία αναφορά ή υπαινιγμός κατά των εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας.

Η «ένταση» προσώπων που έδειξε ο ΣΦΕΕ στην εκδήλωση δεν ήταν μόνο εθιμοτυπική, αλλά πρόθεση να επισημάνει και τη Νέα Εποχή, μεγαλύτερης εξωστρέφειας, που πρόκειται να ακολουθήσει.

Στο παρασκήνιο της βραδιάς, εντύπωση έκανε η αποχώρηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, τη στιγμή που στο βήμα της εκδήλωσης βρίσκονταν μέλη από τους Συλλόγους Ασθενών. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο υπουργός βιαζόνταν, έχοντας άλλες υποχρεώσεις. Σίγουρα ναι! Ωστόσο, το “πηγαδάκι” που στήθηκε στην είσοδο του Ζαππείου για αρκετή ώρα, δεν επιβεβαιώνει καμία τέτοια την ανάγκη.

PIF και ΠΕΦ

Στο ίδιο πλαίσιο, μαθαίνουμε πως κάνει δυναμικό comeback και το Phrma Innovation Forum (PIF) με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών να ανοίγει εκ νέου τον δίαυλο επικοινωνίας με τους δημοσιογράφους.

Την Παρασκευή που πέρασε έκλεισε ο «μαραθώνιος» συναντήσεων, με τα στελέχη του PIF να εναλλάσσονται στις ανά διήμερο σχεδόν επαγγελματικές συναντήσεις.

Ακούμε πως ο κλάδος του φαρμάκου βρίσκεται σε «εγρήγορση» για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που τον απασχολούν και τον επόμενο μήνα ανοίγει νέος κύκλος επαφών με τους επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμάκων (ΠΕΦ). healthspy

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ