Special NewsHealthspy: Εκλογές, αλλαγές, επικοινωνία και τα πρώτα «σύννεφα»

Healthspy: Εκλογές, αλλαγές, επικοινωνία και τα πρώτα «σύννεφα»

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Εκλογές με αλλαγές;

Τελική ευθεία λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, στις 19 Απριλίου, και αυξάνονται οι «φωνές» που κάνουν λόγο για επικείμενη αλλαγή στην ηγεσία του ΣΦΕΕ.

Τελική ευθεία λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, στις 19 Απριλίου, και αυξάνονται οι «φωνές» που κάνουν λόγο για επικείμενη αλλαγή στην ηγεσία του ΣΦΕΕ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως μας μεταφέρουν, πιθανή θεωρείται η μετάβαση του «τιμονιού» του ΣΦΕΕ σε νέο πρόσωπο. Βλέψεις για τη… «θέση» φαίνεται πως έχουν δύο «εξέχουσες περιπτώσεις» από το χώρο του φαρμάκου, με μακράν εμπειρία στην ηγεσία των πολυεθνικών και ιδιαίτερη βαρύτητα στα καινοτόμα φάρμακα.

Μάλιστα, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ επισημαίνουν πως εάν υπάρξει αλλαγή, δεν αποκλείεται να είναι και… γένους θηλυκού.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο εσχάτως βρίσκεται το προσκήνιο της φαρμακευτικής πολιτικής, επιδεικνύοντας τη στιβαρότητα και τις ηγετικές ικανότητες που απαιτούνται.

Βέβαια, ο νυν πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, έχει συμπληρώσει αισίως περισσότερα από 10 χρόνια θητείας στο ΔΣ του Συνδέσμου, ενώ τα έξι από αυτά έχει βρεθεί στη θέση του προέδρου.

Για τους παλαιότερους και εμπειρότερους της φαρμακευτικής αγοράς, το πρόσωπο του Ολύμπιου Παπαδημητρίου είναι το πλέον κατάλληλο για τη θέση του προέδρου, δεδομένου μάλιστα ότι ο κλάδος βρίσκεται κοντά στη θεμελίωση ενός δίκαιου και προβλέψιμου πλαισίου λειτουργίας, με ρεαλιστικά επίπεδα δημόσιας δαπάνης και δίκαιο επιμερισμό της, φτάνοντας μάλιστα στην υπογραφή διμερούς συμφωνίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μεταξύ Πολιτείας και φαρμακοβιομηχανίας.

Επικοινωνίας αγωνία

Επανήλθε μετά από κάμποσο καιρό στα πράγματα γνωστό στέλεχος της επικοινωνίας από το χώρο του φαρμάκου, το οποίο είχε αποχωρήσει για κάποιο διάστημα, μετά από «αλλαγές» που ακολούθησαν στην εταιρεία.

Όπως μαθαίνουμε, το τελευταίο διάστημα «ζεσταίνει» τις σχέσεις του με τα media και τους ανθρώπους που διατηρούσε επαφές, αναζητώντας παράλληλα και υποψήφιους πελάτες για το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται στα νέα του καθήκοντα.

Μάλιστα, οι επικοινωνίες γίνονται ολοένα και πιο «στενές» προκειμένου να ανοίξει το μέτωπο το φαρμάκου με συστάσεις και οδηγίες προς… «ναυτιλομενους» για καλύτερα αποτελέσματα.

Στους στόχους του, όπως ακούσαμε, είναι να δημιουργήσει αυτόνομο τμήμα με εξειδίκευση στην παροχή υπηρεσιών από τον ευρύτερο χώρο της Υγείας. Ένα τμήμα το οποίο δεν ήταν και πολύ ενεργό έως σήμερα στην εταιρεία που ανήκει, καθώς καταπιάνεται περισσότερο με το retail και καταναλωτικά προϊόντα.

Το σίγουρο είναι πως η «τράπουλα» της external επικοινωνίας πρόκειται να μοιραστεί εκ νέου, παρέχοντας εφάμιλλές -με μεγάλα μαγαζιά- υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές.

Γεωργιάδης vs Αγαπηδάκη

Ως πρώτο «μαύρο σύννεφο» για τις σχέσεις Άδωνι – Αγαπηδάκη αποτελεί για πολλούς η πρόσφατη απόσυρση της ρύθμισης για την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, μετά και τις έντονες επικρίσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την «ύπουλη» νομοτεχνική βελτίωση.

«Δεν θέλω να χαθεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση και να την αδικήσω πίσω από μία διαδικαστική συζήτηση. Θα το εισάγουμε με τροπολογία την επόμενη βδομάδα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ισχυρίστηκε πως δεν αιφνιδίασε την αντιπολίτευση γιατί την είχε προαναγγείλει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου – σκούπα του υπουργείου Υγείας.

Νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας έφερε νομοτεχνική βελτίωση της τελευταίας στιγμής που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να μπουν στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη λίγο πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου δήλωσε ότι «στο άρθρο 7 προσθέτουμε εδάφιο που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «οι περαιτέρω προϋποθέσεις και προδιαγραφές» θα καθοριστούν με ΚΥΑ.

Η νομοτεχνική βελτίωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης στη Βουλή, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Διονύση Καλαματιανό να καλεί την Ειρήνη Αγαπηδάκη να την αποσύρει.Healthspy

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ