Special NewsHealthspy: Απολύσεις στελεχών, Πλευρικές διαδρομές και η Κίτρινη Κάρτα

Healthspy: Απολύσεις στελεχών, Πλευρικές διαδρομές και η Κίτρινη Κάρτα

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Από-λύσεων συνέχεια…

Δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις το τελευταίο 10ήμερο μεταξύ των στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς σχετικά με τις απολύσεις… όχι σε μια, ούτε σε δύο, αλλά σε τρεις συνολικά μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

Healthspy: Δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις το τελευταίο 10ήμερο μεταξύ των στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς σχετικά με τις απολύσεις… όχι σε μια, ούτε σε δύο, αλλά σε τρεις συνολικά μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κεραυνός εν αιθρία; Για πολλούς όχι! Οι εντολές από τα κεντρικά άνωθεν είναι ξεκάθαρες… «περιορισμός κόστους»!

Πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη του φαρμακευτικού κλάδου με χρόνια παρουσίας στην αγορά και μάλιστα προερχόμενοι από διακεκριμένες εταιρείες του εγχώριου επιχειρείν.

Το θέμα φυσικά απασχόλησε και τους Συλλόγους καθώς καταγράφει τις συνέπειες των «πιέσεων» που ασκούνται στη συγκεκριμένη αγορά τα τελευταία χρόνια… Οι «καταγραφές» δεν είναι μόνο θεσμικές. Αποτελούν και μέρος της στρατηγικής που σκληραίνει προκειμένου να οχυρωθεί ο κλάδος σε θέματα… βιωσιμότητας!

Πλευρικές διαδρομές

Με λιγότερο απόλυτες και «επιθετικές» προθέσεις εμφανίστηκε στο φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δείχνοντας κατανόηση -αυτή τη φορά- στο θέμα του clawback που πλήττει τον ευρύτερο κλάδο Υγείας.

Για τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας -η παραδοχή του υπουργού Υγείας- πως το clawback αποτελεί «Μη λογικό μέτρο» αποτελεί ένα σημείο επανέναρξης του διαλόγου, προκειμένου να βρεθούν και οι σχετικές λύσεις στο θέμα της υψηλής κατανάλωσης φαρμάκων στη χώρα μας.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας, στην ετήσια εκδήλωση του ΣΦΕΕ, δεν είχαν αφήσει και πολλά περιθώρια για ένα κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου. Κάθε άλλο μάλιστα! Είχαν οξύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών…

Η επόμενη φάση στον περιβόητο γρίφο του clawback θα κριθεί στη διαπραγμάτευση. Ο Πλεύρης ζητά από τους συλλόγους των φαρμακευτικών εταιρειών να έχουν κοινή προσέγγιση, ενώ ζητά τη βοήθεια τους, ώστε στη διαπραγμάτευση να υπάρξει συμφωνία, για να υπάρξει και μικρότερο clawback.

Σημ: Στα θετικά του φόρουμ των Δελφών είναι πως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα -όπως μαθαίνουμε- έμεινε σχεδόν… «γοητευμένη» από την ομιλία, τις γνώσεις και τις θέσεις του Καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κυριάκου Σουλιώτη!

Κούβελας… κίτρινης κάρτας comeback

Επανήλθε με νέα παρέμβαση ο καθηγητής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, κ. Δημήτρης Κούβελας, με αφορμή αυτή τη φορά την πνευμονική εμβολή που υπέστη την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Αυτή τη φορά ο καθηγητής υποστηρίζει πως είναι υποχρέωση η αναφορά κίτρινης κάρτας στον ΕΟΦ, θεωρώντας πως είναι πιθανό η εμβολή να αποτελεί ανεπιθύμητη δράση φαρμακευτικού προϊόντος, σε αλληλεπίδραση ή όχι με την πρόσφατη νόσηση του πρώην υπουργού από κορωνοϊό. Healthspy

Εμείς θα υπενθυμίσουμε πως ο κ. Δημήτρης Κούβελας κάθισε στο εδώλιο του Γ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων, με αφορμή παρόμοια ανάρτηση που έκανε το καλοκαίρι του 2021 για τον κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Ο καθηγητής είχε συνδέσει το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς με τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού που είχε γίνει 8 μήνες νωρίτερα.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, αλλά διακόπηκε και τελικά αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο, λόγω απουσίας ουσιωδών μαρτύρων και κυρίως του θεράποντα γιατρού του κ. Νίκου Χαρδαλιά, καρδιολόγου, Σωτήριου Πατσιλινάκου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ