Ροή ΕιδήσεωνΚινεζική ιατρική: Πόσο συχνά θα πρέπει να κάνετε σεξ;

Κινεζική ιατρική: Πόσο συχνά θα πρέπει να κάνετε σεξ;

- Advertisement -

Μία ειδικός της κινεζικής ιατρικής λέει ότι το τακτικό σεξ είναι απαραίτητο για την καλή υγεία και μοιράζεται πόσο συχνά θα πρέπει να το κάνετε ανάλογα με την ηλικία σας.

Μία ειδικός της κινεζικής ιατρικής λέει ότι το τακτικό σεξ είναι απαραίτητο για την καλή υγεία και μοιράζεται πόσο συχνά θα πρέπει να το κάνετε ανάλογα με την ηλικία σας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Nina Cheng ανέβασε βίντεο στο TikTok την περασμένη εβδομάδα για να αναλύσει την άποψή της στους 286.000 ακολούθους της, λέγοντας: «Γνωρίζατε ότι το ανεπαρκές σεξ θεωρείται αιτία ασθενειών στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική;».

«Ενώ η παραδοσιακή κινεζική ιατρική συχνά τονίζει τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της υπερβολικής σεξουαλικής δραστηριότητας, πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι το ανεπαρκές σεξ θεωρείται επίσης αιτία ασθένειας στην κινεζική ιατρική», πρόσθεσε.

Πόσο συχνά πρέπει λοιπόν να κάνετε σεξ για να κρατάτε τις ασθένειες μακριά; Η Cheng επικαλέστηκε το σεξολογικό κείμενο «Su Nu Jing» ηλικίας 2.000 ετών για τις απαντήσεις της.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ σύμφωνα με την κινεζική ιατρική

Σύμφωνα με τον τόμο, οι άνθρωποι στη δεκαετία των 20 πρέπει να κάνουν το περισσότερο σεξ, προγραμματίζοντας μια συγκλονιστική συνεδρία κάθε τέσσερις ημέρες.

Οι 30άρηδες πρέπει να το κάνουν κάθε οκτώ ημέρες, ενώ οι 40άρηδες κάθε 16 ημέρες.

Τα πράγματα επιβραδύνονται όσο προχωράει η μέση ηλικία, με το κείμενο να υποστηρίζει ότι οι 50άρηδες πρέπει να κάνουν σεξ μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες (21 ημέρες).

Και ενώ ένα μήλο την ημέρα μπορεί να κρατήσει τον γιατρό πέρα, οι 60άρηδες που κάνουν σεξ μόλις μία φορά τον μήνα θα μπορούσαν να δουν τα ίδια οφέλη, σύμφωνα με το αρχαίο βιβλίο του σεξ.

Όσοι δεν έχουν σύντροφο δεν πρέπει να πανικοβάλλονται. Το σεξ με τον εαυτό σας είναι εξίσου πολύτιμο για την αποτροπή ασθενειών – αρκεί να έχετε οργασμό.

Τι υποστηρίζουν οι γιατροί

Ωστόσο, γιατροί έχουν υποστηρίξει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν οργασμό πιο συχνά από ό,τι συμβουλεύει το «Su Nu Jing».

Για τους άνδρες, έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι συχνές εκσπερματώσεις θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την αποφυγή του καρκίνου του προστάτη.

Μια μελέτη σε σχεδόν 32.000 άνδρες διαπίστωσε ότι τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του προστάτη κατά 33%.

Ο βέλτιστος αριθμός εκσπερματώσεων είναι 21 το μήνα – ή περισσότερες από πέντε φορές την εβδομάδα, επιμένουν οι ερευνητές.

Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες θα πρέπει να έρχονται σε κορύφωση σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα.

Η γιατρός Andrea Pennington δήλωσε προηγουμένως στη βρετανική εκπομπή συζήτησης «This Morning» ότι οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρεις οργασμούς την εβδομάδα.

«Τα οφέλη είναι πολλά», δήλωσε η ίδια. «Από την ανακούφιση από το στρες, την κατάθλιψη και το άγχος, μας κάνει πιο όμορφες και ανακουφίζει από τον πόνο».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ