Φαίνεται ότι το σεξ εκτός από στιγμές ευχαρίστησης έχει και οφέλη για την υγεία μας. Τα οφέλη του σεξ εκτείνονται και στην σωματική μας υγεία. Συγκεκριμένα, αυτά είναι τα έξι πράγματα που «θεραπεύει» το σεξ και μάλλον δεν το γνωρίζατε.

1. Πονοκέφαλος
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cephalalgia, πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες που έπασχαν από ημικρανίες είδαν βελτίωση μετά από το σεξ, ενώ στο 20% των συμμετεχόντων ο πονοκέφαλος έφυγε εντελώς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό συμβαίνει χάρη στις ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ.

2. Κράμπες περιόδου
Το σεξ βοηθά στους πόνους της περιόδου επειδή ο οργασμός προκαλεί συσπάσεις στην μήτρα και απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που λειτουργούν ως αναλγητικά.

3. Κρύωμα
Το συστηματικό σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος.

4. Πρωινές ναυτίες
Σύμφωνα με τον Gordon Gallup, ψυχολόγο από το SUNY-Albany, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις την πρωινή ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το στοματικό σεξ. Ο Gallup υποστηρίζει ότι οι έγκυες έχουν πρωινή ναυτία επειδή το σώμα τους προσπαθεί να αποβάλλει το σπέρμα του άνδρα, άρα κάνοντας στοματικό σεξ, «αναγκάζεις» το σώμα σου να το συνηθίζει και δεν έχει την ανάγκη να το αποβάλλει.

5. Αϋπνία
Μετά το σεξ, το σώμα απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία προκαλεί υπνηλία.

6. Λόξιγκας
Σύμφωνα με τον Dr. Francis M. Fesmire, ο οργασμός είναι ο τέλειος τρόπος για να χαλαρώσει ο οργανισμός και να φύγει ο λόξιγκάς.