Δημόσια ΥγείαΥπογραφή Σύμβασης ΟΔΙΠΥ με CMT Prooptiki - Τι αφορά

Υπογραφή Σύμβασης ΟΔΙΠΥ με CMT Prooptiki – Τι αφορά

- Advertisement -

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος «Νοσοκομειακή Φροντίδα στο Σπίτι» (ΝΟΣΠΙ) από τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (Ο.ΔΙ.ΠΥ. ΑΕ).

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος «Νοσοκομειακή Φροντίδα στο Σπίτι» (ΝΟΣΠΙ) από τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (Ο.ΔΙ.ΠΥ. ΑΕ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το πρόγραμμα ΝΟΣΠΙ εντάσσεται στην στρατηγική του Υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας περίθαλψης με την παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης στο σπίτι.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους, μέσω της παροχής έγκαιρης και αποτελεσματικής ιατρικής περίθαλψης στο οικείο περιβάλλον τους, της μείωσης του χρόνου νοσηλείας και των επανεισαγωγών και του κινδύνου λόγω των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της παροχής ασφαλούς, ολιστικής και εξατομικευμένης φροντίδας με την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών υγείας και τη συμμετοχή διεπιστημονικών ομάδων φροντίδας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.ΔΙ.ΠΥ. Βασίλης Μπαλάνης υπέγραψε σύμβαση με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας CMT Prooptiki Γιώργο Μπραουδάκη για την υλοποίηση μιας σειράς επιμέρους μελετών που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΝΟΣΠΙ.

Σε αυτές περιλαμβάνονται:
  • η καταγραφή των αναγκών των ασθενών και των φροντιστών τους,
  • ο προσδιορισμός 10 Κέντρων Αναφοράς,
  • η ανάπτυξη του μοντέλου λειτουργίας ΝΟΣΠΙ και των προϋποθέσεων ασφαλούς εφαρμογής του,
  • η διαμόρφωση των απαιτήσεων της πληροφορικής οργάνωσης και της διαλειτουργικότητας με τα υφιστάμενα Πληροφοριακά Συστήματα,
  • η μελέτη βιωσιμότητας, καθώς και
  • η πλήρωση των νομοθετικών και θεσμικών απαιτήσεων του προγράμματος.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΔΙΠΥ κ. Βασίλειο Μπαλάνη, το πρόγραμμα ΝΟΣΠΙ αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο τέλος του 2025, παράλληλα με την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας των ασθενών και των φροντιστών τους, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και την πιλοτική εφαρμογή και η βελτιστοποίηση των διαδικασιών.

Το έργο ΝΟΣΠΙ εντάσσεται στη στρατηγική του Υπουργείου Υγείας και του ΟΔΙΠΥ για την προώθηση της αριστείας στην υγειονομική περίθαλψη και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών σε όλη την Επικράτεια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ