ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΞυλοδαρμός γιατρού, με χτυπήματα στο κεφάλι, από συνοδό στα επείγοντα

Ξυλοδαρμός γιατρού, με χτυπήματα στο κεφάλι, από συνοδό στα επείγοντα

- Advertisement -

Μία υπόθεση ξυλοδαρμού μέσα στους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου φέρεται να εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με θύμα έναν ορθοπεδικό ο οποίος εφημέρευε στα επείγοντα και φέρεται να δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, κ. Μαρκάκη, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, «ήρθαν δύο άντρες οι οποίοι ντόπιοι στα επείγοντα, ο ένας εκ των οποίων είχε κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα. Κατά πάσα πιθανότητα ήταν μεθυσμένοι».

Ο ίδιος αναφέρει πως στη συνέχεια, ο ένας εκ των δύο που έφτασαν στα ΤΕΠ φέρεται να άρχισε την επίθεση στον γιατρό, ενώ δεν άργησε να χρησιμοποιήσει και βία, αφού σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη «τον χτύπησε αρκετά. Ο γιατρός φέρει και πολλά χτυπήματα στο κεφάλι. Αμέσως έγινε η εισαγωγή του σε κλινική καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει την εφημερία του. Ευτυχώς δεν έχει υποστεί σοβαρά τραύματα, όμως είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά απ’ αυτό το περιστατικό».

Παράλληλα, νοσηλευτές μετέφεραν στον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ότι ο ορθοπεδικός όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά ακόμα και όταν ο δράστης -ηλικίας 33 ετών- συνέχιζε να τον χτυπάει, εκείνος δε σήκωσε καν το χέρι του.

Πολύ γρήγορα έφτασε στο νοσοκομείο η αστυνομία, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον άντρα που φέρεται να χτύπησε τον 41χρονο γιατρό.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρκάκης, η μεριά του ορθοπεδικού έχει υποβάλει μήνυση, ενώ «κι εμείς σαν διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου σκοπεύουμε να ασκήσουμε δίωξη κατά του κατηγορουμένου για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αλλά και διατάραξη της ησυχίας του χώρου».

Παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν

Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας απαντά ότι «οι φραστικές επιθέσεις είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο για τους εργαζομένους στο νοσοκομείο. Γιατροί και νοσηλευτές υπόκεινται σε λεκτικές επιθέσεις. Όμως ξυλοδαρμό σε τέτοιο βαθμό είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε».

Και ολοκληρώνει υπογραμμίζοντας πως «η λέξη “καταδικασταία” είναι λίγη για να περιγράψει αυτό το σκηνικό που συνέβη στο νοσοκομείο μας. Τέτοια περιστατικά είναι μια μαύρη κηλίδα για το Ρέθυμνο και δεν αρμόζουν σε μία κοινωνία του 2018. Δεν πρέπει κανείς να δέχεται τέτοιες συμπεριφορές».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ