Δημόσια ΥγείαΞεσπούν οι νοσοκομειακοί γιατροί για την μετακίνηση προσωπικού

Ξεσπούν οι νοσοκομειακοί γιατροί για την μετακίνηση προσωπικού

- Advertisement -

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του Γ.Ν Μεσσηνίας, με αφορμή την απόφασή της να μετακινήσει δύο Αναισθησιολόγους από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα για 4 ημέρες μέσα στον Ιούλιο για τη λειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του Γ.Ν Μεσσηνίας,με αφορμή την απόφασή της να μετακινήσει δύο Αναισθησιολόγους από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα για 4 ημέρες μέσα στον Ιούλιο για τη λειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου Καλαμάτας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ με αυτή την απόφαση «τροποποιείται ο προγραμματισμός των χειρουργείων για το καλοκαίρι με ατομική απόφαση της διοικήτριας κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Επισημαίνουμε τα εξής:

Στις 3 τελευταίες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων για ιατρούς ΕΣΥ δεν έχει προκηρυχθεί καμία θέση Αναισθησιολόγου για το νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξυπηρετεί μεγάλο τμήμα του νόμου Μεσσηνίας (επαρχία Τριφυλίας) και τμήμα του γειτονικού νόμου Ηλείας, που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί και πάρα πολλούς επισκέπτες.

Ορίζει τους συναδέλφους που μετακινεί σε συγκεκριμένες χειρουργικές αίθουσες, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ανεξαρτήτως του προγραμματισμού του τμήματος και της γνώμης του διευθυντή του Αναισθησιολογικού τμήματος.

Άραγε τώρα θυμήθηκαν την εύρυθμη λειτουργία των χειρουργείων; Τώρα που αναγκαστικά μειώνονται οι αίθουσες χειρουργείου προκειμένου να βγει πρόγραμμα καλοκαιρινών αδειών; Όλο τον υπόλοιπο καιρό τι έκαναν για να μειωθούν οι λίστες αναμονής της ντροπής;

Εδώ και τώρα να προκηρυχθούν όλες οι αναγκαίες θέσεις Αναισθησιολόγων (όπως καταγράφεται και σε ανακοίνωση του Σωματείου ειδικευμένων ιατρών νόμου Μεσσηνίας).

Να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς αυτές υποβαθμίζουν περαιτέρω τη λειτουργία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ